בפרק זה נציין מקרים בהם נושא הקרינה הבלתי מייננת או רגישות לקרינה (תסמונת הקרינה האלקטרומגנטית) הופיעה במדיה הפופולארית (סדרות, סרטים, ספרות וכו).

סמוך על סול BETTER CALL SAUL

אולי התיעוד המוכר ביותר של רגישות לקרינה בסדרות טלוויזיה עד היום (02/2025). אחת מהדמויות המובילות בסדרה, אחיו של סול גודמן (אז עוד גימי מקגיל), צאק' מקגיל , הוא רגיש לקרינה. בהתחלת הסדרה התאור של הדמות די נאמן למציאות. התסמינים, הטרגרים, ההימנעות מחשיפה, מיגון הקרינה, הכל די אמין. אבל אז הכותבים מוציאים את צאק' מקגיל חולה נפש. שני הפרקים שעושים את זה זה הפרק עם המיטה החשמלית בבית החולים , והפרק בו סול מגניב לגאקט של צאק' סוללה של טלפון סלולרי וצאק לא מגיב מייד כמוצופה לקרינה שאמורה להיפלט ממנה (לא נפלטת קרינה מסוללה).

בפרק 5 של עונה מספר 3, (גימי) סול חוקר את אחיו צאק על דוכן העדים. צאק מסביר על מחלתו , על הדאיחה של הקרינה במרחק, ואז סול שואל את צאק "אם הייתה לי עכשיו סוללה משעון או משהו קרובה לעור שלך הייתה מרגיש?" וממשיך לשאול אותו אם הוא מרגיש עכשיו רע או חש במקור קרינה כזה או אחר, צאק עונה שכן, היה מרגיש . אז מוציא סול טלפון סלולרי מהגאקט שלו. אבל צאק מראה שהטלפון בלי סוללה. אז גימי מספר שהוא שילם למישהו לשתול את הסוללה בכיס הגאקט של צאק כבר לפני שעה וחצי. זה שצאק לא זיהה את הקרינה ממנה , מוגש כאילו זו הוכחה שצאק אינו באמת רגיש לקרינה. אז צאק מתפרץ על גימי ועל בית המשפט והכל מתדרדר עבור מהרגע הזה. גימי שובר אותו.

ובכן, במציאות לא נפלטת קרינה מסוללה . אני מכיר מאות רגישים לקרינה, ואף אחד מהם (כולל אני) לא מגיבים לסוללות. הציפייה הזו מרגישים לקרינה להגיב מייד ובקיצוניות לכל מכשיר או אביזר חשמלי או אלקטרוני נובעת מחוסר הבנה של המצב, וחוסר הבנה של נושא הקרינה. אדם רגיש לקרינה, במצב של צאק באותה הצינה , אחרי שיקום חלקי ואחרי שהוא כבר מצליח ללכת למשרד ולבית המשפט בלי לסבול מייד, לא אמור להגיב לסוללה של סלולרי , שלא פולט קרינה בכלל. לכן כל הניסוי של גימי אינו רלוונטי, וכל ההצגה של הדמות של צאק כאילו הוא הרגישות שלו לא אמיתית היא ללא נכונה. אבל זה מה שהצופים פרשו והבינו (על פי תגובות ואיזכורים שאני מקבל על הצינה הזו מידי פעם , ביחוד ממכחשי נזקים).

יש לציין שמכאן והלאה הדמות של צאק מעבדת כל תקווה ומצבה מתדרדר מאוד. יש להניח שהרבה מאוד רגישים היו מגיבים ככה, בעיקר בגלל תחושת הבגידה.

אין קרינה מסוללה, רגישים לא אמורים להגיב, סמוך על סול, פרק 5 עונה 3.

בפרק 5 של העונה הראשונה, צאק שוכב על מיטת בית חולים, והוא נראה מעולף. אחריו מכבה את כל החשמל בחדר ומנסה להרחיק ממנו סלולריים פעילים. אחרי כמה דקות צ'אק חוזר להכרה חלקית. אז נכנסת רופאה שמפעילה את המיטה, כניסיון לבדוק עם צאק באמת מגיב ואולי כדי להראות לאחיו שהוא לא באמת רגיש לקרינה. צאק א מגיב מייד לקרינה מהמיטה. ובכן, שוב אותו עינין. צאק לא אמור להגיב מייד לקרינה מהמיטה (ובדרך כלל יש קרינה ממיטות כאלה בבתי חולים, יש שדה חשמלי ומגנטי בתדרים נמוכים). ביחוד שהוא כבר במצב ירוד, ומתושתש ויש מסביב מקורות קרינה רבים נוספים שהשפעתם על מצבו של צ'אק יכולה להיות משמעותית יותר.

דמות רגישה לקרינה בסדרה לנוער "אילת" ב HOT VOD YOUNG

בסדרה ישראלית (HOT VOD YOUNG) בשם "אילת" , אחת הגיבורית היא רגישה לקרינה. זהו תיאור הגיבורה: " קרני שחר- מיקה צור – הילדה היחידה בארץ שחולה במחלה נדירה שגרמה לבידודה מכל סוג של קרינה וחשמל בחווה מרוחקת בהרים. בדור הרשתות החברתיות, קרני, ככל הנראה הילדה היחידה בארץ בלי סמארטפון, נשארה הרבה מאחור".
אז נכון שזו סדרה לילדים, סביר להניח שלא מייצגים נכון את נושא הרגישות לקרינה, וברור שהיא לא הילדה היחידה שחולה ברגישות לקרינה (אם אכן זה מה שהיא סובלת ממנו) אבל כמו שגיסי שי אומר "בשלב זה כל פרסום הוא פרסום טוב".
אני כבר חושב על כתבה בחדשות על ילדים רגישים לקרינה בעקבות הסדרה.

על הסדרה – https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA_(%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%AA_%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94) (לא כל מה שתקראו בויקפדיה הוא נכון!)

אילת – פרק ראשון

HOUSE M.D. – סדרה אמרקאית.

בפרק הזה מגיע אדם מבוגר לבית החולים ומתמוטת בכניסה למיון. לבסוף מתברר כי הוא מגיב לקרינה בבית החולים. לאחר הכנסתו לחדר ללא קרינה מצבו מתיצב והוא חוזר לתפקוד.