צמצום שימוש וחשיפה לקרינה בלתי מייננת הוא למעשה שלב התכל"ס של העבודה המשותפת שלנו. שלבי הלמידה והמידדה המוקדמים נועדו לאפשר לנו למצוא את מקורות הקרינה ולהבין מדוע, מתי כמה ואיזו קרינה הם פולטים או משדרים. כעת הגיע הזמן לצמצם את המספר שלהם, להפסיק את השימוש בחלקם תוך כדי מציאת תחליפים, לצמצם את זמן השימוש בהם (ואת זמן החשיפה), לשמור מהם על מרחקי ביטחון ותוך כדי כך לצמצם את החשיפה שלנו לקרינה בלתי מייננת.
לצמצם – צמצום חשיפה לקרינה וצמצום שימוש במכשירים וציוד הפולטים קרינה הוא צעד חיוני מאוד לצמצום בעיות קרינה וצמצום התסמינים של רגישות לקרינה.
צמצום (חשיפה לקרינה ושימוש בציוד פולט קרינה) הוא הצעד השלישי בהתמודדות עם קרינה בלתי מייננת והשפעותיה.
על ידי צמצום השימוש במכשירים פולטי קרינה בסביבתך אתם יכולים להגביל ולצמצם למינימום את חשיפתכם לקרינה. כאשר אתם לא יכולים לבקר או לצמצם את מקורת הקרינה ואת חשיפתכם, כל שנותר הוא למגן. למרות האמור לעיל, ברוב המקרים די בביצוע פעולות פשוטות כדי להקטין ולצמצם את מקורות הקרינה בסביבתכם ואת חשיפתכם לקרינה הנפלטת מהם. חשוב להבין כי החשיפה לקרינה נמדדת גם ברמת העוצמה וגם במשך הזמן של החשיפה.
סרטון הסבר ראשוני על צמצום חשיפה
עקרונות בסיסיים בצמצום שימוש וחשיפה לקרינה בלתי מייננת
1. הקטנת מספר המקורות בבית
2. צמצום זמן החשיפה, הפסקת שידור או חשיפה קבועים, הפעלת מקורות קרינה כך שלא יקרינו כל הזמן.
3. מעבר לציוד חוטי ונמוך קרינה.
4. הגדלת המרחק בינך למקורות הקרינה.
צעדים בסיסיים לצמצום מקורות וצמצום חשיפה לקרינה
צעדים כללים
צמצמו שימוש במכשירים פולטי קרינה אלקטרומגנטית כגון טלפונים סלולריים וטלפוניים אלחוטיים.
- הרחיקו מכם, בכל דרך אפשרית, מכשירים וציוד תקשורת פולט קרינה, וכן מחדרים ומקומות בהם אתם נוהגים לשהות כגון חדרי שינה, חדרי עבודה, מקומות ישיבה ועוד.
- התרחקו ממקורות קרינה אלקטרומגנטית בתדר נמוך (מכשירי חשמל, שנאים וקווי מתח גבוה).
- השתמשו במד קרינה כדי למצוא מקורות וחדירות קרינה, כדי להבין את דפוס הקרינה וכדי לוודא שהצעדים שאתם נוקטים בהם באמת מביאים לצמצום החשיפה.
צעדים פרקטיים לצמצום שימוש וחשיפה לקרינה בלתי מייננת
- בעת דיבור בסלולרי, השתמשו בדיבורית חוטית (מומלץ עם צינורית אוויר) או ברמקול והרחיקו את הסלולרי מהגוף.
לרגישים לקרינה – שימוש בטלפון סלולרי – בחירום בלבד! - כבו בסלולרי את הרשת האלחוטית (WIFI) ואת תקשורת הנתונים בכל הזמן שאין בה שימוש (צמצמו את השימוש ככל הניתן). הפעילו קישוריות אלחוטיות רק כאשר יש צורך, וכבו בסוף השימוש (כיבוי תקשורת נתונים באיפון, כיבוי תקשורת נתונים באנדרויד).
- כאשר אתם כבר משתמשים בסלולרי לגלישה (להזכירכם מומלץ כמה שפחות), העדיפו שימוש ברשת דור שלישי UMTS (או 3G) על רשת דור רביעי LTE (או 4G).
- הפסיקו שימוש והסירו מכשירי טלפון אלחוטיים, וציוד אחר הפועל בתקן DECT אשר תחנת הבסיס שלהם משדרת כל הזמן.
- אם אתם עושים שימוש ברשת מחשב ביתית על ידי שימוש בראוטר אלחוטי, כבו את אופציית האלחוט בראוטר, במחשב הנייד ובמחשבים הנייחים, כאשר אתם לא עושה בה שימוש.
לרגישים לקרינה – הפסיקו שימוש ברשת מחשבים אלחוטית. - התקינו רשת מחשבים ביתית חוטית כדי לצמצם את השימוש ברשת האלחוטית.
- נתקו מכשירי חשמל שאינם בשימוש מרשת החשמל (יאפשר גם חסכון מסוים בחשמל).
- לרגישים לקרינה – התרחקו מאנשים העושים שימוש בטלפון סלולורי בעת שהם עושים בו שימוש או כאשר הוא לא במצב טיסה.
- אל תעשו שימוש בטלפון סלולרי בתוך מעלית, מקלט, מרתף, חניונים, מכוניות, אוטובוסים, רכבות וכיוצא בזה.
לרגישים לקרינה – להזכירכם: שימוש בטלפון סלולרי – בחירום בלבד! - אל תשהו זמן רב (יותר מכמה דקות) במקומות בהם יש רמות גבוהות של קרינה אלקטרומגנטית.
- הסתייעו במד קרינה מהיר כדי להבין את החשיפה שלכם לקרינה וכדי לצמצמה.
לפרטים נוספים קראו את דפי המשנה הבאים:
בחלק זה של האתר ובדפיו השונים נסקור דרכים שונות ופעולות פשוטות אשר יאפשרו לכם להקטין ולצמצם את מקורות הקרינה בסביבתכם ואת חשיפתכם אל הקרינה הנפלטת מהם.
בעיקרון דפי המשנה נכתבו לאנשים שאינם רגישים לקרינה. כאשר רגישים לקרינה קוראים את דפי המשנה בדבר צמצום חשיפה לקרינה אני ממליץ לכם להתייחס להמלצות בחומרה יתרה. בביתו של רגיש לקרינה אין מקום לטלפוניים אלחוטיים, טלפוניים סלולריים, ראוטרים אלחוטיים או מחשבים אלחוטיים. רגיש לקרינה אינו יכול לדעתי להרשות לעצמו שימוש בסלולרי למעט שימוש בעת חירום. רגיש לקרינה צריך לצמצם את החשיפה לקרינת רדיו (קרינה בתדר גבוה) לאפס, ולהשתדל לעשות את אותו הדבר גם לקרינה בתדר נמוך.
ראו גם מדריך צעד צעד לצמצום חשיפה ראשוני