חלק האחרון בהתמודדות עם רגישות לקרינה הוא שיפור המצב הבריאותי בכל דרך אפשרית. זאת על ידי שימוש ברפואה מודרנית, רפואה אלטרנטיבית, וטכניקות אחרות ופעולות כלליות המשפרות את הבריאות.
באופן כללי אני מעודד כל מתמודד עם רגישות לקרינה לבצע איבחונים רפואיים (כאלה שלא חושפים לקרינה ולחומרים רעילים) כדי לוודא שאין בעיה אחרת שניתן לטפל בה ושהטיפול בה יביא לשיפור ברגישות, וכן לבצע כל טיפול רפואי בבעיות או עיניינים רפואיים שיכולים להביא להקלה, שיפור, וחוסן בריאותי.
מה שאני מציע לעשות שוב ושוב כאשר אתם מקבלים טיפול מאחרים הוא לוודא שבמהלך הטיפול אין חשיפה נוספת לקרינה בלתי מייננת או חומרים לא בריאים אחרים.
רפואה מודרנית קונבנציונאלית
השימוש ברפואה המודרנית להתמודדות עם רגישות לקרינה הוא מוגבל מאוד. זאת בגלל חוסר ההכרה של מערכת הרפואה בכלל , ורופאים רבים בפרט, את נושא הקרינה, הרגישות לקרינה והשפעות הקרינה הבלתי מייננת. הרושם שאני קיבלתי במהלך השנים, הן מניסיון אישי והן בתהליך הנחיה של רגישים לקרינה, הוא שרבים מהרופאים מחזיקים בדעה כי רגישות לקרינה אינה נגרמת מקרינה וכי היא בעיה פסיכולוגית או פסיכוסומטית. זאת בהתבסס על הערכות שהועלו בכמה מחקרים שגויים, ובחוות דעת מגמטית של WHO EMF PROJECT.
לכן רוב הרופאים יציאו לרגישים לקרינה מסלול ארוך של בדיקות ואבחונים, בצד משכחי כאבים, תרופות הרגעה וטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי. זאת תוך כדי דחייה של הרעיון שאתם בעצם מגיבים לקרינה מהסלולרי, מהאלחוטי , ומאנטנות מול הבית. זאת לגמרי ברירה שלכם האם להענות להצעות הללו בחיוב, רק קחו בחשבון שבחלק מהבדיקות יש חשיפה לקרינה מייננת (למשל CT) , ובליתי מייננת (למשל MRI) , ולחומרי ניגוד. חשיפה זו יכולה לגרום לנזק נוסף ולהתדרדרות במצב הרגישות. כמו כן טיפול רק בתסמינים תוך כדי המשך החשיפה משול לדעתי לקחת כדור נגד כאבים כאשר יש צורך בטיפול שורש בשן טוחנת.
בדיקות שאני ממליץ לכל רגיש לעשות הן בדיקות דם מקיפות. כמו כן אני ממליץ לוודא שהרופא רושם בתיק האישי את התלונות שלכם בדבר הופעת תסמינים בעת שימוש בסלולרי או חשיפה לקרינה בכל צורה או סוג אחרים.
במקביל ניתן לבדוק עמידה בהגדרה של מחלות ומצבים רפואיים אחרים הקרובים או דומים לרגישות לקרינה, ולהבדיל מוכרים על ידי הרפואה המודרנית, כגון: פיברומיאלגיה, מגרנות, מחלת ליים ועוד.
רפואה אלטרנטיבית
יש מגוון טיפולים של רפואה אלטרנטיבית שיכולים להביא להקלה בתסמינים ולפעמים אפילו לשיפור בריאותי. אני פחות מבין בתחום הזה ולכן לא אוהב ליעץ או להמליץ. באופן כללי כל מה שעוזר לכם להתמודד , כל עוד אין בו עוד חשיפה, הוא מבורך. החל מדיקור, רפלקסולוגיה, נטורופטיה, רפואה פונקציונאלית ועד קינסיולוגיה, הומופאטיה, ועד רופא עליל משבת הזולו. כל מה שמתאים לכם , שאתם מרגישים איתו נוח, ושאין בו עוד חשיפה. היזהרו רק לא להיסחף פה להוצאות של עשרות אלפי שקלים אצל שרלטנים ונוכלים שמבטיחים שיפור מהיר באפס מאמץ.
רפואת שיניים ביולוגית והסרת אמלגם
במשך שנים היה נהוג לבצע סתימות בשיניים עם חומר שנקרא אמלגם. חומר זה אינו בריא, פולט מתכות רעילות ובכללי מחליש את הגוף.
ישנם היום רופאי שיניים ביולוגים אשר מסירים סטימות אמלגם בצורה מבוקרת (לפי פרוטוקול מיוחד) ומחליפים אותן בסתימות מחומרים ביולוגים שאינם מזיקים בריאותית , על פי הידע הקיים היום.
אני אישית ביצעתי תהליך שלם של הסרת האמלגם מהפה וחוויתי שיפור הן ברמת הרגישות והן ברמת בריאות הפה. פחות דלקות חניכיים, פחות טעם של מתכת ופחות רגישות לקרינה.
מזון
יש להקפיד על צריכת מזון איכותי. למעט בצריכה של סוכר, קפה, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים ועוד רכיבים מפוקפקים. אם אפשר להקפיד על תזונה מאוזנת, טרייה, וביתית, הרי זה משובח.
אני מקפיד בצריכה של פירות וירקות טריים (בדרך כלל אורגנים), צמצמצי לכמעט אפס את צריכת האלכוהול שלי, צמצמתי את צריכת הקפה לשנים ביום, אני לא מעשן, מנסה לצמצם בצריכת הסוכרים, אוכל הרבה פירות ומשתדל לבשל כל יום אוכל חדש מחומרי גלם טריים.
תוספי מזון
אני לא מומחה בתחום ולכן לא אמליץ אלא אספר מה אני צורך:
כדי להקל על הכאבים אני לוקח תוסף שנקרא GABA.
כדי לשקם ולחזק את מערכת החיסון אני לוקח ויטמין C שהוא אנטי אוקסידנט חזק מאוד.
בערב לקחתי גם חומצה אלפה ליפואית שהוא אנטי אוקסידנט שעובר את מחסום דם מוח.
הימנעות מרעלים ומפגעים אחרים
רעלים אחרים שכדאי להימנע מהם: עישון, סמים, אלכוהול, תרופות כימיות, חומרים כימיים (למשל חומרי ניקיון, מבשמי אוויר, אדים של דלקים), עובש (!!!).
טכניקות אחרות ופעולות כלליות
דרכים נוספות לשיפור הבריאות כוללים:
- ספורט
- מנוחה
- ירידה בלחצים וסטרס
- שינה טובה , רבה ומוקדמת בלילה
- טאי-צי, ציקונג, ועוד.
- רחצה באמבטיות קרח, סאונות נמוכות קרינה, ועוד.