בעמוד זה תמצאו חלק ממגוון סרטוני וידאו מקוריים שנעשו על ידנו בשנים האחרונות. עוד סרטוני ווידאו מקוריים זמינים בערוץ הסרטים שלנו באתר YouTube.
סוגים של קרינה מסלולריים
טלפונים סלולרים פולטים סוגים שונים של קרינה. חוץ מקרינה רדיו בתדר גבוה הם יוצרים גם שדה מגנטי ושדה חשמלי בתדר נמוך. בסרטון זה נראה את הרמות של שדות אלו מטלפון סלולרי דור שני.
סרטון ארוך בעברית – נוצר עבור ועדת הפנים ואיכות הסביבה בכנסת 02-2011:
https://www.youtube.com/watch?v=q-Scxq_TWtI
גירסה קצרה באנגלית:
https://www.youtube.com/UFtBK0UJtEw
לקריאה על שימוש נכון בסלולרי לחץ כאן…לקריאה על קרינה סלולרית – קרינה מטלפונים סלולריים ואביזריהם לחץ כאן…
קרינה מטלפונים סלולריים
האם טלפונים סלולריים פולטים קרינת רדיו?
החברות המיצרות ומשווקות טלפונים סלולרים נהגו לאמר כי אין בכלל קרינה מטלפונים סלולרים.עכשיו הם מודים כי יש קרינה אבל לא ברמות מסוכנות וכי אין לא שום אפקט בריאותי על המשתמש.בעוד כמה שנים הם יודו שיש אפקט בריאותי אך יטענו כי הוא קטן ולא מסוכן.בהמשך הם יצהירו כי האפקט הבריאותי יכול להיות מסוכן אבל רק כאשר משתמשים לא נכון במכשיר.כמה שנים מאוחר יותר הם יודו כי האפקט הבריאותי משמעותי וכי השימוש בטלפונים סלולרים מסכן את רוב המשתמשים ברוב המקרים, ולהגנתם הם יטענו כי רק עכשיו הם גילו את העובדות החדשות הללו וכי הם כבר לא יכולים לעשות דבר בעניין.
הסרטון הזה מראה לכם, כבר עכשיו, כי מכשירי טלפון הסלולריים פולטים קרינה אלקטרומגנטית.
https://www.youtube.com/MDWEDqyvjhI
קרינה של טלפון סלולרי GSM במרחקים שונים
האם טלפון סלולרי מקרין למרחק? האם החשיפה היא אישית ומקומית של המשתמש בלבד, או שיש גם חשיפה פסיבית של אנשים הנמצאים בקרבת האדם המשתמש במכשיר הסלולרי?
בסרטון הבא נראה מדידות קרינה מטלפון סלולרי GSM במרחקים שונים. נראה כי גם הסובבים את המשתמש נחשפים לרמות גבוהות של קרינה מהמכשיר הסלולרי וזאת בנוסף לקרינה מהאנטנות שנותנות שירות לטלפון הסלולרי.
https://www.youtube.com/Rjy0TQy2CXc
סוגרים שונים של קרינה מטלפונים סלולריים
טלפונים סלולרים פולטים סוגים שונים של קרינה. חוץ מקרינה רדיו בתדר גבוה הם יוצרים גם שדה מגנטי ושדה חשמלי בתדר נמוך. בסרטון זה נראה את הרמות של שדות אלו מטלפון סלולרי דור שני (GSM).
סרטון ארוך בעברית – נוצר עבור ועדת הפנים ואיכות הסביבה בכנסת 02-2011:/
https://www.youtube.com/q-Scxq_TWtI
גירסה קצרה באנגלית:
https://www.youtube.com/UFtBK0UJtEw
קרינה מטלפון סלולרי בעת קבלת אימייל בטכנולוגית GPRS
בסרטון זה נראה את רמת הקרינה שנפלטת מהמכשיר הסלולרי כאשר הוא מקבל דואר אלקטרוני פשוט המכיל טקסט בלבד.
הסרטון צולם ונשלח אלי על יד חברי "RoadFlayer" שהצליח לתפוס את הרגע. יש לציין כי כאשר משתמשים באופצית קבלת האימיילים במכשירי טלפון סלולרי יהיו עשרות עד מאות תקשורות דומות ומקרינות במהלך יום אחד. וזאת כאשר המכשיר נמצע בדרך כלל בכיס המכנס או בצמוד לחגורה, במרחק קרוב מאוד לאיברים פנימיים בגוף הנחשפים לקרינה זו.
https://www.youtube.com/_FK2PdAX87I
סרטונים נוספים על טלפון סלולרים
קרינה מבלקברי בעת תקשורת לאנטנה
קרינה מבלקברי בעת התקשרות לשרת האימיילים
קרינה מiPhone במצבים שוניםקרינה בHTC במצבים שונים
חומר נוסף באתר בנושא של טלפון סלולריים
לקריאה על שימוש נכון בסלולרי לחץ כאן…
לקריאה על קרינה סלולרית – קרינה מטלפונים סלולריים ואביזריהם לחץ כאן.
קרינה מאיפוד טאץ'
איפוד טאץ הוא נגן המדיה המתקדם ביותר של אפל בשוק היום. חוץ מניגון של מוזיקה וסרטונים מסוגל האיפוד טאץ לגלוש ברשת האלחוטית וכן ניתן לצמד אליו ציוד אלחוטי דרך קישוריות ה BLUETOOTH הכלולה בו. בזמן חיבור לרשת האלחוטית וגלישה ברשת פולט האיפוד טאץ קרינה אלקטרומגנטית (כמו כל התקן WIFI ) . בקליפ זה נראה כי מכשיר האיפון טאץ פולט קרינה אלקטרומגנטית בזמן ניגון קליפ מיוטיוב תוך כדי שימוש ברשת האלחוטית.
https://www.youtube.com/Oc7EjhktAns
קרינה מ iPhone
טלפונים חכמים, כגון iPhone , מאפשרים לך להשאר מחובר לעולם על ידי מאות ואלפי אפליקציות ותוכנות ועל ידיתקשורת DATA אלחוטית סלולרית המאפשרת לכל המידע הדרוש להגיע לטלפון ומהטלפון. כדי לקיים תקשורת זאת מכשירי הטלפון החכמים פולטים קרינה בלתי מייננת בתדרים גבוהים, באופן כמעט רציף גם כאשר לא נעשה במכשיר הסלולרי עצמו כל שימוש נראה לעיין. ברקע מתבצעות עשרות תקשורות בדקה ואלפי בשעה בעוד המשתמש אינו מודע לכך שהוא נחשף כל הזמן הזה לקרינה.בסרטון זה נראה את אותן תקשרות, את אותם פליטות קרינה, שאתם משתמשי הטלפונים החכמים סופגים מהמכשיר המגניב שלכם.
לקריאה על שימוש נכון בסלולרי לחץ כאן…לקריאה על קרינה סלולרית – קרינה מטלפונים סלולריים ואביזריהם לחץ כאן…
https://www.youtube.com/cbLBliuGGu-4
קרינה משעון חכם אפל
קישור – https://youtu.be/Ei98sHDHFg8
השעון של אפל, כמו רוב השעונים החכמים, עושה שימוש בטכנולוגית בלוטות' כדי לתקשר אל הטלפון החכם שלכם. בסרטון הבא נראה את הקרינה המשודרת מהשעון החכם בעת צימוד למכשיר הסלולרי החכם (הנמצא במרוחק כך שאינו משפיע על המדידה).
https://www.youtube.com/Ei98sHDHFg8
קרינת רדיו מ HTC סמרטפון – אנדריוד
טלפונים חכמים, כגון HTC, מאפשרים לך להשאר מחובר לעולם על ידי מאות ואלפי אפליקציות ותוכנות ועל ידי תקשורת DATA אלחוטית סלולרית המאפשרת לכל המידע הדרוש להגיע לטלפון ומהטלפון. כדי לקיים תקשורת זאת מכשירי הטלפון החכמים פולטים קרינה בלתי מייננת בתדרים גבוהים, באופן כמעט רציף גם כאשר לא נעשה במכשיר הסלולרי עצמו כל שימוש נראה לעיין. ברקע מתבצעות עשרות תקשורות בדקה ואלפי בשעה בעוד המשתמש אינו מודע לכך שהוא נחשף כל הזמן הזה לקרינה.
בסרטון זה נראה את אותן תקשרות, את אותם פליטות קרינה, שאתם משתמשי הטלפונים החכמים סופגים מהמכשיר המגניב שלכם.
לקריאה על שימוש נכון בסלולרי לחץ כאן…
לקריאה על קרינה סלולרית – קרינה מטלפונים סלולריים ואביזריהם לחץ כאן…
https://www.youtube.com/G08sRNcqF2k
האם אוזנייות עם צינורית אוויר באמת מצמצמת את החשיפה לקרינה?
בסרטון זה אנסה להראות כי מרבית הקרינה העושה דרכה על גבי חוט האוזניה אינה מגיעה לאוזנו של המשתמש באוזניה חוטית עם צינורית אוויר. הסוד הוא בכך שהקרינה עושה דרכה על החוט, אך החוט המתכתי, באוזניה חוטית עם צינורית אוויר, אינו מגיע לראשו של המשתמש. באוזניה חוטית רגילה החוט מגיע עד לאוזנו של המשתמש ועליו חלק מהקרינה שטלפון הסלולרי פולט.
https://www.youtube.com/-ot-NcHHCSc
קרינה מאוזניית BLUETOOTH
טכנולוגית BLUETOOTH היא דבר מדליק, היא מאפשרת לנו להשתמש בכל מיני מכשירים אלקטרונים ללא צורך בחוטים. אבל יש גם חסרונות, כמו כל טכנולוגיה אלחוטית גם טכנולוגיה זו פולטת קרינה, סרט זה ינסה להראות לכם את אותה קרינה הנפלטת מאוזניית BLUETOOTH וטלפון סלולרי כאשר הם במצב המתנה ואת סדרי גודל של רמות הקרינה. אוזניות BLUETOOTH הפכו להיות מוצר מאוד מקובל ואנשים לעיתים מסתובבים עם אוזניה כזו על האוזן כל שעות היום והטלפון הסלולרי נדחף לכיס החולצה או המכנסיים או מונח בתפס החגורה. במצב כזה נחשף המשתמש לאותה קרינה אלקטרומגנטית כל שעות היום הן מהאוזניה על אוזנו והן מהטלפון הסלולרי.
https://www.youtube.com/nOeODlHlkCk
לקריאה על שימוש נכון בסלולרי לחץ כאן…
לקריאה על קרינה סלולרית – קרינה מטלפונים סלולריים ואביזריהם לחץ כאן…
קרינה מראוטר אלחוטי (WIFI)
אם במקרה שאלת את עצמך "האם אני חשוף לקרינה כאשר אני יושב ליד ראוטר אלחוטי?" התשובה הברורה היא "כן!". ראוטרים אלחוטיים, כמו כל ציוד תקשורת אלחוטי, פולטים קרינה בלתי מייננת. כמו בציוד אחר גם כאן לא תמצאו כל הזהרה על המכשיר או על האריזה כי המכשיר פולט קרינה וכי אין למקמו ליד בני אדם. אנשים רבים ממקמים את הראוטר האלחוטי שלהם על שולחן העבודה בצמוד למחשב, בחדר השינה או בחדרי הילדים ולפעמים אפילו בחדר הביטחון, אשר קירותיו חוסמים חלק גדול מהקרינה ויוצרים מאין תא על-הד. בכך חושפים אנשים רבים את עצמם ואת בני ביתם לקרינה מיותרת במשך חלק נכבד מהיום.
בסרטונים הבאים נראה את רמות הקרינה האלקטרומגנטית הנפלטות מראוטר Wi-Fi ביתי רגיל ופשוט. בסרטונים אני משתמש במדי קרינה ביתיים שהם מיהירים הרבה יותר ממדי קרינה מקצועיים, אבל עדיין בשל מגבלות המדים ואופן הטכני של השידור הקרינה הנמדדת היא חלקית. למרות זאת ניתן לראות שהשידור הוא מתמשך כאשר התקשורת האלחוטית מופעלת ושעוצמת הקרינה משתנה כל הזמן. ניתן יהיה לראות שרמות הקרינה תלויות בתעבורה על הרשת האלחוטית. ככל שהתעבורה גדולה יותר כך גם עוצמת הקרינה ומשך הזמן שבו היא תוקרן יגדלו. לדוגמה כאשר אנחנו נעביר קובץ קטן או דואר אלקטרוני המכיל טקסט בלבד, רמות הקרינה יהיו נמוכות ולזמן קצר. כאשר אנחנו נעביר קובץ גדול כמו למשל סרט באיכות גבוהה HD , רמות הקרינה יהיו גבוהות ומשך העברה יגדל. גם כאשר נעשה סטרימינג לסרט HD בזמן אמת רמות הקרינה ומשך השידור יהיו גבוהות.
חייבים לציין שוב כי קרינת WIFI הינה שידור בריבוי תדרים ורוב מדי הקרינה לא מסוגלים למדוד את כל העוצמות של כל האותות המשודרים. לכן יש לקחת בחשבון כי סה"כ רמות הקרינה אליהם אתם נחשפים מכל האותות גבוהות ממה שמכשיר המדידה מראה. לחצו כאן כדי לקרוא עוד על ריבוי תדרים…
אני לא משתמש ברשת אלחוטית (יש בביתי רשת חוטית בכל חדר), האופציה כבוייה הן במחשב הנייד והן בראוטר שלי. לכם אני ממליץ להשתמש ברשת האלחוטית רק כשאין ברירה, לזמן קצר, בשימוש מוגבל (דואר אלקטרוני וגלישה קצרה) ולכבות אותה בגמר השימוש, הן בראוטר והן במכשיר.
למידע נוסף על שימוש נכון במחשבים לחצו כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית לחצו כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית בבתי ספר לחצו כאן…
סרטון – קרינה מראוטר(נתב) אלחוטי
בסרטון זה נראה באופן פשוט את הקרינה הנפלטת מהנתב האלחוטי בזמן שידור.
https://www.youtube.com/IMTjAXPQkTY
סרטון – קרינה מראוטר(נתב) אלחוטי ומחשבים ניידים בריבוי תדרים
בסרטון זה נראה כי כאשר מודדים אות WIFI יש צורך בנתח תדרים כדי לראות את כל התמונה (למעשה את כל השידור על ציר התדר המתגבר משמעותית בעוד רמות הקרינה "רק" גדלות בצורה מינורית יחסית לגידול שנראה בנתח התדרים.
https://www.youtube.com/WQEwXR-WahE
סרטון – קרינה מראוטר(נתב) אלחוטי במרחקים שונים
בסרטון זה נראה כי ראוטרים אלחוטיים פולטים קרינה כל הזמן, גם כאשר לא מחובר אליהם ולו מחשב אחד באופן אלחוטי. הדרך היחידה להפסיק את השידור ואת הקרינה היא לכבות את אופציית האלחוט דרך ממשק המשתמש של הראוטר או על ידי כפתור חיצוני (לא בכל הדגמים קיימת אפשרות זו). כמובן שלא מומלץ להשתמש באופציית האלחוט למשך זמן ארוך ולא להורדה של קבצים או הזרמה של תוכן. מומלץ לכבות את אופציית האלחוט, הן במחשב הנייד והן בראוטר, כאשר מפסיקים את השימוש בה.
ממש לא מומלץ לשהות לאורך זמן ולא לישון באותו חדר שבו נמצא הראוטר הפועל.
יש לציין כי מדי הקרינה בסרטון מודדים רק תדר יחיד ולא את סכום העוצמות בכל התדרים הצפופים המרכיבים את אות התקשורת ולכן רמות הקרינה האמיתיות גבוהות פי כמה יותר מהנראה בסרטון זה.
https://www.youtube.com/PiaBE5g8fRM
למידע נוסף על שימוש נכון במחשבים לחצו כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית לחצו כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית בבתי ספר לחצו כאן…
קרינה בתדר גבוה ממחשב נייד
אנשים רבים משתמשים בתקשרות מחשבים אלחוטית (Wi-Fi ) בבית ובעבודה. חברות רבות מציאות שירותים וציוד בתחום. מה שרוב האנשים לא יודעים הוא שבכל אלחוטי יש קרינה וכך גם ברשת מחשבים אלחוטית. בסרטון זה נראה כי קרינה אלקטרומגנטית נפלטת מאנטנות ה Wi-Fi במחשב הנייד, בעוצמה משתנה, כל הזמן כאשר התקשורת האלחטית מופעלת. רמות הקרינה תלויות בתעבורה על הרשת האלחוטית. ככל שהתעבורה גדולה יותר כך גם עוצמת הקרינה ומשך הזמן שבו היא תוקרן. לדוגמה כאשר אנחנו נעביר קובץ קטן או דואר אלקטרוני המכיל טקסט בלבד, רמות הקרינה יהיו נמוכות ולזמן קצר. כאשר אנחנו נעביר קובץ גדול כמו למשל סרט באיכות גבוהה HD , רמות הקרינה יהיו גבוהות ומשך העברה יגדל. גם כאשר נעשה סטרימינג לסרט HD בזמן אמת רמות הקרינה ומשך השידור יהיו גבוהות.
על ציוד תקשרות אלחוטית לא תמצא שום אזהרה בנוגע למרחקי ביטחון או המלצות לשימוש נכון, וכך גם בציוד תקשורת מחשבים כגון Wi-Fi.
אני לא משתמש ברשת אלחוטית (יש בביתי רשת חוטית בכל חדר), האופציה כבוייה הן במחשב הנייד והן בראוטר שלי. לכם אני ממליץ להשתמש ברשת האלחוטית רק כשאין ברירה, לזמן קצר ובשימוש מוגבל ולכבות אותה בגמר השימוש, הן בראוטר והן במכשיר.
בסרטון זה נראה את רמות הקרינה האלקטומגנטית המשודרות ממחשב נייד על ידי התקן ה Wi-Fi כאשר הוא עובד.
מידע נוסף על שימוש נכון במחשבים לצו כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית לחץ כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית בבתי ספר לחץ כאן…
https://www.youtube.com/LFJqU7x_5cg
קרינה בתדר נמוך ממחשב נייד
רבים מאיתנו מניחים את המחשב הנייד על הרגליים, סמוך למפסעה, ועובדים איתו גם כאשר אין שולחן או עמדת עבודה מתאימה בסביבה.מעבר להשלחות הבריאותיות של ישיבה נכונה, ומעבר לעובדה כי המחשב פולט קרינה בתדר גבוה כאשר התקן התקשורת האלחוטי שלו מופעל, המחשב הנייד פולט גם קרינה בתדר נמוך כל הזמן בו הוא עובד.
בסרטון זה נראה את רמות הקרינה בתדר נמוך (ELF) הנפלטת מחלקו התחתון של המחשב הנייד, המונך על גופנו.
https://www.youtube.com/rFkPXndKFh0
למידע נוסף על שימוש נכון במחשבים לחץ כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית לחץ כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית בבתי ספר לחץ כאן…
קרינה מטלפונים DECT מול ECO DECT
טלפונים מסוג DECT נמצאים בשוק כבר מספר שנים, ובכל הזמן הזה הם פולטים קרינה אלקטרומגנטית הדומה לקרינה מטלפון סלולרי. כאשר אתה רוכש אותם אף אחד לא מזהיר אותך מפני הקרינה ואף אחד אינו מידע אותך על העובדה כי יחידת הבסיס מקרינה כל היממה. המוכר יספר לך כי איכות הקליטה מאוד טובה , ואפשר לדבר עשרות מטרים בתוך הבית, גם בחצר ואפילו עד השכנים. הוא יספר לך שהקול ברור ונקי והסלולה מחזיקה הרבה זמן. אם תשאל על קרינה הוא יגיד לך שהמכשיר נבדק ועומד בתקנים מאוד מחמירים. הוא לא יאמר לך שתחנת הבסיס פולטת קרינה מסוכנת 24 שעות ביממה, שבע ימים בשבוע, שלושים יום בחודש ושניים עשר חודשים בשנה.
בשנים האחרונות התחילו לשווק מכשירים המתהדרים בכינוי ECO DECT. מכשירים אלו אמורים להיות ידידותיים יותר לסביבה, חסכוניים בחשמל ובקרינה. בחלק מהטלפונים המתהדרים בכינוי ECO DECT יחידת הבסיס פולטת קרינה "רק" בזמן שיחה ועשרים ואחת שניות לאחריה. בעוד רוב הזמן יחידת הבסיס לא פולטת קרינה.אופציה זו קיימת רק בחלק מהטלפונים המתהדרים בכינוי ECO DECT , יש להפעילה ידנית, והיא לא עובדת כאשר מחוברים לתחנת הבסיס יותר משלוחה אחת.
בזמן שיחה עדיין נפלטת קרינה, הן מיחידת הבסיס והן מהטלפון עצמו, ואתה ובני ביתך עדיין נחשפים לה, ולכן לא כדאי לדבר זמן רב בטלפונים אלחוטיים מכל סוג שהוא.
בסרטון מבוצעת השוואה בין טלפון DECT רגיל לטלפון ECO DECT..
https://www.youtube.com/Ujqxg_xFQVI
למידע נוסף על שימוש נכון בטלפונים אלחוטיים לחץ כאן…
טלפונים אלחוטיים מסוג DECT
יחידת הבסיס של טלפונים אלחוטיים מסוג DECT פולטת קרינה אלקטרומגנטית כל הזמן (EMR ), גם כאשר המכשיר נמצא במצב המתנה לשיחה, כאשר לא מדברים בו בפועל!
קרוב ליחידת הבסיס של טלפוני DECT רמות הקרינה הן מאוד גבוהות (עד כדי כמה וואטים למטר בריבוע), והן יורדות ככל שאתה מתרחק ממנו. לכן הדבר הגרוע ביותר הוא למקם תחנת בסיס כזו על השידה צמוד למיטה, על שולחן העבודה או סמוך למקום בו אתם נמצאים יותר מכמה דקות. בשנים האחרונות פגשתי מספר אנשים שמיקמו את תחנת הבסיס של הטלפון האלחוטי ליד המיטה, על שולחן בחדר בעבודה, או בחדר המגורים במקום בו חלק גדול מדירי הבית נחשפים לקרינה במשך זמן ערוך יחסית.
ניתן להשתמש בשלוחה של טלפון אלחוטי מסוג DECT עד כ 300 מטר מיחידת הבסיס, לכן עוצמת השידור היא גבוהה מאוד. יחידת הבסיס חסרה מנגנון ניהול הספק שידור חכם (אשר יכול היה להתאים את עוצמת השידור למרחק בין יחידת הבסיס לשלוחות) ואינה יודעת היכן נמצאות בכל רגע השלוחות שלה ולכן היא משדרת כל הזמן בהספק המרבי האפשרי. כמו כן השלוחות של טלפון מסוגDECT משדרות כאשר נעשה בהן שימוש (שיחה).
כל אחד יכול להשתמש בטלפון מסוג DECT, לא חייבים להיות מהנדסי מחשבים או אלקטרוניקה. כל מה שיש לעשות הוא לקנות אחד כזה, להביא אותו הביתה ולחברו לחשמל ולשקע הטלפון והוא מתחיל לעבוד ולפלוט קרינה. כאשר יש לכם טלפון מסוג DECT יש לכם מקור קרינה RF EMR ביתי המשדר עשרים וארבע שעות ביממה.
טלפונים מסוג DECT נותנים לכם איכות צליל טובה, טווח גדול ונוחות מרובים, אבל האם זה שווה את רמות הקרינה?
בזמן האחרון אני פוגש יותר ויותר אנשים אשר משתמשים בבית ובעבודה בטלפון אלחוטי מסוג DECT . שימוש בטלפונים אלחוטיים הוא נוח ונפוץ מאוד, אך בד בבד אינו בריא. אנשים בדרך כלל ממקמים את יחידת הבסיס קרוב אליהם, לצד המיטה או על שולחן העבודה, דבר זה חושף את המשתמש לרמות קרינה גבוהות ומיותרות למשך שעות עבודה או שינה ארוכות. כמובן לא תמצאו אזהרה בנוגע לדבר על המכשיר, על האריזה, או בחוברת ההסברים. בחוברת ההסברים, בחלק מהמכשירים תמצאו אזהרה שלא כדאי להימצא 40 סנטימטר ליד תחנת הבסיס, אבל מעבר לכך זה, בסדר גמור, לכאורה
המלצות
כדאי ורצוי להשתמש בטלפון חוטי. מי שחייב להשתמש בטלפון אלחוטי כדאי להשתמש בטלפון שיחידת הבסיס שלו לא משדרת גם במצב המתנה.מי שיש לו טלפון מסוג DECT וחייב להשתמש בו יעשה טוב אם ימקם את יחידת הבסיס במרחק רב ככל הניתן מאנשים כדי לצמצם את חשיפתם לקרינה המשודרת מתחנת הבסיס במשך כל היום והליל.בנוסף יש לציין כי בעת שימוש בטלפון אלחוטי מכל סוג, היחידה הניידת פולטת קרינה אלקטרומגנטית בצורה דומה לטלפון סלולרי. לכן אני ממליץ לא לעשות בכלל שימוש בטלפון אלחוטי, ומי שחייב אז לצמצם את השימוש ומשך השיחות ככל הניתן.
סרטון בנושא טלפונים אלחוטיים מסוג DECT:
כולי תקווה שאנשים שרואים את הסרטון הזה ינתקו את מכשיר הטלפון האלחוטי שלהם משקע החשמל, או לפחות ירחיקו אותו מאזור בו יושבים, ישנים ועובדים אנשים.
בסרטון זה ניתן לראות את כי תחנת הבסיס של טלפונים מסוג DECT פולטת קרינה RF EMR במשך כל הזמן, גם כאשר הטלפון במצב המתנה. הקרינה נפלטת מתחנת הבסיס 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. כמובן לא תמצאו שום הזהרה בנוגע לדבר על המכשיר, על האריזה, או בחוברת ההסברים.
סרטון בעברית:
קרינה קבועה מתחנות בסיס של טלפונים אלחוטיים
https://www.youtube.com/ntG3LwE1_kw
סרטון באנגלית:
https://www.youtube.com/EG8pqi9sS7U
למידע נוסף על שימוש נכון בטלפונים אלחוטיים לחץ כאן…
קרינה מתנור מיקרו
היום ניתן למצוא תנור מיקרו כמעט בכל מטבח בעולם המודרני. תנורי מיקרו עושים שימוש באפקט החימום של קרינה אלקטרומגנטי (בתדר של מולקולת מיים) כדי לחמם את הנוזלים בתוך המזון ובכך לחמם את המזון עצמו. תדר הקרינה דומה לתדר הנהוג בתקשורות אלחוטיות וסלולריות ונע סביב 2.4 ג'יגה הרץ. כאשר תנור המיקרו עובד, חלק מהקרינה חודר את רשת המסנן על דלת המכשיר ומתפשט בחדר. חלק הקרינה ה"בורח" מהתנור קטן יחסית לקרינה בתוכו, ואינו יכול לבשל את גופנו בזמן העבודה הקצר, אבל הוא בהחלט משמעותי ולא רצוי להביט פנימה לתוך המכשיר או אפילו לשהות במטבח כאשר תנור המיקרו עובד.
בסרטון הבא נראה את רמות הקרינה ה"בורחת" מתנור המיקרו בעת עבודה, נראה כי משמעותית לפחות כמו שיחה בסלולרי, ונראה שגם במרחק של עד ארבע מטרים מהמכשיר נמדדת קרינה בעוצמות גבוהות.
https://www.youtube.com/wwcr6UiM2uE
https://www.youtube.com/70b_QD9dXcc
לקריאה נוספת על שימוש במכשירי חשמל ביתיים לחץ כאן…
לקריאה נוספת על מקורות קרינה בתוך הבית לחץ כאן…
קרינה מפלייסטישן 3
https://www.youtube.com/4X7-XSdjU1A
פליסטשין שלוש מאוד פופולארי גם בקרב ילדים וגם בקרב מבוגרים. מה שרוב האנשים לא יודעים הוא כי המכשיר והשלט פולטים קרינה אלקטרומגנטית כאשר הם עובדים באופן אלחוטי. הקרינה המשודרת הן מהקונסולה והן מבקר המשחק מתפשטת בחדר , והאנשים בו נחשפים אליה.
הדרך הטובה ביותר לשחק בקונסולת הפלייסטשין שלוש (מבחינת הקרינה) היא על ידי חיבור השלט באופן חוטי לקונסולה. בדרך זו תמנע מחשיפה מיותר לקרינה אלקטרומגנטית.
קרינה מ WII
WII היא אחת מקונסולות המשחק הנפוצות ביותר בעולם כיום (2015) . מיליוני אנשים, ילדים, צעירים ומבוגרים נהנים ממשחק בקונסולה, חלקם במשך שעות כל יום. אנשים אלו נחשפים לקרינה רדיו אלקטרומגנטי מבקרי המשחק (שלטים) ומהקונסולה עצמה המשדרים וקולטים בתקן BLUETOOTH. בקונסולה זו אין אופציה לחברת את השלטים באופן חוטי (בפליסטישן שלוש ניתן דרך חיבור USB) ולכן אין למשתמש ברירה אלה להשתמש באופציה האלחוטית ולהיחשף לקרינה ממשדרי ה BLUETOOTH בקונסולה ובשלטים עצמם. עם משתמש בוחר לחבר את הקונסולה לרשת האינטרנט על ידי שימוש בהתקן הרשת האלחוטי המצוי בקונסולה הוא ייחשף לקרינה נוספת. וידאו זה יראה לכם כי הקרינה נפלטת כל הזמן הן מהקונסולה והן מהשלטים, כל הזמן בו הקונסולה דלוקה.
סיפור דומה בXBOX –
https://youtu.be/I5qGudjGQcE
https://www.youtube.com/Au2YxGTqA8c
בטנות וכובעים חוסמי קרינת רדיו
הסרטון הזה נעשה כדי להראות כיצד אפשר, בפשטות יחסית, להגן על הראש ועל המוח מפני קרינה בתדר גבוה ממקור עילי כגון אנטנות סלולריות וציוד תקשורת הנמצא מעל ראשך.את הכובע בסרטון קניתי בחנות רגילה ותפרתי לו בטנה פנימית מבד חוסם קרינה מיוחד מסוג שילדון של חברת ישראלית שעוסקת בבדים טכניים. אני משתמש בכובעים כאלה כבר כמה שנים. ההרגשה שלי, כרגיש לקרינה, השתפרה פלאים אחרי שהתחלתי לחבוש אותם לכל מקום.בסרטון מדידת קרינה מראוטר אלחוטי (נקודת גישה אלחוטית למעשה) עם ובלי הכובע.אין בשום פנים ואופן לדבר בסלולרי ולחבוש את הכובע.
לפרטים על כובעים חוסמי קרינה לחצו כאן…
https://www.youtube.com/BmYWosYUqBw
לאחר שהכנתי עבורי ועבור כמה רגישים לקרינה כובעים דומים ולאחר שהם דיווחו על שיפור בהרגשתם התחלתי ליצר כובעים ובטנות בצורה מקצועית. את הכובעים והבטנות ניתן לרכוש באתר המכירה – http://www.4ehsbyehs.co.il/emf-hats
להלן סרטונים של כמה מהכובעים והבטנות
בטנה לכובעי ביסבול – BC240 and BC240Big RF Blocking Lining for baseball hats .לחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/ORKbQTUzIYU
תפירה של בטנה לכובע ביסבול – Stitching a BC240 RF Protection Lining to a Nike baseball hat – short versionלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/vVl_hcvntek
כובע פטרול בסיסי חדש – New (2015) RF Protection Patrol Hat for EHS peopleלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/Xk7Bg5HoTEU
בדיקת אפקט חסימת הקרינה לכובע פטרול בסיסי – RF test with the new (2015) RF Protection Patrol Hat for EHS peopleלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/QZftooQTU14
כובע ביסבול צבעוני וכובע ליגיונר צבעוני – CBH240 & LBH240 – EMF(RF) Protection Color Baseball Hatsלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/bo3Aq3lWMbI
AWH240 – Australian Style (EMF(RF) Protection Hatלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/VeG_VuVeciY
RF EMF/EMR Protection hats by www.4EHSByEHS.com – Part 1 – Introductionלחצו כאן למידע נוסף…
https://www.youtube.com/RVFouZ9_sVw
RF EMF/EMR Protection hats by www.4EHSByEHS.com – Part 2 -Measurmentsלחצו כאן למידע נוסף…
קרינה ממיטה חשמלית וסדין חשמלי
רבים רוכשים מיטות חשמליות מבלי לדעת שהם רכשו מקור קרינה נוסף והם עוד ישנו עליו בין 6-10 שעות ביום. רבים גם יושנים על סדין חשמלי מבלי לדעת שהם חוספים את עצמם לקרינה בתדר נמוך.בסרטונים הבאים נראה את הקרינה ממיטה חשמלית וכן מסדין חשמלי ונראה איך אפשר לצמצם את הקרינה לאפס בדרך פשוטה וזולה.
קרינה ממיטה חשמלית – פשוט לנתק מרשת החשמל
https://www.youtube.com/jEqXe9ZBnS0
קרינה מסדין חשמלי – פשוט לנתק מרשת החשמל
קרינה ממכשירי חשמל כבויים
חלק ממכשירי החשמל והאלקטרוניקה בביתי פולטים קרינה אלקטרומגנטית בתדר נמוך וצורכים חשמל גם כאשר הם מחוברים לרשת החשמל ולא פועלים, כלומר במצב כבוי. הדרך לצמצם לאפס את הקרינה הנפלטת ממכשירים אלו ואת החשמל המתבזבז היא לנתקם משקע החשמל, פעולה שלפעמים לא נוחה ויכולה להיות מסוכנת (התחשמלות). בסרטון זה נראה כי שימוש ברב שקע עם מפסק מתח מאפשר, בקלות רבה, לנתק מהספקת החשמל מספר מכשירים בו זמנית ולפתור את בעיית פליטת הקרינה ובזבוז החשמל ממכשירי החשמל במצב המתנה. נראה כי כל המכשירים בסרטון פולטים קרינה כאשר הם מחוברים לרשת החשמל (גם כשלא עושים בהם שימוש) וכאשר מכבים את המפסק המצוי על הרב שקע הם מפסיקים לפלות קרינה זו (וגם מפסיקים לצרוך חשמל).
LFE on standby mode
https://www.youtube.com/mUVqC-Pe0NE
לקריאה נוספת על שימוש במכשירי חשמל ביתיים לחץ כאן…
לקריאה נוספת על מקורות קרינה בתוך הבית לחץ כאן…
קרינה ממערכות איתור רכב
במהלך נסיעה ברכב מאזדה 3 של אחת מחברות ההשכרה והליסנג, אשר פועלות בישראל מדדתי קרינה אלקטרומגנטית בתדר גבוה הבאה מתוך הרכב. הקרינה נמדדה בעת הכנסת הקוד בקודנית, בעת העברת הילוכים, בעת לחיצה על דוושת הברקס ובעת נהיגה סדירה ברכב. הקרינה שנמדדה שודרה מפנים הרכב ומוקד השידור היה באיזור הקונסולה המרכזית ברכב, מתחת לרדיו המקורי.
ציי רכב וכן בעלי רכב פרטיים בוחרים למגן את רכביהם במערכות מיגון ומעקב מתקדמות המאפשרות מעקב אחר הרכב, איתור הרכב, קבלת מידע טלמטריה (נתונים טכניים על מצב הרכב, תפקודו ופעולתו) ושליטה על חלק מתפקודיו – והכל בזמן אמת. חלק ממערכות אלו עושות שימוש בטכנולוגיה סלולרית כדי להעביר נתונים מהרכב ועליו. שימוש בטכנולוגיה סלולרית למטרה זו חושף את המשתמש ברכב לקרינה סלולרית. מתקן השידור והקליטה, שהוא למעשה מקלט משדר סלולרי לכל דבר, ממוקם, על פי הערכתי, מוסתר בתוך תא הנוסעים ומשדר מתוכו לאנטנה הקרובה. על פי מדידתי, השידור מתרחש כל כמה שניות. מה שלא מספרים לכם הוא כי שידור זה חושף את הנוסעים ברכב לקרינה אלקטרומגנטית. יש לציין כי גוף הרכב עשוי ממתכת אשר מקשה על שידור מתוכו החוצה ושידור סלולרי מתוך הרכב אינו מומלץ.
https://www.youtube.com/_dA5ozsFDT8
קרינה מתחנת עבודה – מחשב נייח
אנשים רבים מנסים לדחוק לפינת המחשב שלהם את המחשב ואת כל ציוד ההיקפי המחובר עליו. מחשב שולחני, הציוד ההיקפי, ספקי הכוח והראוטר פולטים כולם קרינה אלקטרומגנטית. בכך שהמשתמש הביתי דחק את כל מקורות הקרינה האלה לפינה בביתו או בחדר הביטחון יכולה לגרום לחשיפה שלו לקרינה במשך שעות רבות ביום.
בסרטון זה ניתן דוגמה לסידור נכון ושגוי של עמדת עבודה ביתית, נציין חלק ממקורות הקרינה בה ונמליץ להרחיקם ממקום מושבו של המשתמש ובכך להקטין את החשיפה שלו אליהם.
https://www.youtube.com/c6vzq00HANs
למידע נוסף על שימוש נכון במחשבים לחץ כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית לחץ כאן…
למידע נוסף על שימוש ברשת מחשבים אלחוטית בבתי ספר לחץ כאן…
שדה מגנטי מפילטר אקווריום
ברוב האקווריומים הביתיים יש צורך לטהר את המים. פילטרים של אקווריומים הם למעשה משאבות מים ששואבות את המים מהאקווריום ומעבירות אותם דרך מסננים שונים. בתוך כל משאבת מים ישנו מנוע חשמלי אשר פולט קרינה אלקטרומגנטית בתדר נמוך ובעוצמה רבה. פילטרים של אקווריומים הם עוד מקור קרינה שאנחנו מכניסים בלי דעת לביתנו. בווידיאו זה נראה את רמות הקרינה הנפלטות מהפילטר בעת פעולתו.
http://www.youtube.com/watch?v=GmePyfi2C7M
לקריאה נוספת על שימוש במכשירי חשמל ביתיים לחץ כאן…
לקריאה נוספת על מקורות קרינה בתוך הבית לחץ כאן…