קול קורא לביצוע מדידות קרינה עצמאיות ממונה חשמל אלחוטי-סלולרי שהותקן בסביבתכם.
אם במקרה הותקן בסביבה שלכם מונה חשמל אלחוטי-סלולרי, ויש לכם במקרה מד קרינה של חברת CORNET, אשמח אם תוכלו לבדוק ולברר את הדברים הבאים על ידי מדידה( וצילום שלה) קרינת רדיו מהמונה. דרוש שיהיה לכם מד קרינה CORNET ED88TPLUS או דומה. לא לפתוח את ארון המונים ולא לגעת בחוטי חשמל. למדוד ממרחק של כחצי מטר. רגישים לקרינה יותר רחוק.
יש לבצע מדידה רציפה , במצב RF, של כמה דקות ולצלם סרטון או תמונות.
כך אולי נוכל לשפוך אור על השאלות הבאות:
0. לשלוח לנו תמונה פשוטה של המונה החדש.
1. כל כמה זמן יש שידור של נתונים מהמונה.
2. כל כמה זמן יש שידור של קרינת רדיו מהמונה.
הסבר – שידור נתונים (מה שביקשתי בסעיף אחד) ושידור קרינת רדיו (סעיף 2 ) זה לא אותו דבר. המונה יכול לשדר פולס עם מידע רק פעם ב15 דקות, ויכול לשדר פולס בלי מידע , כל 10 שניות רק כדי לשמור על קשר עם האנטנה הסלולרית. הערכה שלי שהמודם של מוני החשמל הוא דור רביעי בסלולרי. ממה שראיתי על מכשירי סלולרי בדור רביעי, גם אם מכבים את תקשורת הנתונים של המכשיר, את הWIFI והבלוטת', יש אות KEEP A LIFE כל 8-10 שניות. צפוי שהמודמים במונה החשמל יתפקד בצורה דומה.
3. צריך לנסות לברר אם כל המונים משדרים באותה צורה . זאת כדי לנסות להבין האם המצב שרואים כרגע הוא נתון לשינוי , לטובה או לרעה. כלומר האם אפשר להגדיר למונה מרחוק לשדר כל 2 שניות או כל 10 דקות , ואז יכול להיות שנראה שהמונה משדר כרגע רק פעם בשעה, ואז יום אחד נתעורר ונראה שהוא משדר כל 2 שניות.
4. האם בזמן שידור נוצרים פולסים על חוטי החשמל של הבית. את זה ראו בארה"ב . אם זה קורה זו בעיה קשה כי אז שום מרחק ביטחון מהמונה לא יעזור. המדידה שתאתר בעיה כזו ההיא מדידה של RF או שדה חשמלי בצמוד לקו חשמל שנכנס אל הבית , או בצמוד לשקעים ואז לראות שיש שינוי ברמות ברגע של השידור (צריך לדעת כל כמה זמן יש שידור).
לדוגמה ראו מדידת קרינ תרדיו ממונה חשמל אלחוטי ומשדר (בטכנולוגיה אחרת ממה שמותקן היום) שביצעתי ב2013 – https://youtu.be/s8OnqQoKER4