טאבלטים בבתי ספר בחו"ל
טאבלטים בבתי ספר בחו"ל

ננסה לסכם את מצב הפריסה של הWIFI בבתי הספר בעולם. מי פרס, מי ביטל, מי הפסיק, מי התחיל, איפה בוצעו הערכות חשיפה ואיפה יש נפגעים.

מדינות, מחוזות, בתי ספר שהוציא את הWIFI מבתי הספר

במדינות רבות הותקנו כבר רשתות מחשבים אלחוטיים בבתי ספר לפני מספר שנים. תלמידים רבים החלו מתלוננים על כאבי ראש, עייפות כרונית, קשיי ריכוז, הפרעות למידה ותסמינים נוספים של רגישות לקרינה. לאחרונה מתפשטת מגמה של חזרה לרשתות מחשבים חוטיות בבתי ספר. הן בגלל נושא החשיפה לקרינה והן בגלל המודעות לנזקי המסכים. דוגמא לכך הם בתי ספר בקנדה, אנגליה ושווייץ.
פוסטים בנושא: 

דוחות ניסוי ומדידת קרינה בין לאומיים

בשנים האחרונות התפרסמו שני דוחות בנוגע לשימוש בWIFI בבתי הספר. הדוחות קבעו כי רמות הקרינה שנמדדו סביב המחשבים האלחוטיים והנתבים הן תקינות ונמוכות מהתקן. שני הדוחות עבדו לפי תקן ICNIRPתקן חומני, לחשיפה אקוטית, לא מגן ביולוגית, אשר לא לוקח בחשבון שום השפעה ביולוגיות של הקרינה, למעט חימום. כמובן שרמות הקרינה שנמדדו, אשר דרך אגב היו גבוהות מאוד בהשוואה לרמות שגורמות על פי מחקרים לשינוי השפעה ונזקים ביולוגים, היו נמוכות מהתקן, זאת משום שהתקן של ICNIRP הוא מיושן, מוגזם ולא מגן. הדוח הראשון (כרונולוגית) פורסם על ידי HPA – HEALTH PROTECTION AGENCY  הבריטי. גוף אשר העומד בראשו נגוע בניגוד אינטרסים ואשר פרסם בעבר כבר מספר מסמכים ודוחות "מרגיעים" בנוגע לסיכון מחשיפה לקרינה. הדוח השני פורסם על ידי INDUSTRY CANADA (משרד התעשיה הקנדי). יש לציין כי משרד התעשיה הקנדי מאמץ את דעת משרד הבריאות הקנדי, HEALTH CANADA, אשר מחזיק בדעתו כי ההשפעה היחידה של קרינת רדיו היא חום ובין השאר אישר את פריסתם של מונים מיים, חשמל וגז מקרינים וכן רשתות WIMAX וסלולר דור 4 בקנדה. 

האם אתם מוכנים לסמוך על מסכנות דוחות אלו? אני לא! 

על הדוח הקנדי – http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2411543

על הדוח הבריטי – http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2393577