כדי לבדוק האם יש אנטנות סלולריות בקרבת כתובת כזו או אחרת מומלץ לבדוק במפות הבאות. המפה הראשית היא מפת אנטנות סלולריות בתוך אתר GOVMAP.
שימו לב כי בדיקה במפות שאפשר איתור האנטנות הסלולריות והתמצאות בסביבה אבל היא לא באה במקום מדידה באמצעות מד קרינה ביתי מהיר.
שימו לב כי רמות הקרינה המופיעות במפה הן בנקודה ספציפית, בזמן ספציפי, ונבדקו על ידי מודדי קרינה מוסמכים שעובדים בדרך כלל במימון חברות הסלולרי ותמיד על פי תקן הקרינה הגבוהה והלא מגן ועם מדי קרינה איטיים (ראו פרק על המגבלות והבעיות במדידה של מודדים מוסמכים). לכן רמות הקרינה הרשומות במפה לא יכולות לתת כמעט שום אינדיקציה לגבי רמות הקרינה בדירות\בתים\מקומות אחרים, בזמן אחר, ולמעשה אין להם ערך אמיתי פרקטי ואין לבסס עליהן החלטות. למעשה הן אינן מחליפות מדידה אישית מקיפה, שוב ושוב, עם מד קרינה ביתי מהיר.
מד קרינה מהיר יאפשר לכם למדוד את הקרינה בתוך הביתדירה ואני מציע לעשות כך בכל הזדמנות. השימוש במפות אנטנות יאפשר לכם להעריך בצורה טובה יותר האם צפויה להיות חשיפה לקרינה בבית או בדירה מסוימת. בעיקרון אם יש קשר עין לאנטנה יותר קרינה ממנה תגיע אל הבית/דירה מאשר במקרה שאין קשר עין. גם למרחק יש השפעה והקרינה יורדת כלל שהמרחק ביניכם למקור גדל. מדידה עם מקרינה ביתי מהיר תאפשר לזהות ולהתחשב בקרינה מציוד אלחוטי ביתי, קרינה מהשכנים וקרינה ממקורות אחרים, בנוסף לקרינה מאנטנות סלולריות. שי
מפת אנטנות סלולריות מתוך govmap
במפה אינטראקטיבית חדשה של הממשלה יש אפשרות להגדיל את המפה ולגלול. יש להפעיל את שכבת המידע של "אנטנות סלולריות פעילות" ו"אנטנות סלולריות בהקמה". אנטנות מיועדות להקמה מצוינות בצבע אפור. אנטנות קיימות מצוינות בצבע החברה.
יש לציין כי רמות הקרינה המצוינות במפה אינן מייצגות את רמות הקרינה בשטח. הרמות המצוינות במפה הן תוצאות של בדיקה קרינה שבוצעה עבור חברת הסלולר, על ידי מודדים שמקבלים מהם שכר, בנקודה מסוימת שבה הייתה רמת הקרינה הגבוה ביותר, בזמן מסוים, מבין הנקודות שנבדקו ואשר למודד הייתה גישה אליה. סביר להניח שבשטח ישנן נקודות אחרות בהן הקרינה גבוהה יותר. לכן רמות הקרינה המצוינות במפה אינן רלוונטיות. כמו כן בבדיקות הקרינה על ידי מודד מוסמך יש בעיות רבות היכולות להביא לתוצאות נמוכות במיוחד, בייחוד אצל מודדים שלא מכירים בסיכון מהחשיפה לקרינה ברמות יחסית נמוכות או שעובדים עם ציוד איטי גם אם מאושר לשימוש.
במפה ניתן לחפש לפי שם רחוב, מספר בית ועירמאגר הנתונים של המשרד מתעדכן אחת ל 3 חודשים.
יש שני קבצים, אנטנות קימות (במפה בצבעים), ומוקדים בהקמה(במפה באפור).
במפה מופיעים שניהם.
לפעמים יש תקלות במפה, תמיד אפשר לבדוק את הקבצים עצמם בתחתית העמוד באתר של המשרד להגנת הסביבהhttp://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Pages/Cellular_Facilities.aspx
מפות משדרי רדיו וטלוויזיה
מפת משדרי טלוויזיה (בדרך כלל באותו אתר יש גם AM ו FM )-
http://www.rashut2.org.il/idan_map.asp
זו המפה של משדרי גל"ץ-וגלי צהל – http://glz.co.il/1439-he/Galatz.aspx
הפעלת גוגל סרטיט כדי להעריך חשיפה לקרינה
כאשר אתם מתכננים לשכור או לרכוש דירה, לצאת לנופש או להעריך אם יש קרינה במקום מסויים, מומלץ בהמשך לבדיקת הקרבה של אנטנות סלולריות במפה לעיל, לנסות ולראות האם יש קשר עיין בין המיקום המדובר לאנטנות סלולריות או מה סוג ומצב התשתית החשמלית באיזור כדי לנסות להעריך האם תהיה שם בעיה של שדה מגנטי בתדר נמוך מתשתית החשמל.
לשם כך יש לפעול לפי ההוראות הבאות:1. ראשית חיפוש בגוגל על שם הישוב והרחוב נותן תוצאה הכוללת את מפת הישוב המסומנת בתמונה למטה באדום, לוחצים עליה
2. במפה שנפתחת יש בפניה הימנית התחתונה איש קטן , גוגים אותו ומשליחים אותו על הרחוב שרוצים לראות
3. אם נעשה שם מיפוי וצילום של גוגל סרטיט, הרחובות בהם יש תמונות יהפכו לצבע אחר, בדרך כלל כחול בהיר
4. תופיע התמונה של האזור וניתן לנוע בו בחופשיות על ידי שימוש בעכבר. יש לבדוק האם יש קשר עיין לאנטנות סלולריות , איזה סוג של תשתית חשמלית קיימת (מעל הקרקע, או מתחת לקרקע, קוי 220V מסוכלים או מקביליים, קווי 10KV, קיום שנאיים ופילרים של חברת החשמל ועוד).
5. מומלץ גם לבדוק האם המבנה או הבית מוקפים בעצים או בתים אחרים על פי שימוש בתצלום אווירי. זאת על ידי לחיצה על התצלום הקטן בצד שמאל למטה (מודגש באדום בתמונה למטה)
6. בדיקה GOOGLE EARTH האם הבית מבודד מסביבתו על ידי בתי אחרים או עצים. כאשר הבית יהיה חשוף לנוף, הסיכוי גבוה יותר שיהיו אנטנות או מתקני שידור בקו ראייה. כמו כן ניתן להעריך קרבה לשכנים (לכל שכן יש WIFI , טלפונים אלחוטיים וסלולריים – רלוונטי בעיקר לרגישים לקרינה).
מפת אנטנות סלולריות לשימוש מהיר
המפה והדפים נמצאים בקישור הבא – https://www.govmap.gov.il/?c=179106.37,664269.9&z=7&lay=ANTENA_HAKAMA,CELL_ACTIVE