שלב זה הינו השלב החשוב והראשוני ביותר בהתמודדות עם רגישות לקרינה. זהו גם השלב בו אני מתמחה בו והאתר הזה עוסק בו בצורה מקצועית ומעמיקה. עיקרו של שלב זה בצמצום חשיפה של האדם לקרינה בלתי מייננת, והוא כולל הפסקת השימוש בסלולרי ובאלחוטי, למידה, מדידות, צמצום חשיפה נוסף, ואפילו מיגון. זהו שלב טכני יחסית ודורש למידה וביצוע. לרוב כבר בעת ביצוע שלב זה תהיה הקלה משמעותית בתסמינים וברגישות לקרינה. אם אתם צעירים ובריאים, יכול להיות ששלב זה יספיק כדי להחזיק אתכם לרמת רגישות קלה, ויאפשר חזרה לחיים כמעט רגילים.
החשיפה הגבוהה ביותר של רוב האנשים לקרינה בלתי מייננת היא לקרינת רדיו מציוד אלחוטי וסלולרי. לכן יש להתחיל שלב זה בהפסקת שימוש בסלולרי ובאלחוטי, בבית , במשרד ובעבודה. בשלב זה נרכוש מד קרינה כדי לראות את הקרינה ולזהות את המקורות ואת המקומות מהן מגיעה הקרינה וחודרת אל סביבתנו (בית, משרד, רכב, מקום עבודה, מקום לימודים ועוד). לאחר מכן נשקיע בתהליך של מעבר לקווי (יש תחליפים קווים נמוכים קרינה כמעט לכל מכשיר אלחוטי וסלולרי. לרוב הם טובים יותר, זולים יותר, יעילים יותר, מהירים יותר ואיכותיים יותר מהסלולרי והאלחוטי) כך שאנחנו לא נשדר ונקרין על עצמנו. לאחר מכן נצמצם חשיפה למקורות קרינה אחרים בתדר נמוך על ידי הרחקה, התרחקות וניתוק מהחשמל בגמר שימוש. השלב הבא והאחרון הוא זיהוי חדירות הקרינה אל סביבתנו ושימוש במיגון כדי לחסום את הכניסה של הקרינה. השלבים הבאים בהתמודדות יהיו "התמודדות מנטאלית" ו"שיפור הבריאות".
רכישת מוצרים
הרכישה הראשונה של מתמודד עם רגישות לקרינה צריכה להיות מד קרינה ביתי מהיר. המד המומלץ כרגע (11/2024) הוא ה CORNET ED98QPRO5G. לאחר הפסקת שימוש בסלולרי ובאלחוטי ניתן לרכוש מיגון אישי (כובעים וביגוד) כדי להצליח לתפקד יותר טוב, עם פחות תסמינים וזמן התאוששות קצר יותר. בנוסף ניתן לרכוש מיגון ביתי כדי לחסום את הקרינה הנכנסת אל ביתכם. הפניה למוצרים בהמשך עמוד זה. אני מציע לבצע את הרכישות בשלבים, לאט לאט. דבר ראשון מד קרינה, ולאחריו כובע או שניים , ורק לאחר מכן לשקול רכישות נוספות לפי הצורך ולפי היכולת.
התמונה הגדולה – הפסקת השימוש בסלולרי ובאלחוטי וביצוע תוכנית ארבעת השלבים
במהלך התמודדות עם רגישות לקרינה אין תרופות או טיפולי קסם. למי שרוצה לשפר את מצבו באמת ולאורך זמן אני ממליץ בראש ובראשונה על הפסקת השימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי. החשיפה לקרינה מציוד אישי וביתי פולט קרינת רדיו היא כל כך משמעותית, שללא הפסקת השימוש האישי שבציוד פולט קרינת רדיו, הסיכוי לשיפור במצב הרגישות הוא נמוך פי כמה וכמה.
מרגע שאתם מבינים שאתם רגישים לקרינה אני ממליץ בחום לקחת את הנושא ברצינות ולהבין שהמצב גם יכול להתדרדר אם לא תפסיקו מיד את החשיפה. השלב הראשון בצמצום או הפסקת החשיפה הוא להפסיק להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי או סלולרי אחר. כל שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי יביא לחשיפה שלכם לקרינה וכל חשיפה תביא לכאב ו/או לסיכוי להרעה במצב. לכן שימרו את השימוש בסלולרי לחירום בלבד והעבירו את כל התשתיות בבית ו/או משרד לחוטיות.
חזרה\מעבר לקווי-חוטי
יש מגוון דרכים להמשיך להיות בקשר עם העולם ומגוון תחליפים לסלולרי. השלבים הראשונים הם מעבר לשימוש במכשיר טלפון קווי ביתי ומחשב חוטי קווי. לאחר מכן אפשר גם להפנות שיחות מהסלולרי לטלפון הקווי-חוטי וגם להתקין בבית רשת חוטית-קווית.
וראו מדריך ראשוני למעבר\חזרה לחוטי – https://www.norad4u.co.il/guidesh/return2wired/
צמצום חשיפה לקרינה
המשך התהליך בביצוע צמצום חשיפה מתקדם יותר בבית. באתר מדריך צמצום חשיפה ראשוני המאפשר גם כניסה ללמידה של נושא הקרינה בצורה הדרגתית. בצעו כל פעם שלב אחד ונוחו. ככה לאט לאט השלימו את כל המדריך.
מדריך צעד צעד לצמצום חשיפה ראשוני – https://www.norad4u.co.il/guidesh/step-by-step-emf-reduction-h/
הסברים נוספים על צמצום חשיפה ניתן לקרוא בפרק המתאים באתר…
תוכנית ארבעת השלבים
לאחר מכן יש להתחיל בביצוע תוכנית 4 השלבים. התוכנית כוללת את השלבים הבאים: לימוד נושא הקרינה, סוגי הקרינה (רדיו, חשמל, זיהום חשמלי), השפעות ביולוגיות של הקרינה ומקורות הקרינה. רכישת מד קרינה ביתי מהיר שיאפשר לכם לראות את הקרינה לפני שזו תגרום להופעת נזקים ותסמינים ויאפשר לכם לבצע הערכת חשיפה מציוד אלחוטי, מאנטנות סלולריות ומקורות אחרים. רכישת מד היא שלב יסודי בהתמודדות. מד קרינה מתאים הוא כלי ראשון בארגז הכלים שלכם. ללא מד כל הצעדים שאתם תעשו הם "על עיוור". מד מתאים יאפשר לכם למצוא מקורות קרינה וחדירות קרינה, יאפשר מדידה של מרחקי ביטחון וכן הערכה של יעילות צעדים בצמצום החשיפה או בדיקות למיגון שהותקן. צמצום חשיפה בדמות הפסקת שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי, החלפתו בציוד תקשורת ומחשבים חוטי וקווי, שמירת מרחקי ביטחון מציוד חשמלי, ושימוש נכון בציוד מחשבים ורשת. לבסוף, במקרים שאין ברירה אחרת נמליץ על ביצוע מיגון קרינה כדי למנוע או לצמצם חדירה שלה לביתכם, המשרד בו אתם עובדים והרכב.
מדי הקרינה באתר החנות – https://www.4ehsbyehs.co.il/emf-meters/ (נכון ל11/2024 מד הקרינה המומלץ ביותר הוא ה CORNET ED98QPRO5G).
מדריכים בנושא התמודדות ראשונית וצמצום חשיפה לקרינה
במהלך השנים כתבתי מדריכים רבים המפרטים את הצעדים שיש לבצע, בעיקר בתחום צמצום החשיפה. להן המדריכים הרלוונטים לשלב צמצום חהשיפה בתהליך ההתמודדות עם רגישות לקרינה.