בפרק זה נסביר מהם סוגי הקרינה הנפלטים מהסלולרי ובאיזה מצב ונציע מגוון דרכים לצמצום חשיפה לקרינה מטלפון סלולרי (צמצום זמן השידור, הרחקה ).
צמצום חשיפה מטלפון סלולרי – בקצרה
לצערי כל טלפון סלולרי מקרין ואין דבר כזה טלפון סלולרי נמוך קרינה. מה שקובע את רמת החשיפה לקרינה, מספר השידורים ועוצמתם הוא ברוב המקרים צורת השימוש וההגדרות של המכשיר. לכן נסביר בפרק זה איך להפעיל את המכשיר כך שהחשיפה לקרינה ממנו תהיה מצומצמת ככל שאתם יכולים.
קישור – https://youtu.be/hTeg7eDfTrY
לאחרונה מגיעים אלי יותר ויותר אנשים שמשתמשים בסלולרי ככלי ראשי או אפילו כלי יחד. זה קורה או בגלל העלות הנמוכה של השימוש בסלולרי (תודה כחלון – נכתב בציניות) או בגלל שיותר קל יחסית להשתמש בו בהשוואה לשילוב של מוצרים אחרים כמו מחשב, ראוטר או טלפון קווי. אבל לפשטות ולמחיר הנמוך יש מחיר אחר, חשיפה לקרינה. היום הסלולרי הוא המכור המשמעותי ביותר לחשיפה לקרינת רדיו של רוב האנשים. לכן ההמלצה שלי היא לעשות הפוך, לעבור חזר לשימוש בציוד חוטי-קווי ולצמצם את השימוש בסלולרי לחירום בלבד.
קישור וידאו – https://youtu.be/0krSvzHnL8c
צמצמו שימוש בסלולרי ככל הניתן.
- בצעו שיחות חשובות בלבד.
- קצרו את משך השיחות ומספרם.
- כאשר יש מכשיר תקשורת חוטי, העדיפו שימוש במכשיר החוטי על פני הסלולרי (מחשב או טלפון).
- הקפידו לכבות את תקשורת הנתונים הסלולרית וה WIFI כאשר לא משתמשים בהם (כיבוי תקשורת נתונים באייפון, כיבוי תקשורת נתונים באנדרויד).
- יש לכבות כל שידור אחר מהמכשיר כולל NFC בהגדרות המכשיר ו"מציאת מכשירים קרובים" ב"חיבורים -> הגדרות חיבור נוספות -> סריקה לאיתור מכשירים סמוכים".
- בניהול האפליקציות, קנפגו את המכשיר כך שלא יאפשר סנכרון ללא ידיעה שלכם וללא בקשה מכם (אני לא יודע בדיוק איך עושים את זה).
- הקפידו לא לשים את מכשיר הסלולרי בצמוד לגוף.
- בזמן שיחה הרחיקו את הסלולרי מהראש והגוף ככל הניתן תוך כדי שימוש ברמקול, אוזניה חוטית עם צינורית אוויר או דיבורית חוטית רגילה.
- השתדלו לא לדבר במקומות סגורים, לא בשירותים, לא במקלטים, לא במכוניות, לא בתחבורה ציבורית וכמובן לא במעליות. בכל המקומות הללו המכשיר מקרין בדרך כלל יותר.
- שימוש באוטו רק עם סלולרי קבוע (בתקן UMTS) המצויד באנטנה חיצונית או שימוש בדיבורית קבועה עם אנטנה חיצונית לטלפון UMTS.
- מבחינת השדות המגנטים והחשמליים בתדר נמוך עדיף להשתמש בטלפון סלולרי המבוסס על תקשורת UMTS (דור 3) מאשר GSM.
- מבדיקות שביצעתי, ברוב המקרים ונכון לעכשיו (10-2015), הקרינה מהסלולרי בשימוש בתקשורת דור 4 (LTE), גם בשיחה וגם בגלישה או המתנה של המכשיר, גבוהה מאשר בדור שלוש (UMTS). לסרטון לחץ כאן…
- השתדל לא לעשות שימוש בציוד בלוטות'.
- הקפידו להנחות אנשים להתקשר אליכם הביתה בשעות שאתם לא בעבודה.
- בצעו הפניית שיחות מהסלולרי לטלפון הביתי הקווי באין קליטה. בכניסה הביתה העבירו את הסלולרי למצב טיסה.
הסבר – https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/using-the-mobile-phone-h/#hpnyyt_syhwt_mhslwlry_hmqryn_ltlpwn_hbyty_ksr_hslwlry_bmzb_tysh - אם אתם משתמשים בWHATAPP , התקינו על המכשיר שלכם את גרסת ה BETA החדשה (10-2021) המאפשרת עבודה על WHATAPP WEB על הדפדפן שלכם, גם כאשר הסלולרי כבוי. כך תוכלו בעבודה או בבית להשתמש במחשב כאשר הסלולרי עצמו במצב טיסה או כבוי ואינו משדר.
- בחלק מהמקרים (משתנה מממכשיר סלולרי למשנהו ) אפשר לחבר את הסלולרי דרך חיבור ה USB-C שלו (גם דרך חיבורים ישנים יותר אבל צריך מתאם אחר לפי סוג החיבור) למתאם רשת (כרטיס רשת USB המאפשר חיבור הסלולרי לכבל רשת חוטי דרך מחבר RJJ45) . כדאי להשתמש במתאם עם חיבור גם למטען כדי שתוכלו להשתמש בלי לרוקן את הסלוללה של הסלולרי.
לדוגמא מתאם USB-C לאנדרויד – https://ksp.co.il/item/3930-129022
אפשרויות נוספות בהמשך דף זה-
https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/using-the-mobile-phone-h/#hybwr_lkrtys_rst_USB-C - בחלק מהמקרים ניתן לחבר את הסלולרי למחשב כדי לאפשר שימוש באפליקציות בעת שהסלולרי במצב טיסה ובלי חשיפה לקרינת רדיו נוספת.
ראו –
– https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/using-the-mobile-phone-h/#hybwr_slwlryym_lmhsb_w_lrst_hwtyt_lsymws_bbyt_w_bmsrd_bplqzywt_sl_hslwlry_lmsl_WHATSAPP
מדריך נוסף של זוהר אמין –
https://life-itself-preparation.blogspot.com/2020/10/IPHONE-2-ETHERNET.html
– שימוש בוואטסאפ WHATSAPP עם פחות קרינה (https://www.norad4u.co.il/q-a/qa-2010-2019-1-10/#symws_bwwtsp_WHATSAPP_m_phwt_qrynh ) - לרגישים לקרינה – יש להשתמש בסלולרי במצבי חירום בלבד (פחות מ5 דקות מצטבר בחודש זה סביר), זאת מכיוון שכל שימוש יגרום לחשיפה לקרינה שתביא, או יכולה להביא, להופעת תסמינים
בהרחבה
שימוש בטלפון סלולרי
לעניות דעתי שימוש בטלפון סלולרי כדאי שיהיה רק כאשר אין ברירה אחרת ובמקרה חירום בלבד. בשאר הזמן יש לעשות שימוש בטלפון חוטי ומחשבים חוטיים. דיבור בטלפון סלולרי חושף אתכם המשתמשים, את האנשים הסובבים אתכם ואת האנשים הנמצאים בקרבת האנטנה הסלולרית המאפשרת את שימושכם בטלפון הנייד, לקרינה אלקטרומגנטית (בתדר גבוה ונמוך) מיותרת. לכן אני חושב כי צמצום השימוש בטלפון סלולרי הוא דבר נבון וחכם. בכל זאת קיימים מקרים בהם אתם חייבים להשתמש בטלפון הסלולרי, כגון מצבי חירום, קריאה לעזרה, הודעות דחופות, הכוונה וכדי להודיע כי אתם מאחרים לפגישה או התחיבות. גם אם וכאשר אתם עושים שימוש מזדמן בטלפון הסלולרי, כמובן שכדאי לצמצם את השימוש בטלפון הסלולרי ככל הניתן.
פליטת קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים סלולרים בעת המתנה, גלישה, או הפעלת אפליקציות
רוב האנשים לא מודעים לקרינה הנפלטת מהסלולרי החכם בעת המתנה, גלישה סלולרית או הפעלת אפליקציות. פליטה זו גורמת להגדלת החשיפה על מישור הזמן (יותר זמן חשיפה מצטבר ביום) ועל מישור התדר(יותר שידורים בו זמנית על תדרים שונים). רוב האנשים גם לא יודעים איך להפעיל את הסלולרי ואצלהם הכל דלוק כל הזמן. הפעלה כזו של הסלולרי החכם תביא כאמור להגדלת החשיפה וכן להתרוקנות של הסוללה לשחיקה מוקדמת של הסוללה. זמן החשיפה לקרינה בעת המתנה של הסלולרי החכם כאשר הוא מחבור לWIFI ולרשת הנתונים הסלולרית יכול להגיע ל40 שניות מכל דקה, לפעמים ליותר. הפתרון הוא ללמוד להפעיל את הסלולרי בצורה נכונה ולכבות את כל סוגי תקשורות הנתונים כאש אין בהן צורך. למשל כיבוי ה BLUETOOTH הWIFI והDATA (תקשורת נתונים סלולרית) כך הסלולרי עדיין יקבל שיחות וSMS, אבל בזמן המתנה בין שיחה לשיחה הוא לא ישדר. צמצום נוסף יהיה בהגדרת רשת הנתונים לדור שלישי WCDMA או UMTS ולא דור רביעי LTE. מבדיקות רבות שעשיתי עולה כי השידור במצב דור רביעי LTE חזק יותר ברוב חלקי הארץ.
הסברים על כיבוי התקשורות והגדרת דור שלישי ראו בהמשך העמוד.
סרטון – קרינת רדיו מטלפון סלולרי חכם ב"מנוחה" – https://youtu.be/DQaRwMn9Hqg
פליטת קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים סלולרים בעת שיחה
כאשר אתם מדברים בטלפון הסלולרי, הטלפון משדר לאנטנה הקרובה ובכך פולט קרינה אלקטרומגנטית ברמות משתנות. בנוסף פולט מכשיר הטלפון הסלולרי קרינה בתדר נמוך שאינה משמשת לפעולת התקשורת ומקורה מהרכיבים החשמליים והאלקטרונים של המכשיר ומתדרים פרזיטים הנוצרים בעת השידור עצמו. רמות הקרינה שאתם סופגים פוחתות ככל שאתם מתרחקים ממקור הקרינה, כלמור מהטלפון עצמו. החלק שנחשב, בעיני רבים, לרגיש ביותר בגוף הוא המוח. לדעתי גם אזורים ואיברים אחרים בגוף רגישים לקרינה אלקטרומגנטית. הדבר הראשון שאני מרגיש בעת חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית הוא כאב ראש, אבל זה לא אומר כי רק הראש והמוח מושפעים מהקרינה. לכן אני ממליץ להרחיק ככל הניתן את מכשיר הסלולר מהראש כאשר הוא פולט קרינה, אבל לא רק מהראש אלא גם משאר הגוף. אני ממליץ להימנע בכל זמן ובייחוד בעת ביצוע שיחה סלולרית מלשים את מכשיר הטלפון הסלולרי בכיס המכנס, כיס החולצה, בטפס החגורה או צמוד לגוף. אני ממליץ לשמור מרחק רב ככל הניתן מהטלפון הסלולרי בכל זמן ובייחוד בעת שיחה.
קישור וידאו
שיטות שידור ודורות בסלולרי
דור | שיטת שידור קול | שיטת שידור נתונים |
2 | פרטנר, סלקום = GSM פלאפון = CDMA | GPRS מאוד מוגבל. SMS על ביקורת. |
3 | UMTS/WCDMA | UMTS מאפשר כבר העברת נתונים במהירות גבוהה יחסית (למשל וידאו) |
4 | אין. למעשה שיחות מועברות או בדור קודם או על ידי אפלקציה כגון SKYPE או VOIP אחר | LTE אם יש בסביבה רשת מתאימה מאפשר העברת נתונים מהירה יותר מדור 3. ברוב המכישים שמדדתי רואים פולסים חזקים כל כמה שניות כאשר הסלולרי עובד במצב זה. בנוסף , על פי עשרות מדידות במקומות שונים ועם מכשירים שונים בארץ , נראה שרמות הקרינה גבוהות יותר בסדרי גודל מאשר הסלולרי פולט בדור שלישי (ראו סרטונים בהמשך העמוד) |
5 | כנראה כמו בדור 4 | כנראה כמו בדור 4 |
איזה טלפון סלולרי פחות מקרין
כאמור כל טלפון סלולרי פולט קרינה כאשר מדברים בו. טלפונים חכמים פולטים קרינה גם כאשר לא מדברים בהם משום שהאפליקציות מצריכות שידור וקליטה של נתונים מהרשת הסלולרית. מלבד לקרינת השידור (קרינה אלקטרומגנטית, בלתי מייננת בתדר גבוה) נוצרים גם שדה מגנטי וחשמלי בתדר נמוך מאוד סביב המכשיר. השדות המגנטי והחשמלי בתדר נמוך דועכים במהרה וכבר במרחק של חצי מטר ממנו לא ניתנים למדידה (ברוב המקרים). את קרינת השידור לאומת זאת ניתן למדוד גם במרחקים גדולים מהמכשיר. בגלל מבנה אות השידור הסלולרי ובגלל צורת האיפנון שלו, שידור ברשת הדור השלישי (UMTS) גורם להיווצרות שדות, חשמלי ומגנטי בתדר נמוך, ברמה נמוכה בהשוואה לשדות הנוצרים בשידור ברשת הדור השני (GSM). מבדיקות שביצעתי על פני השנה האחרונה, הקרינה הנפלטת מהסלולרי בעת שיחה, המתנה או גלישה, כאשר נעשה שימוש בטכנולוגית דור רביעי (LTE) גבוהה מאשר בדור שלישי(UMTS) ברוב המקרים. לכן מבדיקות שביצעתי ומניסיוני עולה כי עדיף להשתמש בטלפון סלולרי פשוט (לא סמארטפון) ברשת הדור השלישי (UMTS) על פני סלולרי מדור שני (בכל מקרה עדיף שימוש ברמקול ובאוזניה חוטית עם צינורית אוויר).
קישורי וידאו רלוונטיים
- השוואת פליטת הקרינה בין דור שני לדור שלישי בסלולר (בשיחה , דור שני יותר קרינה)
- השוואת פליטת הקרינה בין דור שלישי ודור רביעי בסלולר(בזמן גלישה דור רביעי יותר קרינה)
- קרינת רדיו מטלפון סלולרי דור שני במרחקים שונים
- קרינת רדיו מאיפון במצבי פעולה שונים
- קרינת רדיו מ HTC במצבי פעולה שונים
- סוגים שונים של קרינה הנפלטים מטלפונים סלולרים.
כיבוי תקשורת נתונים (3G/4G data) ו WIFI בסמרטפונים
סמארטפונים הם מכשירי טלפון סלולרי חכמים עליהם רצות אפליקציות שונות. אפליקציות אלו דורשות חיבוריות לרשת ומעבירות מידע ונתונים הלוך וחזור על הרשת הסלולרית (בחיבור 3G או 4G) או חיבוריות ה WIFI האלחוטית. התקשורת הזו מתבצעת במשך כל היום, כל כמה שניות או דקות, תלוי בצורת השימוש. כל העברת תקשורת כזו משמעותה חשיפה לקרינה. כדי לחסוך בחשיפה לקרינה וגם כדי לא לבזבז סוללה, רצוי לכבות את תקשורת הנתונים הסלולרית (3G/4G DATA) ואת ה WIFI במשך היום ולהפעילם רק כאשר יש צורך משמעותי או שרוצים לעדכן את המכשיר.
כיבוי תקשורת הנתונים באנדרואיד תבוצע מתוך תפריט ההגדרות המקוצר (ראו תמונה למטה) . כניסתה לתפריט על ידי משיכה של שתי אצבעות מהחלק העליון של המסך לחלק התחתון תפתח את ההגדרות. לחיצה על אחד האיקונים תפעיל או תכבה את שיטת התקשורת. כאשר תקשורת הנתונים עובדת הסלולרי ישדר כמעט כל הזמן. גם כאשר הWIFI , בלוטות', נתב אלחוטי, סינכרון וNFC המכשיר ישדר. לכן כדאי לכבותם כדי להגיע למכשיר סלולרי שמשדר "רק" בזמן שיחה או SMS.
בתמונה – תפריט הגדרות מקוצר אנדרואיד, מוקף באדום מצב רשת נתונים, בכתום WIFI, בלוטות, ראוטר אלחוטי. כדי הסלולרי לא ישדר כל הזמן אלא רק בזמן שיחה או SMS יש לכבות את כולם.
קישורי וידאו רלוונטיים
העדפת תקשורת דור שלישי על דור רביעי
אם אתם מחליטים בכל זאת להשתמש בתקשורת נתונים סלולרית לגלישה ברשת והפעלת האפליקציות, מבחינת רמת הקרינה הנמדדת , ולפי מדידות שביצעתי כמה פעמים החל מ2014 ועד היום, נראה כי עדיף שימוש בשיטת השידור של דור שלישי UMTS מאשר בשיטת השידור של הדור הרביעי LTE.לכן אני ממליץ להגדיר במכשיר שלכם כי המכשיר יוגבל להשתמש בטכנולוגיות דור שלישי ולא בטכנולוגית דור רביעי.
קישורי וידאו רלוונטיים
איך מגדירים בטלפון דור שלישי על פני דור רביעי?
במכשירים חדשים שאין בהם אפשרות הגדרה לדור שלוש אבל תומכים ניתן להתקשר לתמיכה של הספק ולבקש מהם שיגבילו את המכשיר לרשת דור שלוש. אפשר להסביר זאת בכך שאתם רוצים לחסוך בנתונים ובסוללה. לאחר ההגדרה תוכלו לראות שהמכשיר מראה שהוא עובד בדור שלוש (3G) למרות שהוא מוגדר "דור ארבע".
באייפון
אנדרואיד
שיאומי
הפניית שיחות מהסלולרי המקרין לטלפון הביתי כאשר הסלולרי במצב טיסה
אפשר היום לעשות הפניית שיחות למספר הטלפון הביתי (שיהיה חוטי וקווי) על ידי הכנסת המספרים הבאים בסלולרי. כך תוכלו להכניס את הסלולרי למצב טיסה בכל פעם שאתם נכנסים הביתה ולקבל את כל השיחות בטלפון הביתי. הפנייה במצב כבוי\ לא זמין\ אין קליטה 1. * 2. 62 3. * 4. מספר היעד למשל 049914413 5. # (סולמית) 6. SEND להפסקת השירות 1. # 2. 62 3. # 4. SEND כך תקבלו את כל השיחות לבית. וותרו על ה SMSים, על הוואטאפים המעצבנים והחופרים (אפשר גם להגדיר וואטאפ במחשב), ובלו בנעימים עם בני המשפחה, שגם הם יעשו את אותו הדבר. שימו לב השירות כרוך בתשלום על כל שיחה שהועברה כאילו יצאה מהנייד לטלפון הביתי, בהתאם לחבילה שלכם. ראו הסבר – https://www.fxp.co.il/showthread.php?t=14321300 |
חיבור סלולריים למחשב או לרשת חוטית (לשימוש בבית או במשרד באפלקציות של הסלולרי למשל WHATSAPP)
ניתן לחבר סלולריים (לפחות את חלק מהסוגים והדגמים) למחשב חוטי או לקו רשת חוטית על מנת לקבל את כל (למעט SMS) השימושיות של רשת הנתונים הסלולרית, למשל להפעלה של אפלקציות שקימות רק לשימוש בסלולרי כדוגמת WHATSAPP.
פעולה זו מבוצעת על ידי חיבור פיזי של הסלולרי למחשב או לרשת חוטית, שינוי כמה הגדרות ולפעמים התקנה של תוכנה על המחשב (במקרה של חיבור למחשב). בצורה זו ניתן לעשות שימוש באפליקציות על הסלולרי כאשר זה במצב טיסה ולא משדר דבר.
אם אתם לא משתמשים טכניים ואין לכם ניסיון בהתקנות והגדרות בעולם המחשבים והסלולר רוב הסיכויים שהמדריכים הבאים ישמעו לכם כמו סינית. במקרה כזה אולי תוכלו לקבל עזרה מבין משפחה או מטכנאי מחשבים בתשלום שיתקינו ויגדירו עבורכם את החיבורים.
חיבור לכרטיס רשת USB-C
לאשתי יש סלולרי SAMSUNG A30 ולאחרונה התחילו בעיות בחיבור שלו למחשב. אז רכשתי כרטיס רשת USB לסלולרי. בחיבור הסלולרי מייד זיהה את הכרטיס ואחרי ריסט לסלולרי זה גם התחיל לעבוד.
לרכישה – https://s.click.aliexpress.com/e/_9i6rBE
ידידי לביא העיר כי יתכן והכרטיס רשת יזלול את הסוללה של הסלולרי ולכן כדאי להשתמש בכרטיס דומה המאפשר בו זמנית טעינה של הסלולרי.
לדוגמא (לא בדקתי אותם אישית)
https://amzn.to/2WnO2Hn
https://amzn.to/2UTb2O9
או https://amzn.to/3sQs77M
https://s.click.aliexpress.com/e/_AZfBF2
ניתן גם לרכוש בארץ דרך KSP כרטיסים דומים :
עם טעינה – https://ksp.co.il/item/3930-129022
ללא טעינה – https://ksp.co.il/cat/3930-.263..487..3254.
קיימים כרטיסים דומים לאייפונים, נסו את אחד מהבאים (אין לי אייפון אז אני לא יכול לוודא שזה עובד כמו שצריך).
https://s.click.aliexpress.com/e/_A5uDkU
https://s.click.aliexpress.com/e/_AqU0Zi
https://amzn.to/3yndNVE
https://amzn.to/3BfNQsT
https://amzn.to/3jmQerE
חיבור איפון לרשת חוטית או למחשב MAC
חיבור אייפון לMAC בצורה חוטית
ובכן גם במקרה הזה הכין Lavi Perchik סרטון והסבר ממצא. אני מצטט את הפוסט שלו במלואו:"גיליתי אתמול במקרה שיש דרך הרבה יותר פשוטה לעשות זאת, אם יש לכם מחשב מק עם גרסת מע׳ ההפעלה High Sierra:
בתוך הגדרות ה-sharing, ניתן לשתף את חיבור האינטרנט עם האייפון/האייפוד, כשהם מחוברים ל-usb במחשב דרך כבל הסנכרון (כבל לייטנינג פשוט).ניסיתי והאינטרנט עובד מצויין במצב טיסה: וואטסאפ, אפליקציות, גלישה וכו׳.
הטיפ הזה יכול לחסוך להרבה אנשים קרינה מיותרת.
שתפו והעבירו הלאה!
צילום מסך הגדרות מחשב – לביא פרצ׳יק
YouTube Video
חיבור אייפון לרשת קווית דרך מתאם רשת LIGHTNING
כל מה שצריך זה מתאם רשת לייטנינג LIGHTNING לאייפון, מטען (ראשות), ראוטר וכבל רשת. מתאמים כאלה (נקראים “Lightning to RJ45 Ethernet LAN Wired Network Adapter” ). הם יכולים להיות מקורים או של חברת אפל. עם או בלי חיבור למטען.
ניתן לרכוש באמזון – https://amzn.to/2pcNsbJ
אפשר גם להתשמש במתאם LIGHTNING ל USB ואז במתאם רשת USB , אבל אז שניהם צריכים להיות של חברת אפל (זה יהיה יקר, מיותר , ולא מומלץ אבל אם כבר יש לכם בבית אז כדאי וזה יעבוד).
בחיבור כזה תוכלו לגלוש באיפון ללא שידור קרינת רדיו בכלל.
פתרון זה ישים לרגישים לקרינה שעדיין משתמשים באייפון שלהם או חייבים קישוריות.
למי שיש מחשב MAC או דומה ניתן לחבר למחשב על פי המדריך הבא…
ראו את סרטונו המצוין של לביא פרציק', על חיבור איפון לרשת החוטית.
שימו לב שאם משתמשים במתאם LIGHTNING-USB ואז במתאם USB-NETWORK , שניהם חייבים להיות מקוריים של אפל. אפשר כאמור להשתמש במתאם LIGHTNING-NETWORK מקורי או צד שלישי במקום שני המתאמים הנ"ל.
בסרטון הבא מסביר לביא איך לחבר את האייפון לרשת חוטית (וגם למקדלת ועכבר חוטיים):
https://youtu.be/QQRo8aBLWkE
בסרטון נוסף חיבור איפון לרשת דרך שני מתאמים (רשת ליו-אס-בי ומתאם ליטניגנט ליו-אס-בי, שניהם מקוריים ) https://youtu.be/3nmZWPS3ybk
מדריך נוסף, הפעם של זוהר אמין – https://life-itself-preparation.blogspot.com/2020/10/IPHONE-2-ETHERNET.html
מדד ה SAR
מדד הSAR הוא מדד מאוד בעייתי המבוסס על אפקט חום. אני לא מיחס לו חשיבות אבל בהיעדר מדד השוואתי אחר ניתן להשתמש בו כדי לבחור טלפון בעל נתן SAR נמוך ככל הניתן. הדבר לא יבטיח כי הטלפון לא ישדר רמה שלדעתי היא מסוכנת של קרינה.
מדד הSAR לא נמדד על גוף אלא על אמבט מלא בתמיסה אחידה, בעוד בגוף יהיו נקודות ועיברים שיספגו יותר קרינה, הספיגה בנוזל היא פחות או יותר אחידה. במהלך המדידה הסלולרי משדר הכי חזק שהוא יכול ולכן זה בכלל לא מדמה שידור בזמן שימוש אימיתי בו הסלולרי מתאים את העוצמה לקליטה. כמו כן השידור בבדיקה הוא קבוע בעוד בעולם האמיתי מדובר בפולסים ולא שידור קבוע. בבדיקה הסלולרי ממוקם בין 5 ל20 מ"מ מהמודל של הגוף או הראש , כאשר רמות הקרינה בהצמדה יכולות להיות פי 10 יותר גבוהות. כמו כן מבוצע ממוצע על כמה גרם רקמה מה גורם לכך שאם יהיו נקודות עם יותר חום-או קרינה הם ממוצעות עם שאר הנוזל המדמה רקמה. בקיצור, הSAR הוא די חרטה-ברטה. ה SAR שונה מהמצב בשטח ולא ממדל בכלל את החשיפה לקרינה מציוד אלחוטי וסלולרי אישי. כמו כן הוא מבוסס על הנחת היסוד שאין שום נזק חוץ מחום, ולכן רמות הקרינה המותרות הן מאוד מאוד מאוד גבוהות בהשוואה לרמות שידע היום שגורמות לשינויים והשפעות ביולוגיות.
מה זה מדד SAR?
שאלה – מהו מדד ה SAR
שאלה – האם טלפון עם רמת SAR נמוכה הוא בטוח יותר?
לפרטים על ה SAR ואופן מדידתו לחצו כאן…
שימוש בטלפונים סלולרים בממ"דים, במקלטים, באוטובוסים, רכבות ובחללים סגורים
שימוש בטלפונים סלולרים, או כל ציוד אלחוטי הפולט קרינת RF, בתוך ממ"ד, מקלט, אוטובוסים, רכבות, רכבים מעליות וכל מקום סגור הוא בעייתי. קירות ממ"ד, מקלטים, דפנות אוטובוסים, רכבות, מעליות וחללים סגורים אחרים גורמים לשתי תופעות. מצד אחד אות השידור מהמכשיר הסלולרי (או כל מכשיר אלחוטי אחר) המשדר מתוך החלל מתקשה מאוד לצאת החוצה בדרכו לאנטנה ומצד שני חלק ניכר מהשידור הסלולרי מוחזר מהקירות אל פנים החדר. גם האות מהאנטנה הסלולרית לא מצליח לחדור ולהגיע לטלפון הסלולרי ובחלק מהמקרים יגביר הטלפון הסלולרי את עוצמת השידור שלו. בכך נוצר מאין תא על-הד בו רמות הקרינה יהיו גבוהות יחסית לרמות הקרינה מאותו מכשיר סלולרי או אלחוטי בחלל אחר שאינו חלל סגור. רמות הקרינה יהיו גבוהות יותר ממה שהיה מתקבל אם היו משתמשים במכשיר הסלולרי באוויר הפתוח. כל מי שיושב בממ"ד, באוטובוס, ברכבת במכונית או בכל חלל סגור, גם אם הוא עצמו לא מדבר כרגע בסלולרי אלא רק יושב ליד אחר שמדבר בסלולרי, נחשף לקרינה מהמכשיר הסלולרי, לפעמים קרינה מוגברת ובדרך כלל מוחזרת מהדפנות והקירות. לכן מומלץ לא לעשות שימוש בסלולרי, או בשום מכשיר אלחוטי בטכנולוגית שידור קרינת רדיו בממ"ד, במקלט, ברכבות, באוטובוסים, במכוניות ובחללים סגורים אחרים.
צמצום חשיפה
אז מה ניתן לעשות אם אתם בכל זאת רוצים לעשות שימוש בטלפון הסלולרי אך אתם מעוניינים לצמצם את חשיפתכם לקרינה ככל הניתן. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לעשות שימוש באוזניה עם צינורית אוויר או ברמקול של הטלפון הסלולרי ובו זמנית להרחיק את הסלולרי ככל הניתן מהראש ומשאר חלקי הגוף. אם אתם בוחרים לעשות שימוש בדיבורית חוטית עם צינורית אוויר או ברמקול של הסלולרי והסלולרי עצמו עדין קרוב לראש, לגוף, בכיס החולצה, בכיס המכנס או בנרתיק על החגורה, אתם עדיין נחשפים לחלק גדול מהקרינה האלקטרומגנטית אותה פולט הטלפון הסלולרי בעת השידור. אתם צריכים לזכור כי הדרך הקלה ביותר לצמצום החשיפה היא הגדלת המרחק בניכם לבין מקור, הקרינה כלומר הסלולרי.
שימוש בWAZE עם פחות קרינה
- או מחוץ לאוטו, או בעת החיבור של הסלולרי למחשב, פתחו את האפליקציה והכניסו את הכתובת המבוקשת.
- המתינו עד שהאפליקציה תוריד את המידע, מפות והמסלול.
- הכניסו את הסלולרי למצב טיסה, או נתקו מהכבל רשתUSB
- היכנסו לרכב והתחילו בניווט.
- האפליקציה תמשיך לעבוד ותנווט עד למטרה אבל ללא עדכונים על פקקים, סגירת כבישים ועוד. היתרון – בתוך הרכב לא יהיה שידור מהסלולרי בגלל השימוש באפליקציה.
שימוש ברמקול
רוב הטלפונים הנמכרים היום מצוידים ברמקול המאפשר לקיים שיחה באמצעותו. שימוש באופציית הרמקול ובו זמנית הרחקת המכשיר הסלולרי מגופכם תביא לצמצום רמת החשיפה שלכם לקרינה מהטלפון הנייד (גם בתדר נמוך וגם בתדר גבוה). למרות זאת לא תמיד אפשר או נוח להשתמש באופציית הרמקול בעת שיחה, כמו למשל כשאר יש הרבה רעש מסביב, כאשר נמצאים אנשים אחרים בסביבה ואתם לא רוצים להפריע להם או לאפשר להם לשמוע את תוכן השיחה או ממגוון סיבות אחרות נוספות.
שימוש באוזניה חוטית רגילה
שימוש באוזניה חוטית רגילה מאפשר לכם לשמוע בבהירות את תוכן השיחה ובד בבד לצמצם את חשיפתכם לקרינה מהטלפון הסלולרי וזאת משום שהיא מרחיקה את הטלפון הסלולרי מהראש, וככל שתרחיקו אותו יותר מהגוף והראש כך ייטב. אך לא הכול חיובי, באוזניה חוטית רגילה (ללא צינורית אוויר) חלק מהקרינה האלקטרומגנטית (בתדר גבוה) הנפלטת מהמכשיר עושה דרכה במעלה החוט עד לראשו ולאוזנו של המשתמש.
שימוש באוזניה חוטית עם צינורית אוויר
שימוש באוזניה חוטית עם צינורית אוויר מאפשר לכם לשמוע בבהירות את דברי השיחה, יותר מאשר בעת שימוש באופציית הרמקול, ובו בזמן לצמצם את חשיפתכם לקרינה אלקטרומגנטית ממכשיר הטלפון הסלולרי. באוזניה חוטית רגילה (ללא צינורית אוויר) חלק מהקרינה אותה פולט הטלפון הסלולרי בעת שיחה, עושה דרכה על גבי החוט עד לאוזן ולראש. כאשר אתם עושים שימוש באוזניה חוטית עם צינורית אוויר לא מגיעה קרינה זו לאוזן או לראש.
באוזניה חוטית עם צינורית אוויר, החוט מגיע עד כ20 סנטימטר מהאוזן ומהראש. שם ממוקמים הרמקולים הקטנים של האוזנייה והמיקרופון. הקול מועבר מהרמקולים הקטנים אל האוזן על ידי שתי צינוריות גומי המוליכות אוויר וצליל אך לא קרינה. באוזניות חוטיות עם צינורית אוויר חלק מהקרינה עושה דרכו על החוט המתכתי אבל לא מגיעה אל האוזן או אל הראש של המשתמש מכיוון שהחוט המתכתי אינו מגיע לראש. עדיין יש צורך להחזיק את מכשיר הטלפון הסלולרי הרחק מהגוף, כדי למנוע חשיפה של איברים אחרים בגופכם לקרינה, דבר המתאפשר על ידי החוט הארוך במיוחד של דיבוריות מסוג זה.
קישור וידאו
החוויה שלי
כאשר אני מדבר בסלולרי (מצבי חירום בלבד) כאב הראש מגיע לאחר שניות בודדות, אוזניה חוטית משפרת את העניין ואני יכול לדבר כדקה. שימוש ברמקול של המכשיר ,לא ממש נוח, אבל מאפשר לי לנהל שיחה של כשתי דקות, תלוי איפה אני נמצא וכמה רחוק אני מסוגל להניח את מכשיר הטלפון הסלולרי. דיבורית חוטית עם צינורית אוויר מאפשרת לי להניח את המכשיר הטלפון הסלולרי רחוק (ועדיין לשמוע) ולדבר בין שלוש לארבע דקות עד להופעת הסימנים הראשונים לכאב ראש.
בתחילה לא האמנתי כי האוזנייה החוטית עם צינורית האוויר באמת שווה את המאמץ ואת הכסף וכי היא טובה יותר מאוזניה חוטית רגילה. אבל כאשר עשיתי מספר מדידות ובדיקות קרינה נוכחתי לראות כי באמת רוב הקרינה העושה דרכה על החוט נעצרת ברמקול של האוזנייה ולא מגיעה לאוזנו ולראשו של המשתמש. לאחר מכן יצא לי לבדוק אותה מספר פעמים על עצמי, במספר אירועים שונים שבהם הייתי חייב להשתמש בסלולרי , והופתעתי שכאב הראש הצפוי לא הופיע בזמן השיחה, אפילו לא לאחר שלוש דקות שיחה (כמובן תוך כדי הרחקת המכשיר). כאמור, בדרך כלל כאשר אני משתמש באוזניה חוטית רגילה אני יכול לדבר כדקה בודדת לפני שאני מתחיל להרגיש רע. בשימוש בטלפון סלולרי ללא אוזניה וללא רמקול אני בדרך כלל מתחיל להרגיש רע אחרי כ 20 שניות של שיחה.
החסרונות של אוזנית אוויר הן שהיא יקרה ושבירה. אוזנייה זו יקרה משמעותית מאוזנייה רגילה והיא עדינה ושבירה מאוד (גם אני שמתי לב שהיא נשברת בקלות וגם אנשים אחרים).
מדוע לא להשתמש באוזניה אלחוטית ( BLUETOOTH ) ?
בשוק היום אפשר למצוא מספר סוגים של אוזניות ודיבוריות אלחוטיות המצוידות בהתקן שן כחולה אלחוטי, חלקן אף עם צינורית אוויר. שימוש בהתקנים מסוג שן כחולה ( BLUETOOTH ) חושף אתכם לקרינה נוספת (הן מהמכשיר הסלולרי והן מהאוזנייה) על הקרינה אותה פולט המכשיר הסלולרי כדי ליצור קשר עם האנטנה הקרובה בזמן ביצוע שיחה. בנוסף לכך אנשים המשתמשים בדיבוריות אלחוטיות נוטים להשאיר את הדיבורית- אוזניה פועלים כל היום וצמודים לראשם, וכך נחשפים לרמות גבוהות של קרינה כל הזמן , גם מהאוזניות וגם מהמכשיר (המשדרים שניהם אחד לשני, גם לא בזמן שיחה). אני לא ממליץ לעשות שימוש בדיבוריות ואוזניות אלחוטיות כאלה ואחרות.
קישור וידאו – קרינה אלקטרומגנטית מאוזניה אלחוטית (בלוטו'ת)
לסיכום (אוזניות אוויר)
אני ממליץ על אוזניה חוטית עם צינוריות אוויר. זה לא אומר שאם יש לכם אוזניות חוטיות עם צינורית אוויר אתם יכולים לדבר בסלולרי כל היום. זה פשוט אומר שכאשר אתם מדברים בטלפון הסלולרי באמצעות האוזנייה החוטית עם צינורית האוויר (ומרחיקים את הטלפון מהגוף) אתם נחשפים לפחות קרינה, הכי פחות שאפשר היום.
איפה קונים אוזניה חוטית עם צינורית אוויר?
לאחרונה התחלנו למכור אוזניות אויר באתר החנות, הן מתוצרת טובה והן מתוצרת סינית.
ראו – https://www.4ehsbyehs.co.il/general/
אוזניות אוויר חוטיות איכותיות תוצרת סין – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/airtube2021/
ניתן גם להזמין את אוזניות האוויר מחול בחנות האמזון שלנו:
http://astore.amazon.com/noradforyouwe-20?_encoding=UTF8&node=10