מיגון בית מפני קרינת רדיו
מיגון בית מפני קרינת רדיו

מיגון והגנה מקרינה סלולרית – אלחוטי – רדיו היא נושא מורכב יחסית אבל ניתן לבצע בעצמכם, אם יש לכם כבר מד קרינה ואתם מוכנים ללמוד קצת ולהתנסות קצת.

אזהרה – לפני שמתחילים

מיגון לקרינת רדיו – סלולר – אלחוטי הינו מורכב יחסית והיישום שלו בשטח חייב להיעשות לאחר לקיחה בחשבון של כל האפשרויות והאלמנטים. בייחוד כאשר מדובר על מיגון קרינה לרגישים לקרינה יש להבין כי מיגון לא יעזור בכל המקרים, ולא לכל האנשים. במקרים מסוימים מיגון לא נכון יכול אף להביא לפגיעה ולנזקים. שימוש בציוד פולט קרינה בתוך חלל ממוגן אינו חכם ויכול במקרים מסוימים לגרום לבעיות קשות. מסיבות אלו ועוד, מיגון הוא תמיד הצעד האחרון, כאשר אין ברירה אחרת.

לפני ביצוע מיגון קרינה יש למדוד את הקרינה, 
למצוא את כל מקורות הקרינה ונקודות חדירות הקרינה

יש להמנע לחלוטין משימוש בציוד פולט קרינת
 (ביחוד קרינת רדיו-סלולר) בתוך איזור ממוגן 
שימוש בציוד פולט קרינה בתוך חלל ממוגן אינו חכם ויכול במיקרים מסוימים לגרום לבעיות קשות. מסיבות אלו ועוד, מיגון הוא תמיד הצעד האחרון, כאשר אין ברירה אחרת.

מיגון קרינה בשיטת "עשה זאת בעצמך" צריך להעשות 
רק על ידי מי שיש לו את הידע המתאים ועל אחריותו בלבד.


מיגון לקרינה הינו מורכב מאוד והיישום שלו בשטח חייב להיעשות לאחר לקיחה בחשבון של כל האפשריות והאלמנטים. בייחוד כאשר מדובר על מיגון קרינה לרגישים לקרינה יש להבין כי מיגון לא יעזור בכל המקריים, לכל האנשים. במקרים מסוימים מיגון לא נכון יכול אף להביא לפגיעה ולנזקים. 


מבוא למיגון, חסימה ומיסוך של קרינת רדיו (סלולרי, אלחוטי, רדיו)

 בדף זה נסקור מספר מוצרים ודרכים לחסום קרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת בתדרים גבוהים (רדיו-סלולר אלחוטי). בעיקרון ככל שהתדר (בתחום הזה של קרינת רדיו) גבוה יותר, יהיה קל ופשוט יותר לחסום אותו. להזכירכם, לפני ניסיון לחסום ולמגן את ביתכם מקרינה יש להפסיק שימוש בכל מקור קרינה פנימי, לבצע מספר מדידות קרינה ולנסות להבין מהם החדירות מהמקורות החיצוניים, מהם החדירות מהשכנים ולמצוא את כל מקורות הקרינה בתוך הבית (ולהפסיק בהם שימוש).. מיגון הוא תמיד הצעד האחרון. גם בגלל שהוא יקר וגם בגלל שהוא לא פשוט. אם לדוגמה השכן שלכם משתמש בציוד פולט קרינה וחלק מהקרינה עושה דרכו לתוך דירתכם, נסו להניע את השכן משימוש במקור הקרינה או בקשו ממנו להרחיקו ככל הניתן מהקיר המשותף לפני שתמגנו את הקיר בניכם.

עקרונות בסיסיים במיגון קרינת רדיו

  1. מיגון קרינת רדיו יבוצע רק לאחר מדידות קרינה מקיפות והפסקת השימוש בציוד אלחוטי וסלולרי בתוך האזור שאמור להיות ממוגן.
  2. יש לבצע בדיקות קרינת רדיו, על ידי מד קרינה ביתי מהיר, לפני, תוך כדי ואחרי ביצוע המיגון.
  3. לפני המיגון יש למצוא את הנקודות דרכם חודרת קרינת הרדיו, זאת על ידי סריקת הקריות, חלונות, רצפות ותקרה עם מד קרינה ביתי.
  4. המיגון יותקן בדרך כלל ביננו לבין מקור הקרינה, כמה שיותר קרוב למקור הקרינה.
  5. נשתדל למגן מהחוץ אל הפנים, בשכבות. בדרך כלל קודם כל חלונות, לאחר מכן קירות, רצפה או תקרה, לאחר מכן את המיטה ובסוף מיגון אישי לגוף. 
  6. בתוך הבית, שימוש במיגון קרינת רדיו אשר חוסם על ידי החזרה (למשל רשת נגד יתושים ממתכת, או צבע חוסם קרינה) ייצר החזרים של קרינה בתוך האזור הממוגן ולכן יש להימנע ממנו. לכן נעדיף חומרים רכים יותר כמו ציפוי לחלונות, בדים, וילונות, או טאפט בולע קרינת רדיו.
  7. במקרה שרמות הקרינה החודרות גבוהות, נעשה שימוש בכמה שכבות של מיגון. לדוגמא על חלונות נשתמש גם בשכבה של ציפוי חלון וגם בשכבה של וילון. לדוגמא בקיר דרכו יש חדירה של קרינת רדיו ברמות גבוהות נשתמש גם בשתי שכבות של צבע חוסם קרינה ומעליו שכבה של טאפט בולע קרינת רדיו. 

מקורות קרינה חיצוניים מהם ננסה למגן

  • המקור הנפוץ ביותר – קרינת רדיו מאנטנות סלולריות
  • קרינת רדיו מציוד אלחוטי של שכנים
  • קרינת רדיו מציוד ומערכות צבאיות , בעיקר תקשורת ומכ"מים, ל"א ואחרים .
  • קרינת רדיו מציוד תקשורת אלחוטי אזרחי שאינו אנטנות סלולריות , למשל משדרי רדיו וטלוויזיה
  • קרינת רדיו מתשתיות עיר חכמה, מרכזניות של מוני מים וחשמל אלחוטיים, תאורה אלחוטית ועוד.

לנושא בהרחבה

מיילרים (שמיכות מילות)

מיילרים הן יריעות שמשתמשים בהם ברפואת חירום, אמבולנסים, חובבי הישרדות, גידול צמחים ועוד. אלו הן יריעות דקות של נילון עם אלומיניום המוטמע בתוך החומר. החומר מגיע בגלילים או בשמיכות. ניתן לרכוש אותו באלי אקפרס וגם אצלנו בחנות ( https://www.4ehsbyehs.co.il/product/termalb/ ). מחירו הזול מאפשר שימוש חד פעמי, בבית וגם בנסיעות. ניתן להדביק לקירות, חלונות, דלתות וכו' על ידי מסקנטיפ חבלה או סלוטייפ. היריעות עוצרות כ90% מקרינת הרדיו על ידי החזרה. אי אפשר להאריק אותן. בדרך כלל אני משתמש בהן כמיגון זמני לפני מיגון קבוע. זאת כדי לבדוק אם אכן המיגון נעשה על המקומות הנכונים ולהעריך כמה קרינה תכנס ממקומות אחרים, וגם כדי לתת הגנה מיידית עד שיותקן המיגון הקבוע. הכי הרבה זמן השתמשתי בהן על קירות ביתי ב2012 (מבחוץ), למשך שלושה חודשים עד שהחומר התפורר מהשמש והגשם.

MYLER שמיכה תרמית -מיגון זמני לקרינת רדיו
MYLER שמיכה תרמית -מיגון זמני לקרינת רדיו

בדים חוסמי קרינת רדיו

אפשר היום להשיג כמה סוגים של בדים החוסמים קרינת רדיו (תדר גבוה) מיצרנים שונים, אך לא ידוע לי על בדים החוסמים קרינה בתדר נמוך. כמו שהסברתי באתר זה, יחסית קל לחסום קרינת רדיו בתדר גבוה, אך הרבה יותר קשה, יקר ומסובך לחסום קרינה אלקטרומגנטית בתדר נמוך.

במשך שנים בדקתי וניסיתי כמה וכמה סוגים של בדים חוסמי קרינה וכל אחד מהם היה שונה בתדרים אותם הוא חוסם וברמות ההפחתה של הקרינה בתדרים השונים. כאשר אתם רוצים לרכוש בדים חוסמי קרינה, השיגו, כצעד ראשון, את המפרט הטכני שלהם כדי להבין ממנו איזה תדרים הם חוסמים ובאיזו מידה. היום אני מציע את הבדים הטובים ביותר לרכישה בחנות הרשת שלנו. קיימים בדי רשת המתאימים כוילונות וצעיפים או כיסויי ראש, ובדים אטומים יותר המתאימים יותר כפרטי לבוש או שמיכות. 

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיון בסוגי הבדים ולהזמין…

קישור לסרטון וידאו עם בדים חוסמי קרינה מבית שילדון

קישור לסרטן וידאו עם בדים חוסמי קרינה מבית YSHIELD
בדים חוסמי קרינת רדיו
בדים חוסמי קרינת רדיו

דרך נוספת להשתמש בבדים חוסמי קרינת רדיו היא כדרך קלה, ניידת וזולה לחסום קרינה מלחדור קירות (למשל במקום העבודה). כאשר עבדתי בהייטק מגנתי את קירות הגבס במשרד כדי שאוכל להיות, יחסית, מוגן מקרינת רדיו הנכנסת לחדר מחדרים אחרים ומחללים ציבוריים. התקנת הבדים על קירות גבס היא קלה ודי להשתמש בסיכות ללוחות שעם על מנת לחברם על גבי הקיר. ניתן להשיג בדים אלו במגוון צבעים, כך שהם יתאימו לצבע הקיר ככיסוי או כוילונות. אני משתמש רבות בבדים אלו בנסיעות, שהייה במלונות ובטיולים. חלק מהבדים שקופים למחצה ותמיד אפשר להשתמש בהם כווילונות.

גאקט מבד חוסם קרינה לרגישים לקרינה
גאקט מבד חוסם קרינה לרגישים לקרינה

צבע קיר חוסם קרינת רדיו

חלק מחומרי הבניה הנהוגים היום בארץ ובעולם (כגון אבן, בלוקים כ50% ובטון 90%) חוסמים עד כדי 90% מקרינת הרדיו הפוגעת בהם, בדרך כלל ממקורות חיצוניים לבית. חומרים אחרים, כגון קירות עץ וגבס, כמעט שאינם חוסמים קרינת רדיו והקרינה עוברת דרכם כמו דרך אוויר. כאשר חומר הבניה אינו חוסם את הקרינה (בגלל תכונות החומר או בגלל רמות הקרינה הגבוהות) ורמות הקרינה החודרות את הקירות ומגיעות לפנים הבית גבוהות ניתן ומומלץ להשתמש בצבע חוסם קרינה כדי להוריד את רמות הקרינה החודרות לפנים המבנה.

ניתן לצבוע בעזרת צבע חוסם קרינה הן קירות חיצוניים והן פנימיים (הצבע למעשה הודף-מחזיר את הקרינה ולכן מומלץ יותר על קירות חיצוניים. במקרה של קירות פנימיים מומלץ יותר להשתמש בטפט חוסם קרינה – ראו למטה). הצבע עצמו הוא מוליך חשמלי וכאשר מבצעים התקנה נכונה (חובה להאריק את משטחי הצבע לאדמה) הצבע יצור חסימה ויחסום את רוב קרינת הרדיו מלעבור דרכו  (תלוי בסוג הצבע ובתדר הקרינה, בדרך כלל יותר מ-90%). המחיר של צבעים חוסמי קרינה הוא בדרך כלל די גבוה, אבל שימוש בפתרון זה ייתן "ראש שקט" למשך שנים רבות. בדרך כלל, צבעים חוסמי קרינה מגיעים בצבע שחור וניתן לצבוע מעליהם בכל צבע חיצוני או פנימי.

את הצבע יש להתקין על כל הקירות החיצוניים של הבית (מבפנים או מבחוץ). ניתן גם להשתמש בצבע על תקרות. אם אתם גרים בבית דירות יש צורך גם לחסום את הקרינה המגיעה מדירות אחרות, מתחת ובצמוד לדירתכם. במקרים מסוימים די בצביעת הקירות הפונים אל מקור הקרינה החיצוני.

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיון בערכות הצבע ולהזמין…

-צבע חוסם קרינת רדיו
-צבע חוסם קרינת רדיו
צבע חוסם קרינת רדיו
צבע חוסם קרינת רדיו

אינני חושב שכדאי לעשות שימוש בצבעים אלו, או בכל שיטת הגנה מקרינה או חסימה של קרינה, כל עוד בתוך הבית אתם עושים שימוש במקורות קרינת רדיו כגון ציוד אלחוטי או סלולארי.

טפט חוסם קרינת רדיו

טפט זה חוסם קרינת רדיו בצורה יפה, אינו מצריך הארקה והוא דרך יחסית פשוטה למיגון הבית מקרינת רדיו ממקורות חיצוניים. יש להדביק את צידו החלק של הטפט לקיר ואת הצד השני ניתן לצבוע בצבע. הטפט מגיע ברוחב של 50 ס"מ.  ניתן גם להשתמש בטאפט לצורך מיגון תנורי מיקרוגל (ראה למטה).

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיון בדף המוצר ולהזמין…

מדידת אפקט העצירה של טפט חוסם קרינת רדיו

ראו עוד פרטים

פוסט על מיגון בבית באמצעות טפט ובד – https://www.norad4u.co.il/2021/09/26/5816/

סרטון – https://youtu.be/Qm5-aqnOogw

רשת נגד יתושים מאלומיניום

רשת נגד יתושים העשויה מאלומיניום יכולה להוכיח את עצמה כמיגון קרינה זול ופשוט. הרשת זולה וחוסמת יחסית יפה (לא את כל התדרים, חובה למדוד לפני ואחרי ההתקנה). ניתן לחברה למסגרת או להצמידה לקיר חיצוני, לגדר או למשטח אחר. חסרון אחד של הרשת הוא שהיא מאוד "אלימה" משום שהיא חוסמת את קרינת הרדיו על ידי החזרתה לשני הכיוונים (אין לה צד מחזיר יותר ומחזיר פחות). לכן השימוש בה מומלץ רק על החלק החיצוני של חלונות או על קירות חיצוניים (מהצד החיצוני של הקיר), לא בתוך מבנה וכאשר אין בתוך המבנה חדירות קרינה משום כיוון אחר ואין שום ציוד אלחוטי פולט קרינה בתוך הבית (גם לא סלולרי) וכאשר אין אפשרות אחרת (אין אפשרות כספית למיגון מקצועי והרשת תביא שיפור ברמות הקרינה). התקנה של רשת על קיר פנימי או מצידו הפנימי של קיר חיצוני תביא להגדלת ההחזרים בחדר המוגן ואינה מומלצת כלל וכלל. חסרונות נוספים של הרשת הוא שקשה היום למצוא יבואן או ספק לרשת וכן כי היא לא פתרון חבוי (רואים את הרשת). במקרים מסוימים התקנת הרשת במרחק מה מהפתח (על קונסטרוקציה שתבטיח את הבטיחות) תאפשר צמצום תופעת ההחזרים וצמצום תופעת הורדת הקליטה בסלולרי(בכל מקרה לא מומלץ על שימוש בסלולרי ובאלחוטי בתוך איזור ממוגן קרינה) בתוך המבנה.

אם ברצונכם לרכוש רשת יתושים מאלומיניום החוסמת קרינת רדיו, צרו קשר ונעזור לכם ככל הניתן…

מיגון חלונות מקרינת רדיו על ידי  שימוש ברשת נגד יתושים ממתכת (צילום על ידי אור ויינשטיין)
מיגון חלונות מקרינת רדיו על ידי שימוש ברשת נגד יתושים ממתכת (צילום על ידי אור ויינשטיין)
מיגון חלונות מקרינת רדיו על ידי  שימוש ברשת נגד יתושים ממתכת (צילום על ידי אור ויינשטיין)
מיגון חלונות מקרינת רדיו על ידי שימוש ברשת נגד יתושים ממתכת (צילום על ידי אור ויינשטיין)

מדידת אפקט העצירה של רשת יתושים ממתכת

כילות רשת ושטיח החוסמים קרינת רדיו

אם גם בחדר השינה שלכם יש רמות נמדדות של קרינת רדיו יתכן מאוד שכילה מבד רשת חוסם קרינה תשפר את מצבכם וביחד עם שטיח חוסם קרינה (לחסימת הקרינה הבאה מקומות נמוכות יותר) יאפשרו לכם ליצור סביבת שינה נקייה מקרינה זו. כילות חוסמות קרינה הן יקרות מאוד אבל הן עושות את העבודה.

כאמור כדי להשלים את החסימה יש להשתמש גם בשטיח חוסם קרינה. לתוך הכילה אין להכניס כל מקור של קרינת רדיו. השימוש בבד רשת מאפשר שינה נוחה ונעימה ושמירה על אוורור תמידי.

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיון בכילות המוצעות למכירה ולהשכרה ולהזמין…

לצפיה בסרטון וידאו המדגים פעולתם של כילה ושטיח חוסמי קרינה לחץ כאן…

מדידת אפקט המיגון של כילה
כילה מבד חוסם קרינת רדיו
כילה מבד חוסם קרינת רדיו
שטיח רצפה חוסם קרינה
שטיח רצפה חוסם קרינה

ציפוי חלונות חוסם קרינת רדיו

כאשר מותקנת מול ביתכם אנטנה סלולריות, או כאשר קיים מקור קרינה בתדר גבוה מול חלונכם (למשל תאורת רחוב אלחוטית, אנטנה כיוונית, מצלמות אבטחה אלחוטיים, מוני חשמל סלולרים ועוד), חלק מהקרינה המשודרת מהאנטנה או מקור הקרינה יעשה את דרכו אל חלונכם ויכנס אל חלל ביתכם. כדי לחסום את הקרינה מלהיכנס דרך החלונות אפשר לצפות אותם בציפוי שקוף למחצה החוסם את הקרינה. כיסוי זה הוא שקוף למחצה ומנחית גם את חדירת אור השמש אל הבית ובכך מגן על הריהוט מפני צריבה של השמש ומסיע להוריד את הטמפרטורות בתוך הבית למרות השמש הישירה. בחלק מסוגי הציפויים הקיימים, הציפוי גורם לחלון להיות אטום למחצה וביום לא ניתן להסתכל פנימה דרך החלון (בלילה אפשר לראות לתוך הדירה). הציפוי המיועד לחסימת קרינת רדיו יעיל מאוד ומוריד את רוב רובה (בממוצע בין 84% ל99%). גם כיסויי אנטי סאן רגילים מסוגלים לחסום חלק מקרינת הרדיו אבל ביעילות פחותה.

הציפויים המומלצים על ידי נבדקו ונמצאו מתאימים לשימוש כנגד מקורות קרינת רדיו. מומלץ מאוד למי שיש לו מקור קרינה מול החלון, גם אם במרחקים של יותר מקילומטר. ביחוד לרגישים לקרינה.
התקנת הציפוי יכולה להתבצע באופן עצמי אך מומלץ להזמין שירות התקנה שיבצע התקנה ללא בועות.
אין צורך להאריק את הציפוי.
פרטים נוספים באתר החנות – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/rf-window-film/

קישור לסרטון הדגמה של ציפוי חוסם הקרינה לחלונות…

קישור לסרטון הדגמה של ציפוי חוסם הקרינה לחלונות…

הזמנת מיגון קרינה לחלונות

לאחרונה התחלנו בשיתוף פעולה עם חברה ישראלית מובילה המבצעת מיגון חלונות מקרינה בבית הלקוח. יעוץ, יצור אביזרי המיגון, בחירת מוצרי המיגון והתקנתם בבית הלקוח, מבוצעים תוך כדי הקפדה על איכויות גבוהות, גמר מצויין והקפדה על מיגון למינימום קרינה האפשרי.

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיין בפרטי הציפוי ולהזמין…

מדידת קרינה (אין קרינה) מחלון הסלון לאחר התקנת מיגון על החלון
מדידת קרינה (אין קרינה) מחלון הסלון לאחר התקנת מיגון על החלון

וילונות מבד חוסם קרינה

דרך נוספת לחסום את הקרינה מלהיכנס לביתכם דרך החלונות היא על ידי שימוש בוילונות מבדים חוסמי קרינה. קיימים היום בשוק כמה סוגים של בדים חוסמי קרינה המיועדים לתפירת וילונות. לכל אחד מבדים הללו יש יכולת חסימה שונה. היתרון של הוילונות הוא שהם ניתנים להסרה, ניקיון והתקנה מחדש במקרה של מעבר דירה.

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה החדש "FOR EHS BY EHS"  לעיון בפרטי הבדים המתאימים לוילונות ולהזמין…

מיגון חלונות וקירות על ידי ווילונות מבד חוסם קרינת רדיו
מיגון חלונות וקירות על ידי ווילונות מבד חוסם קרינת רדיו

כיסוי חסימת קרינה מתנורי מיקרוגל

אינני אוהב תנורי מיקרוגל. שימוש בתנור מיקרוגל מאפשר לחמם מזון במהירות ויש אפילו שמבשלים בו. רוב השפים והבשלנים יביעו שאט נפש מהבישול בתנורי מיקרוגל ויש גם חשש לפגיעה במרקם ובערך התזונתי של המזון. תנור מיקרוגל מחמם ומבשל על ידי שימוש בקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת בתדר 2.4GHz . בתנור מותקנת שפופרת מיקרוגל הפועלת ומשדרת בעוצמה של כ-500 וואט (לפחות, יש גם תנורים חזקים יותר). רוב הקרינה המופקת משפופרת זו מוחזרת ונחסמת על ידי דלתות ודפנות התנור אך עדיין רמות גבוהות (בדומה לטלפון סלולארי דור שני) נפלטות מהדלת ומהדפנות, בזמן החימום, גם כאשר המיקרו תקין ב-100%. 

אם עדיין אתם רוצים להשתמש בתנור המיקרו בביתכם, אנא אל תסתכלו פנימה בזמן החימום (למרות הפיתוי הגדול) והשתדלו לעזוב את החדר בזמן החימום. כאשר אשתי משתמשת בתנור המיקרוגל (פעם בחודש) היא יוצאת מהמטבח ואני יוצא מהבית. השימוש היחיד שאנחנו עושים בו הוא עיקור (המתה של חיידקים ומזיקים) כלי מזון לתינוק והכנת פופקורן.

הדרך הטובה ביותר לצמצם את פליטת קרינת המיקרו-רדיו מתנור המיקרו היא למקמו בתוך גומחה בארון מעץ (עם דלת מעץ) ולצפות את העץ בטפט חוסם קרינה (יש להשאיר מרווח לאוורור המכשיר). כאשר אין באפשרותכם למקם את תנור המיקרוגל בתוך ארון ניתן להסתפק בצפוי הדלת של תנור המיקרוגל ביריעות של טפט חוסם קרינה.

לחצו כאן כדי לגלוש לאתר המכירה "FOR EHS BY EHS"  לעיון בפרטי טאפט חוסם קרינת רדיו ולהזמין…

קרינת רדיו נמדדת מתנור מיקרוגל פעיל
קרינת רדיו נמדדת מתנור מיקרוגל פעיל

שמיכות תרמיות כמיגון קרינת רדיו זמני

שמיכות תרמיות משמשות מטיילים וצוותי עזרה ראשונה. המטרה שלהן היא לשמור על חום הגוף כאשר מתכסים בהם. על הדרך הן עוצרות קרינת רדיו בצורה חלקית (בין 80% ל 90%). הן מאוד זולות וניתן לרכוש אותן בחנויות ציוד למטילים ובחנויות ברשת (גם אצלנו – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/termalb/ ). פריסה של שמיכה כזו על הקיר או על חלון, בתוך הבית, תאפשר לחסום חלקית כניסה של קרינת רדיו. השמיכות יכולות להחזיק בתוך הבית כמה שבועות – חודשים, עד שהן מתחילות להתפורר ואז יש להחליפן. הרבה פעמים אני משתמש בהם כמיגון זמני ראשוני כדי להבין איפה צריך להתקין מיגון קבוע, ועד אשר המיגון הקבוע יגיע אלי (לאחר הזמנה).
לרכישה אצלנו באתר החנות – https://www.4ehsbyehs.co.il/product/termalb/

סרטון הדגגמה של עצירת קרינת רדיו עם שמיכה תרמית MYLAR –
https://youtu.be/SSyZjI23ZNk