ועדת ICNIRP מציגה – תקן חדש להגנה בחשיפה לקרינת רדיו (בעצם לא חדש ולא מגן)

התקן של ICNIRP - לא בריאותי , לא ביולוגי ולא מגן על בני אדם. כן מגן על התעשיה
התקן של ICNIRP – לא בריאותי , לא ביולוגי ולא מגן על בני אדם. כן מגן על התעשיה

תקנים חדשים לקרינת רדיו (בעצם לא חדשים ולא מגנים) – מבית ICNIRP . התקן החדש הוא דומה עד זהה לתקן הקודם, מכיל התייחסות גם לתדרים של 5G ועדיין מבוסס על חום בלבד. התקן לא תקן יאפשר לפרוס אנטנות סלולריות ודור חמש בלי הפרעה של רגולציה , ואיפשר לגופים מכחישי נזקים להגיד "הנה יצא מחקר חדש והראה שהכל בסדר" כפי שכבר קרה השבוע

מי זה בכלל ICNIRP?

הוועדה הבין לאומית להגנה מקרינה בלתי מייננת, ICNIRP, ארגון סגור שבוחר את חבריו, אשר קבע בשנת 1998 את התקנים לחשיפה לקרינה בלתי מייננת עליהם מבוססים רוב תקני החשיפה לקרינה זו בעולם המערבי (למעט מדינות מהגוש הסובייטי-קומוניסטי לשעבר), כולל מדינת ישראל ואשר תקניו מבוססים על הנחת היסוד השגויה כי ההשפעה היחידה של קרינת רדיו היא חימום רקמות וערעור זרמים על עצבים (בחלק הנמוך יותר של מישור התדר) , אשר תקניו גבוהים כמה סדרי גודל מרמות חשיפה שגרמו לשינויים והשפעות ביולוגיות שנמדדו במעבדות במהלך מחקרים ואשר תקניו משרטים ומגנים על התעשיה הסלולרית והאלחוטית, ארגון זה פרסם במרץ 2020 עדכון לתקני החשיפה לקרינת רדיו בין תדרים של 100KHZ ו300GHZ.

למה צריך תקן חדש?

בכך מצליח הארגון להתמודד עם אחת מהביקורות שהופנתה לגביו כי התקנים לא עודכנו משנת 1998 למרות השינויים העצומים בחשיפה על הציבור, הן מבחינת הרמות והן מבחינת ההתפתחות הטכנולוגית (סוגי קרינה שונים חדשים ביחס למה שהיה נפוץ ב1998) ולכאורה גם התקדמות מדעית במחקר ההשפעות של הקרינה.

מה לוקחים בחשבון ומה חדש?

אני כותב "לכאורה" משום שהארגון למעשה עדיין מבסס את התקנים שלו על הנחת היסוד השגויה כי חוץ מחימום וערעור זרמים על עצבים אין השפעות ביולוגיות לקרינת רדיו, אותה הנחת יסוד ששמשה ב1998 ואשר עומדת בניגוד לאלפי מחקרים שמראים אחרת (דור אינישיאטיב מ2012 מסכם כ3800 מחקרים כאלה, באתרנו תוכלו למצוא חלק קטן מהם בפרק – https://www.norad4u.co.il/studies-h/emf-studies-list/).

התקן החדש מחליף שני מסמכים: את החלק של קרינת רדיו בתקן מ1998 ואת החלק במדבר על קרינה בתדרים בין 100KHz ל10MHz משנת 2010.

איך הגיעו לתקן החדש?

במהלך קביעת התקן סקרו חברי הארגון סיכומי מאמרים שבוחנים קבוצות של מחקרים (הסיכום המוטה של EMF PROJECT בארגון הבריאות העולמי מ2014, הסיכום של SCENIHR מ2015, והסיכום של הראשות לבטיחות קרינה השבדית מ2015 SSM). הוועדה סקרה גם מחקרים בודדים שלא הופיעו במאמרים אלו. ההשפעות היחידות שהוכרו על ידי ICNIRP הן כאמור חימום (מעלה אחת בתוך הגוף ועליה מעל טמפרטורה של 41 מעלות על פני הגוף) וערעור זרמים. ICNIRP מצהירים כי לדעתם אין הוכחות בחומר המדעי שהם עברו עליו לסרטן, רגישות לקרינה, פריון, והשפעות בריאותיות אחרות.

תכלס – לא חדש ולא מגן

לכן, בעצם שום דבר לא השתנה בממלכת ICNIRP. הם עדיין מכחישים קיום נזקים ביולוגים בחשיפה לרמות נמוכות של קרינת רדיו, למרות החלטת הוועדה הבין לאומית לחקר הסרטן בארגון הבריאות העולמי משנת 2011, למרות שמחקר ה NTP הוכיח כי הבסיס לתקן שלהם אינו נכון, ולמרות מחקרים רבים אחרים שמראים השפעות ביולוגיות של קרינת רדיו ברמות נמוכות מאוד ביחס לתקן (החל מ 0.03 מילי וואט למטר רבוע , כאשר התקן מדבר על רמות בין 4000 מילי וואט למטר רבוע ו10000.

התקן החדש הוא בושה לאנושות, והאנושות תשלם עליו מחיר כבד בבריאות. אני מקווה שאלו שנותיו האחרונות של הארגון המושחת הזה. אני מקווה שהארגון יפורק בהקדם ושבחבריו תדבק הבושה. אני מקווה שבשנים הקרובות נראה עוד ועוד מחקרים שמראים שהארגון טועה והתקן שלו אינו מגן. אני מקווה שזה יקרה עוד לפני שנראה את הנזקים על בני אדם. אני מקווה שהחלטות גופי בריאות לאומיים ובין לאומיים אחראיים יוכיחו כי החלטות הארגון אינן רלוונטיות ואין ליחס להם שום חשיבות.

קישורים

https://www.icnirp.org/en/activities/news/news-article/rf-guidelines-2020-published.html

התקן המלא – https://www.icnirp.org/cms/upload/publications/ICNIRPrfgdl2020.pdf

בהמשך נכתוב באותו נושא על

  • השוואה בין התקן הישן לחדש
  • לבדוק לעומק את הבסיס המדעי של המסמך של ICNIRP

על התקנים של ICNIRP באתר – https://www.norad4u.co.il/emr-measurement-h/emf-standards-h/

Amir Borenstein

מנהל האתר

כתיבת תגובה