סרטון יחסי ציבור חדש הופיע בערוץ היוטיוב של חברת החשמל , לקראת התחלת הפריסה של מוני חשמל סלולריים ומשדרים ברחבי הארץ , במקום מוני החשמל הלא משדרים ולא מקרינים הקימים היום. הסרטון – https://youtu.be/dWxgaNbwt9E
למרות דברי ההרגעה בסרטון כדאי לזכור כי תו התקן לא רלוונטי מבחינה בריאותית לנושא הקרינה מכיוון שתו התקן לחשיפה לקרינה אינו לוקח בחשבון השפעות בריאותיות של קרינה בלתי מייננת, אלא רק נזק מיידי. רמות החשיפה שתו התקן הזה מאפשר גבוהות הרבה יותר מהרמות בהן מתקיימות השפעות ביולוגיות ובריאותיות.
התקנה של מונה כזה, או מגבר קליטה שישמש את המונים, בתוך או בסמוך(כמה מטרים) למקום בו נמצאים בני אדם , למשל חדרי שינה, עבודה או מגורים, ואם השידור מהמונה הוא סלולרי ורציף או קבוע (כרגע עדיין לא ידוע כמה חזק ישדר כל מונה, כל כמה זמן ולמשך כמה שניות\דקות\שעות ביום תהיה החשיפה. מנסיון העבר אפשר להגיד כי בדרך כלל החשיפה הייתה גבוהה הרבה יותר ממה שצפו או דיווחו החברות המתקינות במסע יחסי הציבור שלהם לקראת הפריסה), תביא לעליה משמעותית בחשיפה לקרינה בלתי מייננת (קרינת רדיו) של בני האדם השוהים בסביבה, כאילו הוסיפו עוד טלפון סלולרי משדר ומקרין לסביבתם.
חשיפה זו היא מיותרת (יש דרכים לבצע מנייה חכמה לחשמל בלי חשיפה לקרינת רדיו), לא ניתן יהיה לדיירים לבקר או לצמצם אותה והיא תהיה בגדר חובה למי שיתקן מונה כזה בצמוד לביתו או חדר השינה שלו. כמובן נכונים הדברים למי שרגיש לקרינה וסובל מכאבי ראש ותסמינים נוספים בעת חשיפה לקרינה בלתי מייננת.
כמו שקרה בארה"ב ובמדינות אחרות, התקנת המונים צפוייה לגרום להופעת השפעות בריאותיות אצל חלק מהדיירים בסביבתם. ההתקנה תגדיל את החשיפה הסביבתית לקרינה, את מספר הסובלים מהקרינה ותכביד על הרשתות הסלולריות מה שידרוש הקמה של אנטנות נוספות, וכן מגברי קליטה בחלק מהמקרים. כמו כן יש את נושא פרטיות המידע, בו לא אעסוק.
ראו הסברים – https://www.norad4u.co.il/knowledge-h/smart-meters-h/
הסברים נוספים – https://www.norad4u.co.il/2022/05/02/6680/
הסרטון – https://youtu.be/dWxgaNbwt9E