אני רואה בקבוצות הפיסבוק והטלגרם, העוסקות בטינטונים, כאבי ראש, ופירוביאלגיה, עוד ועוד אנשים אשר מדווחים על כאבי ראש, טינטונים , עייפות, דופק לא סדיר ומגוון תסמינים של רגישות לקרינה. חלקם עוברים הליכי בירור רפואיים בהם נחשפים לעוד קרינה (מייננת ובלתי מייננת). חלקם נותלים תרופות באופן יום יומי וחלקם כבר מיואשים.
רוצה לצעוק
מצד אחד אני רוצה לצעוק להם , זה "הסלולרי שלכם, אתם משתמשים כל היום בסלולרי והקרינה ממנו גורמת לכל התסינים הללו, או לפחות מחמירה אותם מאוד". מצד שני לא נעים לי להעיר או להציע, יכולות להיות מאות סיבות, לפעמים חושבים שמה שיש לנו יש לכולם, בנוסף לא נעים לי להיות הנודניק הזה שכל הזמן אומר את אותו דבר. אנשים לא רוצים לשמוע, אנשים מכורים וחלקם לא מכירים דרך אחרת לתקשר (למרות שיש רבות וטובות יותר מהסלולרי המקרין).
סלולרי =קרינה
טלפונים סלולריים וציוד אלחוטי פולטים קרינה בלתי מייננת, בעיקר קרינת רדיו, אבל גם קרינה שדות מגנטיים וחשמלייים בתדרים נמוכים יותר (ביניים ונמוכים מאוד). החשיפה לקרינה הזו לא הורגת (מייד) אבל יש לה השפעות, גם אם החשיפה היא נמוכה יחסית, ובעיקר אם החשיפה היא ממושכת או על פני שנים.
סרטון קרינה מטלפון סלולרי נמדדת על ידי מד אמין ופשוט – https://youtu.be/u1Zg-z62sJg
איך ידעו שזו הסיבה?
אני זוכר שבעבר (לפני 20 שנה) הופיעה רשימת תופעות לוואי לשימוש בסלולרי בעלון על קרינה, עלון שהיה אמור להיות מחולק עם עם כל סלולרי. מצאתי עלון מעודכן בכמה אתרים, בנוסף גם עלון שקיבלתי עם אחד מהסלולריים שנקנו (לשימוש בחירום) בשנים האחרונות, אבל באף אחד מהם לא הייתה רשימה של התסמינים ותופאות הלוואי. אולי פשוט כבר לא רוצים שהציבור ידע מה מצפה לו.
באתר הוט מובייל
באתר IDIGITAL
באתר INFOCEL
תסמינים של שימוש בסלולרי
רשימת התסמינים האפשרית בעת ואחרי שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי זמינה באתר בכתובת – https://www.norad4u.co.il/ehs-h/ehs-symptoms/
בניהם: כאבי ראש קלים עד קשים, עייפות כרונית, גירודים בעיניים, פריחות ובעיות עור, צלצולים באוזניים, סחרחורת, בחילות והקאות, גירודים והתנפחות של הפנים, חולשה כללית, כאבי שרירים ומפרקים, קשיי נשימה, בעיות שיווי משקל, דיכאון, קשיים בריכוז, בעיות זיכרון, קשיי שינה, הפרעות בקצב הלב, מתח שרירים, ועוד.
תסמינים הם סימן מקדים להפיכה לרגישים לקרינה
אצל רוב האנשים תסמינים אלו הנגרמים בעת או אחרי שימוש בסלולרי יהיו סימן ראשון להפיכתם לרגישים לקרינה. עם המשך החשיפה או הגברתה , התסמינים צפויים להפוך נפוצים וחזקים יותר. עד כדי הפיכתם לכרונים. למעשה מדובר כבר ברמה הקלה של רגישות לקרינה. כאשר מתחילים להרגיש גם את הקרינה מציוד אלחוטי בבית, אצל השנים, במשרד, או את האנטנה הסלולרית מעבר לרחוב, בדרך כלל מדובר כבר ברגישות לקרינה בינונית או קשה. הדרך להתמודד , לעצור ואף להשתקם מרגישות לקרינה , בכל הרמות, מתחילים בהפסקת שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי. אנא מכם אל תחקו שיהיה מאוחר מידיי. החלו בתהליך המעבר לחוטי והפסקת השימוש כבר היום.
מכחישים נזקים, מכחישים רגישות לקרינה
במקביל לכך קמו להם עם השנים, מכחישי נזקים ומכחישי רגישות לקרינה רבים. גם בעלי תפקידים ואפילו גופים מאורגנים, זאת בנוסף על התעשיה עצמה וצבא של מדענים ומומחים בתשלום. ביחד כולם עושים ככל יכולתם לבזות ולהכפיש מחקרים שמראים על נזקים והשפעות בריאותיות של קרינה בלתי מייננת, יוצרים ומהדהדרים מחקרים שגויים על רגישות לקרינה ומגכיחים ומשכיחים מהתודעה הציבורית את האפשרות לנזקים מהקרינה הבלתי מייננת. כולל כתיבת כתבות מגמטיות לאתרים שלהם ואף לגופי התקשרות (העתק הדבק) ועד לפעולה לביטול של כנסים אקדמים בנושא (כנס מומחים 2020 וכנס עמותת רגישות לקרינה 2020). אני לא יכול שלא להשוות את המצב בתחום למומחים, גופי המחקר ויחסי הציבור אותם הקימה, מימנה ובהם ועשתה שימוש תעשיית הטבק רק לפני 50 שנה.
קטע מתוך הסרט THANK YOU FOR SMOOKING – https://youtu.be/10fn13Q4wAA
אפשר וקל לצמצם שימוש
השימוש בסלולרי בבית או במשרד מיותר לחלוטין ויש לו מגוון תחליפים חוטיים טובים, מהירים, בריאים ובטוחים יותר. למשל בעת שימוש בטלפון חוטי קווי לא תהיה בכלל חשיפה לקרינת רדיו. למשל בעת גלישה, שיחה, תקשורת טקסט על מחשב חוטי-קווי, לא תהיה חשיפה לקרינת רדיו. ניתן גם לבצע הפניית שיחות מהסלולרי במצב טיסה לטלפון, אל הטלפון הביתי, לשים את הסלולרי במצב טיסה בבית, ואז כל מי שיתקשר יופנה אל הטלפון הביתי. אבל עדיין רוב האנשים שאני מכיר עושים שימוש בסלולרי ככלי ראשי, ולפעמים יחיד, גם במשרד וגם בבית.
להסברים נוספים על תהליך המעבר לחוטי-קווי ראו –
https://www.norad4u.co.il/guidesh/return2wired/
רשתות חדשות = עוד יותר קרינה
כעת אנחנו בתהליך של סגירת רשתות דור שתיים (מרובת הקרינה) ודור שלוש (בה הסלולרי משדר הכי פחות, אבל עדיין מעל הרמות הגורמות להשפעות בריאותיות) ומעבר לרשתות דור רביעי וחמישי בהן הסלולרי משדר יותר זמן ויותר חזק (בדקתי עוצמות ומשך שידור במספר מכשירים סלולריים , בקליטה מלאה, ברשת דור שלוש ואז ברשת דור ארבע, ונראה כי רמות הקרינה ומשך השידור בדור רביעי גדולים יותר מאשר הסלולרי שידר כאשר הוגדר לעבוד בדור שלוש.
סרטון – השוואת רמות קרינה ומשך שידור בין דור שלישי לרביעי — https://youtu.be/xRFx1Ih_lV0
מכריחים אותכם להיחשף יותר 1
האמת רוב הסיכויים שמי שלא מודע לנושא הקרינה, גם ככה הסלולרי שלו מוגדר ומשדר בדור רביעי רב הקרינה. אבל גם מי שמודע מתחיל לתקל כרגע בקשיים להמשיך לעבוד ברשת דור שלוש. זאת למרות שהרשת אמורה לפעול עד 2025. כך עולה מכמה וכמה פניות מאנשים מודעים שדיווחו כי בסלולרי החדש שלהם, או לאחר עדכון תוכנה, לא ניתן יותר להגדירו לעבוד ברשת דור שלוש. אחד מהם הצליח לאחר דרישה מספק השירות, שהם יגדירו את הסלולרי מרחוק לעבוד בדור שלוש ולא ארבע, למרות שאופציה כזו לא זמינה אצלו בכלל בתפריט ההגדרות.
מכריחים אותכם להיחשף יותר 2
עוד תהליך שקורה בימים אלו ובעצם מכריח אתכם להשתמש ולהיות יותר ויותר תלויים בסלולרי המקרין הוא תהליך של מעבר ממוסד לשימוש של הממשל (לא רק) בסלולרי ככלי לשליטה, בקרה ותקשורת המונים. דוגמא לכך היא "התו הירוק" בסלולרי. קיימת עדיין אופציה להסתובב עם מסמך , אבל רוב הציבור השתמש בסלולרי לשם כך.
צפוייה הרעה נוספת
בקצב הזה, של ההתקדמות הטכנולוגית מצד אחד והגדלת התלות בסלולרי ובציוד ותשתיות אלחוטיות, רמות החשיפה לקרינה סביבתית ומציוד אישי וביתי צפויות לעלות משמעותית. התוצאה תהיה שעוד ועוד אנשים יפגעו. עוד ועוד מהם יסבלו שנים. עוד ועוד יתמכרו למשכחי כאבים ותרופות על בסיס יומי ועוד ועוד יעברו אבחונים וטיפולים רפאויים מיותרים ולפעמים מזיקים.
קורה לכם? כואב לכם? לא חבל? הפסיקו כבר היום שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי!