בעמוד זהה ניסקור מדי קרינה ביתיים ישנים שנהגנו להמליץ עליהם ולמכור אותם באתר. העמוד משמש כארכיון. מדים אלו הוחלפו על ידי מדים חדשים יותר ומומלצים יותר.
CORNET ED-6 או CORNET ED7
ה CORNET ED-6 הוא מד קרינה קטן, פשוט וקל להפעלה לקרינת RFבתדר גבוה של בין 300 מג'ה הרץ ל 3 ג'יג'ה הרץ. בעל אנטנה פנימית, רגיש מאוד (לפי היצרן מודד החל מ 1.6 מיקרווואט לסנטימטר רבוע, ובעל חיווי נוריות (9 לדים מחולקים לשלושה בצבע ירוק, צהוב, אדום) כאשר סרגל המידות של המכשיר מספק (בחזית המכשיר). המלצתי היא להסתכל על המדידה (מעבר להערכה מספרית) בצורה הבאה:
· ירוק= בסדר לשהייה ארוכה
· צהוב= בסדר לזמן קצר (כמה דקות)
· אדום= קרינה גבוהה.
בדופן הימינית של ה CORNET ED-6 ישנו כפתור כיבוי והדלקה קטן. מיועד בעיקר לקבלת מוסג כמה קרינה יש, הרבה, בינוני , מעט, לזיהוי מקורות קרינה, ולמעקב של כמה שעות אחרי רמות כלליות של קרינה. ניתן להשיג גם דגם דומה עם חיווי קולי בנוסף לנוריות.
ה CORNET ED-6 מוזן על ידי סלולה של 9 וולט, שמחזיקה מעמד כשמונה שעות של עבודה רצופה (נבדק). מומלץ להחזיק שתי סוללות נטענות של 9 וולט כדי לחסוך בסוללות חד פעמיות.
שני ברגים באחורי המכשיר יאפשרו לפותחו, להחליף סוללה, ולהציץ למעגל האלקטרוני הפשוט.
שיצפור אפשרי (על אחריות הרוכש) להחליף את ההזנה מהסוללה בהזנה משנאי חשמלי בן 9 וולט ולהשתמש כמד קרינה קבוע.
ניתן לרכוש כחלק מחבילה בצירוף מד קרינה לתדר נמוך מסוג ELF Electro Sensor עליו בהמשך.
יתרונות:
- זמן סוללה של עד 8 שעות.
- קל ופשוט להפעלה.
- נייד.
- חזק.
- מחיר.
חסרונות:
- מספק הערכה של רמת הקרינה, אין מדידה מספרית מדויקת.
לסיכום:
ה CORNET ED-6 מומלץ כמד קרינה ראשון, פשוט, נייד וקטן לתדר גבוה ( RF ), למתחילים ולאנשים שאין להם מושג (ולא רוצים מושג) במספרים. כדאי לרכוש ביחד עם מד קרינה דומה לתדר נמוךל ED7 יש גם התראה קולית.
CORNET ED-25G – מוצר ישן – מוחלף על ידי ה ED78
מוחלף על ידי ה CORNET ED78!
ה CORNET ED-25G הוא מד קרינה לתדר נמוך וגם לתדר גבוה, בציר אחד, בעל תצוגה דיגיטאלית מרובת אינפורמציה בנוסף לחיווי נוריות. תחום התדרים שלו בתדר גבוה בין 0.1 ל 3 ג'יג'ה הרץ ובתדר נמוך בין 50 הרץ ל10000 הרץ. בתדר גבוה מודד מ0.0018 מיליוואט למטר רבוע ועד ל 0.58 וואט למטר רבוע. בתדר נמוך מודד החל מ1 ל 600 מיליגאוס.
על התצוגה הדיגיטאלית מוצג ערך המדידה העכשווי (בגדול) וערך המדידה המקסימאלי בקטן (מהדלקת המכשיר במדידת ELF בלבד). בצד ימין של התצוגה ממוקם גרף היסטוריה (היסטוגרף )המציג את 32 המדידות האחרונות שהתבצעו (מדידה מתרחשת כל חלקיק שניה). בנוסף יש בצד הצג נוריות חיווי צבעוניות לרמת הקרינה הנמדדת. שימוש בהיסטוגרף מאפשר לקבל רושם של רמות הקרינה על פני כמה השניות האחרונות, דבר העוזר מאוד בחיפוש אחרי מקורות קרינה בתוך הבית.
לחיצה קצרה על לחצן ההפעלה העליון תחליף בין תחום התדר הגבוה לנמוך ובחזרה.
ה CORNET ED-25G מצויד בתאורה אחורית (אשר נדלקת לאחר לחיצה על אחד מכפתורי ההפעלה – שניתן להדליקה על ידי צירוף לחיצות על כפתורי ההפעלה) ואשר נכבת אוטומאטית לאחר כעשרים שנית. התאורה האחורית מאפשרת מדידה בתנאי חושך. לחצן נוסף מאפשר להקפיא את התצוגה (פונקצית HOLD ) ולהמשיך לראות את הערכים שנמדדו ברגע הלחיצה (כדי לתפוס את הרגע).
לחצן ON OFF גדול נמצא בחזית המכשיר (לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק).
ה CORNET ED-25G בעל אנטנה פנימית ומוזן על ידי סוללה של 9 וולט בעלת גישה נוחה דרך פתח באחורי המכשיר (אין צורך לפרק את המכשיר). הסוללה מחזיקה פחות משעה רצופה של עבודה עם תאורה אחורית. רצוי להחזיק סוללות נטענות.
יתרונות:
- גם תדר נמוך וגם תדר גבוה.
- תצוגה דיגיטאלית מפורטת מאוד.
- תאורה אחורית.
- היסטוגרף – תצוגת גרף של 32 המדידות האחרונות על ציר הזמן.
- תצוגה של הערך המקסימאלי.
חסרונות:
- חישן בציר אחד בלבד.
- אוכל סוללות, כדאי להשתמש בנטענות.
- בהתחלה קשה לעקוב אחרי כל המספרים.
- לא הכי רגיש בתדר נמוך (מציג את הערכים הנכונים אבל רק כאשר מאוד קרובים למקור).
- לחצן ההפעלה לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק.
לסיכום:
ה CORNET ED-25G מומלץ כמד קרינה דואלי (תדר נמוך ותדר גבוה) ראשון למי שלא מפחד מהרבה מספרים ורוצה הרבה מידע ולמי שלא רוצים לקנות שני מדים שונים או מדים פשוטים יותר.
רכישה:
מוצר ישן, לא נמכר יותר.מוחלף על ידי ה CORNET ED78 |
CORNET ED88T
אזל המלאי!מלאי חדש של מדים משודרגים
צפוי באמצע פברואר 2018מבצע – משלוח חינם!ה CORNET ED88T הינו שיפור של ה CORNET ED78S (המד המומלץ ביותר לשנת 2014-2015) זהו המד המומלץ ביותר כרגע(05-2016). ניתן לרכוש דרך האתר וניתן להגיע לפגישה אישית אצלנו בתיאום מראש(הפגישה בתשלום).המד המומלץ ביותר (05-2016) לשימוש ביתי.
שיפור של ה CORNET ED78S. יקר ממנו בכ200 ש"ח אבל לדעתי שווה את התוספת במחיר עבור השיפורים הבאים:
- מהירות דגימה משופרת. 5000 דגימות כל חצי שניה.
- במצב RF מציג את התדר של האות החזק ביותר בין 100MHz – 2700MHz.
- מצב מדידה חדשה של שדה חשמלי בתדר נמוך – Efield 50Hz-50000Hz
- אפשרות לקביעת סוג הממוצע המחושב, או מתחילת המדידה או יחסית לדגימות בחצי השנייה האחרונה.
- אפשרות לקביעת רגישות מד הנוריות.
בשאר התכונות זהה לED78S. למידע נוסף לחץ כאן או המשך לקרא…
הצגת המד ותכונות מרכזיות | הוראות הפעלה |
ה CORNET ED88T מומלץ כמד ראשון יחיד, תלת שימושי, מתקדם!!!
מד לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת תדר גבוה (סלולרי-אלחוטי-רדיו) ולשדות מגנטיים וחשמליים בתדר נמוך (קווי מתח גבוה, מכשירי חשמל, שנאיים). במצב RF מודד עד ל 8GHz. בעל משוב קולי וניתן לכוון רמה בה תושמע אזעקה קולית. בנוסף מציג גם את הרמה המקסימלית והממוצעת מרגע הדלקת המכשיר.
יתרונות (מודגשים המאפיינים החדשים בED88T)
- מד מהיר מאוד (כ 5000 מדידות כל חצי שנייה, מראה גם את המקסימום וגם את הממוצע של מדידות אלו כל חצי שנייה)
- מדידה של קרינה בתדר גבוה (RF -סלולרי -אלחוטי, רדיו) ושדה מגנטי בתדר נמוך (ELF -מערכות חשמל, קווי מתח גבוה, ארונות חשמל, מכשירי חשמל) ושדה חשמלי בתדר נמוך.
- מד תדר במצב RF בין תדרים 100MHz – 2700MHz.
- טווח תדר רחב לתחום התדר הגבוה מ 100MHz עד 8GHz
- טווח תדר רחב לתחום השדה מגנטי בתדר הנמוך מ 50Hz עד 10KHz
- טווח תדר רחב לתחום השדה החשמלי בתדר הנמוך מ 50Hz עד 50KHz
- רגישות גבוהה בתחום השדה המגנטי בתדר הנמוך, מודד החל מ 0.05mG.
- תצוגה של 32 מדידות אחרונות (16 שניות מדידה אחרונות) על ציר הזמן – עוזר מאוד למצוא מקורות קרינה
- משוב קולי (משמיע את הקרינה ומאפשר זיהוי המקור על ידי צליל)
- התרעה-הזעקה קולית כאשר הקרינה עולה על רמה מסוימת לבחירה ל 0, -5, -10 ,-15, -20, -25, -30, -35 dBm.
- מדידת ממוצע בחצי השנייה האחרונה, או החל מתחילת המדידה – מצב RF בלבד
- רישום ערך המקסימום מרגע ההדלקה – ELF ו RF
- אפשרות לכיוון רגישות מד הנוריות.
- אפשרות להדלקת אור מאחורי התצוגה
- אפשרות HOLD
- תפריט SETUP
- אחריות שנה על ידי היבואן.
חסרונות
- חיישן בציר אחד בלבד (בתחום ה RF אינו חיסרון ובתדר נמוך אפשר בקלות להתגבר על כך).
- סוללה רגילה מספיקה לכ3 שעות עבודה, כדאי להשתמש בסוללות נטענות.
- בהתחלה קשה לעקוב אחרי כל המספרים. לאחר קצת אימון המד מספק נתונים שאף מד אחר במחיר הזה מספק.
- לחצן ההפעלה לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק. יש לשמור על המד בקופסה.
לסיכום
המד המומלץ ביותר למשתמש הביתי. ה CORNET ED-88T הוא המד מצוין נוסף מבית CORNET. בנוסף למדידת תדר גבוה עד 8GHZ, ושדה מגנטי בתדר נמוך, התרעה קולית, אזעקה וממוצע, מתווספות התכונות החדשות והשיפורים: מהירות דגימה גבוהה יותר, מדידה של שדה חשמלי(מאפשר מציאת חוטי החשמל בקירות), מדידה של התדר החזק ביותר במצב RF, ממוצע מרגע ההדלקה במצב RF, כיוון רגישות מד הנוריות ועוד. בקיצור – לקחו מד מצוין (ED78) ושיפרו אותו.
פרטים נוספים באתר החנות – http://www.4ehsbyehs.co.il/emf-meters/cornet-ed88t
אזל המלאי!מד ישן הוחלף על ידי ה CORNET ED88TPLUS
CORNET ED78S
לפרטים נוספים באתר זה לחץ כאן…
מומלץ במד ראשון יחיד , דו שימושי, פשוט וזול!!!שיפור של ה CORNET ED75 – עכשיו במלאי בחנות היבואן!
ה CORNET ED78S היה המד המומלץ ביותר לשימוש ביתי עד שה CORNET ED88T החליף אותו. זהו מד ביתי למדידת קרינה בתדר נמוך (ELF – שדות מגנטיים מקווי מתח גבוה, ארונות חשמל וציוד חשמלי) וכן לקרינה בתדר גבוה (RF- סלולרי, אלחוטי). המד מהיר מאוד, קטן וזול.
ניתן לרכוש דרך האתר וניתן להגיע לפגישה אישית אצלנו בתיאום מראש (הפגישה בתשלום).
מד לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת תדר גבוה (סלולרי-אלחוטי-רדיו) ולשדות מגנטיים בתדר נמוך (קווי מתח גבוה, מכשירי חשמל, שנאיים). בעל תגובת תדר משופרת בתחום התדר הגבוה ומודד עד ל 8GHz. בעל משוב קולי וניתן לכוון רמה בה תושמע אזעקה קולית. בנוסף מציג גם את הרמה המקסימלית מרגע הדלקת המכשיר וממוצע של החצי השנייה האחרונה.
לפרטים נוספים על המד בדף המוצר באתר זה לחץ כאן או המשך לקרא …
יתרונות
מד מהיר מאוד (כ 3500 מדידות כל חצי שנייה, מראה גם את המקסימום וגם את הממוצע של מדידות אלו כל חצי שנייה) מדידה של קרינה בתדר גבוה (RF -סלולרי -אלחוטי, רדיו) ושדה מגנטי בתדר נמוך (ELF -מערכות חשמל, קווי מתח גבוה, ארונות חשמל, מכשירי חשמל)טווח תדר משופר לתחום התדר הגבוה מ 100MHz עד 8GHzטווח תדר רחב לתחום התדר הנמוך מ 50Hz עד 10KHzרגישות משופרת בתחום התדר הנמוך, מודד החל מ 0.05mG.תצוגה של 32 מדידות אחרונות (16 שניות מדידה אחרונות) על ציר הזמן – עוזר מאוד למצוא מקורות קרינהמשוב קולי (משמיע את הקרינה ומאפשר זיהוי המקור על ידי צליל)התרעה-הזעקה קולית כאשר הקרינה עולה על רמה מסוימת לבחירה ל 0, -5, -10 ,-15, -20, -25, -30, -35 dBm.מדידת ממוצע בחצי השנייה האחרונה – RF בלבדמדידה מקסימלית מרגע ההדלקה – ELF ו RFאפשרות להדלקת אור מאחורי התצוגהאפשרות HOLD תפריט SETUP אחריות שנה על ידי היבואן.
חסרונות
חיישן בציר אחד בלבד (בתחום ה RF אינו חיסרון). אוכל סוללות, כדאי להשתמש בנטענות. בהתחלה קשה לעקוב אחרי כל המספרים. לאחר קצת אימון המד מספק נתונים שאף מד אחר במחיר הזה מספק.לחצן ההפעלה לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק. יש לשמור על המד בקופסה.
לסיכום
ה CORNET ED-78S (בעבר צוין באות G) הוא המד הראשון המושלם. גם תדר גבוה עד 8GHZ, גם תדר נמוך, גם התרעה קולית, אזעקה וממוצע, וכמובן כל התכונות של ה CORNET ED75 שגם הוא היה מד מומלץ מאוד.
למי שלא יכול להרשות לעצמו את ה CORNET ED88T אבל עדיין רוצה מד קרינה טוב לשימוש ביתי.
רכישה:
אזל המלאי!
מד ישן הוחלף על ידי ה CORNET ED88TPLUS
CORNET ED75 – מוצר ישן – מוחלף על ידי ה CORNET ED78
שיפור של ED25 !
- תצוגה משופרת
- טווח מדידה עד 6GHZ ב RF (חד צירי)
- מסוגל למדוד גם ELF (חד צירי)
- נמכר במקום ה CORNET ED25.
ה CORNET ED-75 הוא מד קרינה לתדר נמוך וגם לתדר גבוה, בציר אחד, בעל תצוגה דיגיטלית מרובת אינפורמציה בנוסף לחיווי נוריות. תחום התדרים שלו בתדר גבוה בין 0.1 ל 6 ג'יג'ה הרץ ובתדר נמוך בין 50 הרץ ל10000 הרץ. בתדר גבוה מודד מ0.0001 מיליוואט למטר רבוע ועד ל 0.58 וואט למטר רבוע (ניתן גם למדוד ביחידות של שדה חשמלי כלומר וולט למטר וביחידות של הנחתה כלומר dBM- ). בתדר נמוך מודד החל מ1 ל 600 מיליגאוס.
על התצוגה הדיגיטלית מוצג ערך המדידה העכשווי (בגדול) וערך המדידה המקסימלי בקטן (מהדלקת המכשיר במדידת ELF בלבד). בצד ימין של התצוגה ממוקם גרף היסטוריה (היסטוגרף )המציג את 32 המדידות האחרונות שהתבצעו (מדידה מתרחשת כל חלקיק שנייה). בנוסף יש בצד הצג נוריות חיווי צבעוניות לרמת הקרינה הנמדדת. שימוש בהיסטוגרף מאפשר לקבל רושם של רמות הקרינה על פני כמה השניות האחרונות, דבר העוזר מאוד בחיפוש אחרי מקורות קרינה בתוך הבית.
לחיצה קצרה על לחצן ההפעלה העליון תחליף בין שלושת יחידות המדידה של תחום התדר הגבוה ואז לתחום התדר הנמוך ובחזרה.
ה CORNET ED-75 מצויד בתאורה אחורית (אשר נדלקת לאחר לחיצה על אחד מכפתורי ההפעלה – שניתן להדליקה על ידי צירוף לחיצות על כפתורי ההפעלה) ואשר נכבת אוטומאטית לאחר כעשרים שנית. התאורה האחורית מאפשרת מדידה בתנאי חושך. לחצן נוסף מאפשר להקפיא את התצוגה (פונקצית HOLD ) ולהמשיך לראות את הערכים שנמדדו ברגע הלחיצה (כדי לתפוס את הרגע).
לחצן ON OFF גדול נמצא בחזית המכשיר (לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק).
ה CORNET ED-75 בעל אנטנה פנימית ומוזן על ידי סוללה של 9 וולט בעלת גישה נוחה דרך פתח באחורי המכשיר (אין צורך לפרק את המכשיר). הסוללה מחזיקה פחות משעה רצופה של עבודה עם תאורה אחורית. רצוי להחזיק סוללות נטענות.
יתרונות:
- גם תדר נמוך וגם תדר גבוה.
- תצוגה דיגיטלית מפורטת מאוד.
- תאורה אחורית.
- היסטוגרף – תצוגת גרף של 32 המדידות האחרונות על ציר הזמן.
- תצוגה של הערך המקסימלי.
- מהיר מאוד!
חסרונות:
- חישן בציר אחד בלבד.
- אוכל סוללות, כדאי להשתמש בנטענות.
- בהתחלה קשה לעקוב אחרי כל המספרים.
- לחצן ההפעלה לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק.
לסיכום:
ה CORNET ED-75 הוא המד הראשון המושלם. גם תדר גבוה עד 6GHZ וגם תדר נמוך.
רכישה:
אזל המלאי!
מד ישן הוחלף על ידי ה CORNET ED88TPLUS
CORNET ED65 – מוצר ישן – מוחלף על ידי ה CORNET ED78
ה CORNET ED65 מאוד דומה ל CORNET ED25 אבל הוא מסוגל למדוד רק תדר גבוה עד ל6 ג'יגה הרץ. ה CORNET ED65 מודד בציר אחד ובעל תצוגה ברורה ומפורטת כולל היסטוגרף.
על התצוגה הדיגיטלית של ה CORNET ED65 מוצגים ערכי המדידה העכשוויים ביחידות של dBm או ביחידות של מיקרווואט/מיליוואט (ניתן לקבוע על ידי לחיצה על הלחצן העליון מתחת לכפתור הכיבוי וההדלקה) למטר רבוע. בצד ימין של התצוגה מצוי גרף היסטוריה (היסטוגרף )המציג את 32 המדידות האחרונות שהתבצעו (מדידה מתרחשת כל חלקיק שניה). בנוסף יש בצד הצג נוריות חיווי צבעוניות לרמת הקרינה הנמדדת. שימוש בהיסטוגרף מאפשר לקבל רושם של רמות הקרינה על פני כמה השניות האחרונות, דבר העוזר מאוד בחיפוש אחרי מקורות קרינה בתוך הבית.
ה CORNET ED65 מצויד בתאורה אחורית (אשר ניתן להדליקה על ידי לחיצה קצרה על שילוב של כפתורים, לחץ לעל HOLD אחר כך על הלחצן העליון ואחר כך שוב על HOLD) ואשר כבת אוטומטית לאחר כעשרים שניות. התאורה האחורית מאפשרת מדידה בתנאי חושך. לחצן נוסף (נמוך יותר) מאפשר להקפיא את התצוגה (פונקצית HOLD ) ולהמשיך לראות את הערכים שנמדדו ברגע הלחיצה (כדי לתפוס את הרגע).
לחצן ON OFF גדול נמצא בחזית המכשיר (לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק).
ה CORNET ED65 בעל אנטנה פנימית ומוזן על ידי סוללה של 9 וולט בעלת גישה נוחה דרך פתח באחורי המכשיר (אין צורך לפרק את המכשיר). הסוללה מחזיקה פחות משעה רצופה של עבודה עם תאורה אחורית. רצוי להחזיק סוללות נטענות.
יתרונות:
- תצוגה דיגיטלית מפורטת מאוד.
- תאורה אחורית.
- היסטוגרף – תצוגת גרף של 32 המדידות האחרונות על ציר הזמן.
- תצוגה של הערך המקסימלי (בחלק מהדגמים).
- האנטנה הפנימית חוסכת מקום.
- יחסית זול.
חסרונות:
- מודד בציר אחד בלבד.
- אוכל סוללות, כדאי להשתמש בנטענות.
- בהתחלה קשה לעקוב אחרי כל המספרים.
- לחצן ההפעלה לפעמים נלחץ בטעות כאשר המכשיר בתוך התיק.
לסיכום:
ה CORNET ED65 מומלץ כמד קרינה לתדרים גבוהים (מעל 3 ג'יגה ומתחת ל 6 ג'יגה הרץ), למי שלא מפחד מהרבה מספרים ורוצה הרבה מידע.
רכישה:
אזל המלאי!
מד ישן הוחלף על ידי ה CORNET ED88TPLUS
CORNET ED85EXS
אזל המלאי!
מד ישן
סקירת וידאו באנגלית
מומלץ כמד לתדר גבוה (רדיו-סלולרי-אלחוטי)!!!בחנויות גרסה חדשה, מהירה ורגישה יותר !ה CORNET ED85EXS הוא מד קרינה לתדר גבוה בציר אחד בלבד בתדרים שבין 1 מג'ה הרץ ל 8 ג'יג'ה הרץ (האנטנה המקורית מאפשר מדידה רק מ400MHZ). בעל תצוגה דיגיטלית מרובת אינפורמציה בנוסף לחיווי נוריות. ה CORNET ED85EXS מודד ממיקרו-וואט למטר רבוע בודד ועד ל 0.58 וואט למטר רבוע.
לפרטים נוספים על המד בדף המוצר באתר זה לחץ כאן …
לסיכום:
ה CORNET ED85EX מומלץ כמד קרינה לתדרים גבוהים במיוחד למי שלא מפחד מהרבה מספרים, רוצה להתקין אנטנות נוספות, מסננים ופילטרים, ולמי שרוצה להרחיק את האנטנה מהמכשיר עצמו, כלומר לשימוש חצי מקצועי. לדעתי, לשימוש ביתי עדיף ה CORNET ED78S.
רכישה:
כרגע במלאי אצל היבואן ניתן לרכוש את הגרסה החדשה (גירסה מספר 4) של ה ED85EXS שהיא מהירה יותר (כ 3500 מדידות כל חצי שנייה). בקניה, דרך הקישורים למטה, תקבלו הנחה משמעותית מהמחיר בחנות וכן תיק מתנה למד הקרינה.
אזל המלאי!
מד ישן
COM –Environmental Microwave Monitor
ה COM –Environmental Microwave Monitor הוא מד קרינה (שדה חשמלי) פשוט לתדר גבוה מחמישים מג'ה הרץ על לשלוש ג'יגה. בעל 10 נוריות חיווי צבעוניות, ירוק, צהוב, אדום. לחצן הפעלה לדקה (המכשיר מודד דקה וכבה) נורית חיווי כחולה מהבהבת לחיווי פעולה של המכשיר. המכשיר מאוד קשיח, נפל לי כמה פעמים ולא נשבר. בצמוד לנוריות ישנה סקלת ערכים ביחידות של וולט למטר, מערך נמוך (אך לא בטוח) של 0.7 וולט למטר, ועד לערך מקסימלי של 6.5 וולט למטר.
המכשיר מודד עוצמת שדה חשמלי (בניצב לשדה המגנטי) ואשר אפשר להמירו (בשדה רחוק בלבד) ליחידות של צפיפות הספק (מיליוואט לסנטימטר רבוע) על ידי שימוש בנוסחה :
ה COM –Enviromental Microwave Monitor בעל אנטנה פנימית (בולטת החוצה אבל קבועה) ומוזן על ידי סוללה של 9 וולט בעלת גישה נוחה דרך פתח בצידי המכשיר (אין צורך לפרק את המכשיר) אבל לא תמיד קל להחזירה ולסוגרו. תודות לכיבוי האוטומטי אחרי דקה של פעולה המכשיר שומר ה COM על חיי הסוללה.
לדעתי סקלת הצבעים של המכשיר לא משקפת את המציאות ואפילו כשהנוריות הירוקות דולקות יש כבר יותר מידי קרינה לשהייה ממושכת.
מגיע עם אחריות לשנתיים (קנייה באנגליה).
יתרונות:
- קל וקטן.
- כבה אוטומטית לאחר פעולה של דקה (שומר על חיי הסוללה).
- פשוט להפעלה.
חסרונות:
- מודד שדה חשמלי ביחידות שלא נפוצות היום (מקובל למדוד היום שדה מגנטי).
- סקלת צבעים מטעה.
- לא אינפורמטיבי.
- יקר.
לסיכום:
ה COM מומלץ, כמד קרינה פשוט להדגמות ולחשיפה של מקורות קרינה (תצוגה מאוד ברורה). אינו רגיש מספיק למדידות ביתיות ולשימוש על ידי רגישים לקרינה.
רכישה
מד זה אינו נמכר כרגע בארץ ניתן להזמינו מאגליה, תוך כדי תשלום מסים לפני קבלתו בדואר, בחנות הרשת הבאה:מחיר 149 פאונד | לרכישת המד לחץ על התמונה |
CellSensor – by Technology Alternatives Corporation
ה CellSensor הוא מד קרינה פרימיטיבי, פשוט מאוד, אנלוגי בעל יכולת מדידה בציר אחד לשדה אלקטרומגנטי בתדר גבוה (RF ) ונמוך ( LFE ). בחזית המכשיר ישנו כפתור הפעלה, נורית ביקורת ( ON-OFF ) ומד אנלוגי בעל שתי שנתות (אחת לתדר נמוך ואחת לתדר גבוה). בדופן האחורית ישנו פתח להחלפת סוללה. ה CellSensor מצויד בכיפה אדומה על ראשו וכן בהתראה קולית (רמקול) מהבהבת ומצפצפת כאשר יש רמות נמדדות של קרינה. בדופן הימינית של המכשיר יש בורר רגישות (רגישות גבוהה או נמוכה) וכפתור כיוון עוצמת הקול (של ההתראה הקולית). כמו כן באריזת המכשיר יש גשש שאותו יש לחבר ל CellSensor בכל מדידה. הדבר הכי טוב שיש במד הקרינה הזה הוא חוברת הוראות ההפעלה המכילה מידע רב והסברים, לא רעים בכלל, על קרינה מסוגים שונים, מקורות קרינה, אופן המדידה הדרוש, הוראות הפעלה של המכשיר והפניה למקורות מידע אחרים (ספרים ואתרי רשת).
בתדר גבוה (RF ) מסוגל למדוד בין 0.1 ל 10 מיליוואט לסנטימטר רבוע (יחסית עוצמות גבוהות). בתדר הנמוך (ELF ) מסוגל ה CellSensor למדוד בין 1 ל 50 מיליגאוס.
מבדיקות ומדידות שעשיתי עם ה CellSensor נראה כי הוא יעיל בעיקר בזיהוי של מקורות קרינה הן בתדר גבוה ונמוך. למשל אם תצמידו אותו לשנאי הוא יתחיל לצפצף ולהבהב ואפילו יראה תוצאה במד האנלוגי אבל תרחיקו אותו עשר סנטימטר והוא יפסיק לצעוק, להבהב ויראה 0 מיליגאוס (כאשר מדים אחרים עדיין מראים תוצאה) .
ה CellSensor מוזן בסוללה של 9 וולט. ניתן להחליפה ללא פירוק המכשיר, על ידי פתח סוללה מיוחד.
יתרונות:
- מכשיר אחד ל RF ו ELF.
- חוברת הוראות טובה.
- הפעלה קלה וברורה.
חסרונות:
- מוגבל בתחום עוצמות המדידה שלו בתדר גבוה.
- חד צירי.
- חייבים לחבר את הגשש.
לסיכום:
מומלץ אולי כמכשיר מדידה ראשון ופשוט למטרת חיפוש וחשיפה של מקורות קרינה בתדר נמוך וגבוה. למי שלא רוצה שני מכשירים ומעוניין במכשיר אחד פשוט וקל להפעלה. מאוד מוגבל במדידה שלו, אינדיקציה של יש או אין בלבד.
| http://astore.amazon.com/noradforyouwe-20/detail/B0013P6ZJQ רכישה דרך אמזון ארה"ב, שימו לב לעלות דמי משלוח |
TRIFIELD 100XE METER – מד ישן מוחלף על ידי ה TRI FIELD 2
בחלק מהתמונות והסרטונים באתר זה מופיע מודל מתקדם יותר של המד הזה.
מומלץ כמד לתדר נמוך (קווי מתח גבוה, שנאיים, מכשירי חשמל)!!!שימו לב: ישנם שלושה דגמים של המד הזה, FLAT BAND, 60Hz ו 50Hz. אני משתמש וממליץ על השימוש ב FLAT BAND. המדים שנמכרים בחול הם של 60Hz או 50Hz, המד שנמכר בקישור למטה הוא מד FLAT BAND. מד של 60Hz יראה 20 מיליגאוס בתדר של 60Hz כעשרים מיליגוס, אבל אם הקרינה תהיה בשדה של 120Hz המד יראה 40 מיליגאוס למרות שהוא מדד 20. המד משנה את המדידה ומציג ערך אחר מתוך מחשבה כי תדרים גבוהים יותר מזיקים יותר, אני לא חושב שזו הבחנה נכונה. אין עוד מדים בעולם שעושים זאת. בנוסף אני אוהב לראות את התמונה האמיתית ולא אוהב שמשהו אחר משנה לי אותה, ביחוד כשהמישהו הזה הוא מכשיר, לכן אני מעדיף את דגם ה FLAT BAND.
ה TRIFIELD METER הוא מד קרינה תלת צירי מצוין לתדר נמוך. בעוד שיש בו אפשרות למדידת שדה חשמלי וקרינה בתדר גבוה אני לא מצאתי אופציות אלה ליעילות במיוחד. ה TRIFIELD METER אכן מסוגל למדוד קרינה אלקטרומגנטית בתדר גבוה (מצב RADIO) אבל רק בעוצמות גבוהות מאוד (כ 10 מיקרו וואט לסנטימטר מרובע ומעלה ). לעומת זאת הוא מד קרינה מצויין לתדר נמוך ומהמדויקים (בהשוואה למדי קרינה מקצועיים) ביותר שראיתי.
לפרטים נוספים על המד בדף המוצר באתר זה לחץ כאן …
לסיכום:
ה TRIFIELD METER מומלץ מאוד כמד קרינה לתדר נמוך, עד שימצא לו מחליף שעולה על יכולותיו.
ELF Electro Sensor
ה ELF Electro Sensor הוא מד קרינה לתדרים נמוכים סביב ה 50 הרץ, בציר אחד ובעל חיווי נוריות צבעוניות (ירוק, צהוב-כתום, אדום). ה ELF Electro Sensor מאפשר מדידה מתדר של 50 עד תדר של 60 הרץ , ביחידות של מיליגאוס החל מ 1.5 עד 30 מיליגאוס. ל ELF Electro Sensor לחצן הפעלה אחד ויחיד, יש ללחוץ עליו מספר שניות כדי שהמכשיר יתחיל למדוד, אז תתבצע בדיקה של הנוריות (ידלקו אחת אחרי השנייה) ולאחריה תחל המדידה עצמה. המדידה היא בציר אחד וניתן לצודד מעט את הגלאי של המד על ציר מיוחד. ה ELF Electro Sensor יכול לספק אינדיקציה של הרבה, בינוני,מעט או אין בכלל קרינה ויכול לשמש לחיפוש וזיהוי מקורות קרינה בבית ובסביבה. המכשיר פשוט מאוד להפעלה והחיווי ברור מאוד. לא מתאים כדי להאריך מרחקי ביטחון, בהשוואה למכשירים אחרים הראה (בזוית החזקה מול מקור הקרינה) על רמות נמוכות מהרמות שהתקבלו במכשיר מדידה עם שלושה צירים.
ניתן לרכוש כחלק מחבילה עם מד קרינה דומה לתדר גבוה.
ה ELF Electro Sensor מוזן מסוללת 1.5 וולט AAA , ניתן להחליפה ללא פירוק המכשיר, על ידי פתח סוללה מיוחד.
יתרונות:
- קל וקטן.
- זול.
- פשוט להפעלה.
- מאפשר זיהוי וחשיפה של מקורות קרינה.
חסרונות:
- חד צירי.
- לדעתי לא מתאים כדי להעריך מרחקי ביטחון.
לסיכום:
ה ELF Electro Sensor מומלץ כמכשיר מדידה ראשון לחובבים, מתחילים ומי שלא רוצה להסתבך עם מספרים מסובכים. לגילוי וחשיפה של מקורות קרינה בתדר נמוך.