You are currently viewing מחקר מראה, מדד SAR לא רלוונטי להשפעות ביולוגיות של קרינה מטלפונים סלולריים!
CORNET ED88TPLUS5G מודד קרינת רדיו בצמוד למכשיר טלפון סלולרי בעת ביצוע שיחה

מחקר מראה, מדד SAR לא רלוונטי להשפעות ביולוגיות של קרינה מטלפונים סלולריים!

כל פעם ששואלים אותי איזה טלפון סלולרע לרכוש ומביאים לי נתוני SAR של המכשירים האפשריים, אני אומר מייד שמדד הSAR אינו רלוונטי , ככה כבר שנים.

מחקר שפורסם באפריל 2022 ונכתב על ידי ד"ר הנרי לאי (מי שמצא ב1996 כי קרינת רדיו ברמות שלא מחממות גורמת לנזק לDNA) וד"ר בלאק לוויט, הגיע למסקנה, על סמך 112 מחקרים, כי מדד הSAR המבוסס על אפקט טרמי אינו מייצג את הנזקים הביולוגים של קרינת רדיו וכי השפעות ביולוגיות של קרינת רדיו מציוד סלולרי ואלחוטי מתקיימות כבר ברמת SAR של 0.0165W\KG, ושהיא פונקציה לא רק של עוצמה אלא גם של זמן חשיפה וצורת קידוד\מודולציה.

התוצאה של המחקר הזה מייתרת לגמרי את מדד הSAR. המדד והתקן SAR מאפשריים למכשירים להקרין ברמה של עד 1.6W\KG (פי מאה מהרמה שראתה על השפעות במחקרים). עכשיו ברור שאפילו מכשיריים בעלי SAR נמוך עוברים את הרמה הביואקטיבית של 0.0165 (רמה שהיא פי 100 נמוכה ממה שמותר).

אז בבואכם לבחור מכשיר סלולרע , זכרו שהSAR לא אומר הרבה ומה שחשוב הוא להרחיק את המכשיר מהגוף וללמוד להשתמש בו בצורה שהמכשיר לא ישדר כל הזמן ולא הכי חזק (דור שלישי בלבד, תקשורת נתונים כבוייה, וייפיי כבוי, בלוטות כבוי, סנכרון כבוי, למדוד עם מד קרינה ולוודא שלא משדר כל הזמן) וגם אז לזכור שזה הרע במיעוטו אבל עדיין רע מיסודו.

המחקר – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35438055/

עוד פרטים על מדד הSAR באתר המידע – https://www.norad4u.co.il/emr-measurement-h/sar/

שימוש נכון בסלולרי – https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/using-the-mobile-phone-h/

כתיבת תגובה