הקדמה
בהמשך לפוסט הראשון בנושא ( https://www.norad4u.co.il/2021/12/19/6270/ ) בו הראתי כי בסריקת בלוטות' בסמוך לבית עם ציוד אלחוטי חוזרים מספרי בלוטות' (MAC ID ) שלא הופכים לשמות מוצרים, ובהמשך לכמה ניסויים לסריקת בלוטות בסביבה נקייה שנמצא בה כל פעם מחוסן אחד ואשר בניסויים אלו לא ראיתי שום מספר בלוטות מהמחוסנים, חזרתי וביצעתי הפעם ניסוי נרחב יותר בו סרקתי שוב ושוב, בסביבה נקייה (ללא ציוד אלחוטי) יותר מ10 מחוסנים, עם שני מכשירי סריקת בלוטות' ולא ראיתי קוד MAC ID אחד מהמחוסנים.
מבהיר שוב כי הניסויים שאני מבצע נועדו לבסס הערכה האם יש ממש או טעויות בסרטונים שרצים ברשתות בהם רואים אנשים מבצעים סריקות בלוטות' באיזורים מלאי ציוד ותשתיות בלוטות' מקבלים רשימה של מספרי MAC ID ואז ממהרים להסיק שאלו מספרים שחזרו ממחוסנים.
הערכה הראשונית שלי לגבי הסרטונים הללו הייתה שהסריקות בוצעו בסביבה לא נקייה ולא נכונה וכי המספרים שרואים הם של ציוד ותשתיות בלוטות שנמצאים על אנשים או בסביבתם ומכמה סיבות החזירו רק מספר MAC ID (או שכך מוגדרים, או שהיו רחוקים מידי, או שבזמן הסריקה התרחקו). ככל שאני ממשיך לבדוק את הנושא, הערכה זו שלי מתחזקת.
אם גם אני הייתי רואה מספרי בלוטות' ממחוסנים בסביבה נקייה הייתי למעשה מוכיח כי המחוסנים משדרים קוד בלוטות'. כל עוד אני לא רואה זאת, מתבססת ההבנה כי אכן הסרטונים של ניסויים אחרים לא נכונים בשל סביבת הבדיקה הלא נקייה בהם הם מבוצעיים.
הפוסט והניסוי לא נועדו לבדוק האם יש כזו טכנולוגיה, ו\או האם יש גרפן בחיסונים, ו\או האם הכניסו כזו טכנולוגיה לחיסונים (הערכה שלי שכרגע כבר עובדים על טכנולוגיה כזו ושהיא כבר כמעט או כבר בשלב ישומי. אבל ממה שראיתי אין תיעוד או הוכחה שהיא אכן בשלב ישומי או יצור או התמאה. כמו כן צריך עוד להוכיח שהיא בשימוש בחיסונים, ובכל מקרה זה לא נושא הפוסט ואני כרגע לא עוסק בנושאים הללו). כאמור המטרה שלי בניסויים האלה שאני עושה היא לראות האם גם אני מקבל MAC ID ממחוסנים כאשר אני כן עושה את הבדיקות בסביבה נקייה ומקפיד על כל שלבי הניסוי כדי לקבל תוצאות מהימנות וכדי שאוכל להסיק את המסקנות הנכונות.
הניסוי עצמו
תוצאות הניסוי הרחב יותר (על יותר מ10 מחוסנים בביתי נמוך הקרינה והמתאים לבדיקה = ביותר מ20 סריקות של בלוטות', על יותר מ10 מחוסנים, אף מחוסן לא שידר ולא החזיר מספרי בלוטות' MAC ID) מתחזקות את הערכה כי מדידות שאחרים ביצעו אינן נכונות וכל מה שראו בהן הוא מספרי MAC ID של ציוד אלחוטי אישי, ביתי ותשתיות מבוססי בלוטות' ששידרו MAC ID אבל לא שידרו את הפרטים שלהם, או היו רחוקים מידי , או שהתרחקו תוך כדי סריקה, ולכן לא הפכו לשמות של מוצרים.
בסרטון הבא מופיעים הסברים ותיעוד הבדיקות האם מחוסנים משדרים קוד בלוטות' בסביבה נקייה ונכונה, עם ציוד מתאים. הסריקות בוצעו על ידי תוכנת סריקת בלוטת' על מחשב וגם על ידי סלולרי סורק בלוטות'. הניסוי הראה כי בבדיקות חוזרות ונשנות המחוסנים לא שידרו קוד בלוטות', אפילו לא אחד מהם, אפילו לא פעם אחת.
פרוטוקול:
- ביצעתי בדיקה מקדימה בביתי, בו אין ציוד אלחוטי וסלולרי ואין ציוד בלוטות', ראיתי שלא חוזרים מספרי בלוטות' למרות שיש בבית שלושה לא מחוסנים ומחוסן אחד.
- לאחר שהגיעו יותר מ10 אורחים , כולם מחוסנים
10 מחוסנים שני חיסונים ובוסטר
עוד אחד מחוסן פעם אחת וגם את בני המשפחה שנבדקו למעשה בסעיף אחד.
המחוסנים מאזורים שונים בארץ. - חזרה על סעיף מספר שתיים אחרי יותר מחצי שנה.
- לאחר שהלכו האורחים לביתם ביצעתי שוב מספר סריקות ובדיקות בבית כדי לוודא שהבית עצמו לא מחזיר שום
מספר בלוטות'.
בכל סעיף בוצעו לפחות 5 סריקות על ידי מחשב עם כרטיס בלוטות' ותוכנה של
NIRSOFT – https://www.nirsoft.net/utils/bluetooth_viewer.html
ובנוסף מספר קטן יותר של סריקות מסלולרי SMASUNG J7 במצב מפתח.
תוצאות:
- הבית נקי ולא מחזיר שום מספר ולכן הוא סביבה נכונה לבדיקה.
- המחשב מזהה את הסלולרי , והסלולרי זיהה את המחשב.
- נמצא שעון חכם אצל אחד האורחים
- נמצאו שלושה מספרי בלוטות' שהפכו לאחר כמה שניות לשמות של ציוד אלחוטי של השכן.
- הסביבה מאפשר לראות מספרי MAC ID בלוטות' גם לפני שהופכים לשמות מוצר.
- לא נראו שום מספרי בלוטות' ממחוסנים.
יש לכם תיעוד ניסוי שמראה אחרת?
שלחו לנו או צרפו קישור בתגובות.