פוסט מתוקן 21/12/2021 – ראו עדכון בסוף הפוסט.
בימים האחרונים אני מקבל שאלות בפרטי ובאימייל האם צילומי המסך, וגם סרטונים, אשר מראים שניתן לסרוק באמצעות סלולרי קוד בלוטות' מאנשים מחוסנים, הם אמיתיים ונכונים. רבים מפנים אותי לסרטון שהכין חיים נקים (Haim Yativ), למידע שהוא ריכז ולתמונות שרצות ברשת.
בעקבות הפניות התחלתי ללמוד ולבדוק את הנושא ורציתי לפרסם תוצאות רק כאשר הן יהיו מוחלטות ואני אהיה בטוח במאה אחוז שהן נכונות. אבל בגלל שהרשת מתמלאת במידע שנראה לי לא נכון, במידע מנופח, באמונות ובתמונות וסרטונים לא נכונים עם מסקנות לא נכונות, אני כותב עכשיו את הפוסט הזה לפני שיש לי תוצאות סופיות ולפני שאני מאה אחוז בטוח שמה שאני אומר הוא מדויק.
בבקשה לקרא את כל הפוסט.
מידע רב והדגמה לא נכונה באתר של חיים נטיב
הניסוי שחיים נקים הראה בוידאו , שהוא עשה פשוט לא נכון. הוא בדק (הריץ מהסלולרי סריקת אביזרי בלוטות') בסביבה מלאה בציוד אלחוטי ובלוטות', ובדיוק כמו אנשים שמעלים צילומי מסך עם רשימה שלמה של MAC ID מההפגנה אתמול, בסופר או באוטובוס, הוא ראה מכשירים וציוד אלחוטי אחר, ולא בטוח שראה מחוסנים. יצרתי איתו קשר באימייל והסברתי לו את הנושא. הוא טען בפוסט אצלו באתר שהסרטון היה רק הדגמה ושצריך להסתכל על הניסוי הצרפתי כי הם עשו הכל נכון. הוא שלח בתגובה לאימיל קישור לפוסט הזה שלו בו הוא מסביר על הניסוי הצרפתי ושיש בו עוד קישורים למידע נוסף.
חיים ריכז הרבה חומר באתר שלו , אבל לצערי רובו לא רלוונטי (למשל מאמר תאורתי על רשת ננו רכיבים ומשדרים בתחום הטרה הרצלים שניתן יהיה לפרוס בתוך גוף, או הודעה לעיתונות על רכישת מזרקים עם תג RFID, או הודעה לעיתונות על מדבקות איתור למכולות כולם לא רלוונטים ולא מוכיחים כי בחיסונים יש משדרי בלוטות – ראו הסבר מעודכן בסוף פוסט זה). חיים הוא מהנדס אלקטרוניקה ותיק, אני מתפלא שהוא לא שם לב לדברים הללו. אני גם מתפלא שלא ניסה לשחזר את הניסוי הצרפתי בדיוק רב (כמו שאני מנסה לעשות וכמו שנהוג בתחום) לפני שהוא מאמץ את המסקנות שלו ומקבל את הניסוי כאמין ואת התוצאות כנכונות. כמו כן אנשים שלא מבינים בתחום רואים את הסרטון של חיים וחושבים שהוא הראה MAC ID ממחוסנים. וזה לא המצב. ממש לא.
הניסוי הצרפתי
כאמור חיים ריכז בפוסטים באתר שלו הרבה חומר, אבל ממה שראיתי הדבר היחיד בחומר שהוא ריכז באתר , ששווה לדעתי משהו והוא רלוונטי, זה תיעוד הניסוי הצרפתי. קבוצה בצרפת עשתה ניסוי מסודר בשדה פתוח, ולפי פרוטוקול מסודר ונכון, והתוצאות שלהם מעניינות מאוד. לכאורה רוב הדברים שהם עשו שם נכונים. והתוצאות שלהם נראות אמיתיות. אבל יכול להיות שזו הונאה (כדי להגחיך) או שזה רלוונטי לצרפת ולא לישראל.
יכול להיות שגם משהו שלא שמתי לב אליו בניסוי שלהם גרם לתוצאות האלה. או שמשהו בניסוי שלי לא נכון. כרגע אני לומד את הנושא ובודק שוב ושוב ושוב.
הקמת סביבת בדיקה פשוטה
עדכון 21/12/2021 – הצלחתי להרים סביבה טובה יותר
עוצמת האות
מה זה MAC ID?
לאיזה מכשירים יש BLUETOOTH MAC ID?
איך בודקים?
פרוטוקול בדיקה מסודר
מתי תראו MAC ID שלא מתחלף לשם מכשיר?
איפה ניתן לנסות לאתר MAC ID שלא הפכו לשם מכשיר?
אני מזכיר שלא כל MAC ID יהפוך לשם, ראו הסברים למעלה.
לחלק (לא כולם) מאלה שלא הפכו לשם, ניתן למצוא את הפרטים שלהם באתרים ובתוכנות מהרשת.
למשל (צריך להכניס שש ספרות ראשונות משמאל כולל הנקודותיים).
https://macaddresschanger.com/bluetooth-mac-lookup/
http://www.coffer.com/mac_find/
https://www.adminsub.net/mac-address-finder/
https://aruljohn.com/mac/
תוצאות שלי עד עכשיו:
עד עכשיו ( 19/12/2021) בדקתי שני מחוסנים בחיסון שלישי – לא החזירו MAC ID
בדקתי מחוסן אחד בחיסון ראשון ושני – לא החזיר MAC ID
בדקתי שלושה לא מחוסנים – לא החזירו MAC ID.
בכל בדיקה חזקתי לפחות פעמיים על הסריקה, באיזור נקי ו מקרינה ומציוד אלחוטי וסלולרי (חוץ מהסלולרי הסורק) ואשר לפני כניסת האדם אליו הסוללרי הסורק לא זיהה שום מכשירים ושום MAC ID.
סרטון הסבר ומבדיקה
קישור- https://youtu.be/IQeq-MU4B-Q
מידע נוסף :
תיעוד הניסוי הצרפתי – http://www.nakim.org/israel-forums/download.php?id=920&sid=817e4614d725face6eb0d0454b70b84e&news=%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%9D
קישור לפוסט השני של חיים יטיב – http://www.nakim.org/israel-forums/viewtopic.php?p=276640
עדכון 21/12/2012 לגבי המחלוקות והביקורת על הפוסטים והסרטונים של חיים יטיב\נקים.
בפוסט המקורי כתבתי ביקורת לגבי דברים שכתב ועד המהנדס חיים יקים. הביקורת צוטטה בפוסטים ובאתרים אחרים. אני רוצה לתקן ולדייק את הביקורת בחלק זה של העידכון. מבקש ממי שמשתמש בפוסט הזה ובעדכון הזה לא להעתיק ולהדביק את הטקסט אלא להפנות לפוסט הזה במקו, ולמחוק חלקים מהביקורת בפוסטים האחרים. זאת למען ההגניות והצדק, וגם למען הכבוד ההדדי. אם יש ספק מה לעשות בפוסטים שהעתיקו טקסט מכאן , אני מציע לפנות אלי בפרטי.
היו לי שני סוגים של ביקורת , גדולה ועיקרית, קטנה ומשנית. חיים משום מה התרכז במשנית. נטפס בה ולא ענה לביקורת הראשית. לקח זמן עד שענה לראשית , אבל לדעתי עדיין לא בצורה מספקת. הרושם שלי כבר התקבע שחיים קצת ממהר להסיק מסקנות ושהניסויים שלו לא בוצאו בצורה נכונה (ניסוי סופר ובית כנסת). אולי בניסויים הבאים ידע לבדוק בצורה עקבית וסטרלית. אני מקווה שנראה סרטונים שמוראים את שלבי הניסוי ולא משאירים מקום לספק. כרגע יש לי הרבה ספק.
ביקורת גדולה – ניסוי לא בסביבה נקייה, לא בטוח שהמספרים שייכים למחוסנים
כאמור הביקורת הגדולה שלי הייתה על הניסוי שהוא תיעד בוידאו (סרטון בו הוא הולך בסביבה מלאה אנשים, מבצע סריקת בלוטות ומקבל רשימה של MAC ID כאשר אפשרי שרוב המספרים שייכים לציוד אלחוטי ותשתיתי מבוסס בלוטות' שהוא לא מודע לו. הדבר לא מוסבר בסרטון. לכן אפשר להבין מכך בטעות שהמספרים הללו הם MAC ID שמוחזר מגופם של מחוסנים). הביקורת הקטנה הייתה על הקישורים שהביא באתרו וללא סייג וללא הסבר (מה שהביא אותי עוד יותר לחשוש שתוצאות ומסקנות הניסוי של חיים לא נכונות).
הביקורת הגדולה והדגש שלי הייתה על כך שהניסוי שחיים תיעד בוידאו אינו נכון ולא מספק. רוב הסיכויים שבנסוי שלו, וגם בניסויים של אחרים, שבוצעו באיזורים בהם אנשים ותשתיות מרובות, מספרי הMAC ID שהוא ואחרים מקבלים הם ציודים אלחוטים מבוססי בלוטות, שהם לא מכירים ולא מודעים להם שנמצאים בסביבתם ומשדרים רק MAC ID ולא שם , או שטיפה רחוקים מידי ולכן השם והפרטים לא מגיעים אל המכשיר הסורק.
הביקות הקטנה – קישור למאמרים והודעות לתקשורת ללא סייג ולא רלוונטיות ישירה
ביקורת קטנה יותר היא על המידע הנוסף כמו המחקרים שהוא מביא באתר, שנראים לקורא הלא מבין כהוכחה מחקרית לדבריו ולניסוי שלו בעוד הם לא רלוונטים (מדבקה למכולה , או המאמר התאורתי על רשתות תקשורת אלחוטיות בגוף בתדרי טרה הרץ, או הודעה לציבור על רכישת מזרקים עם תג RFID).
מחקר הטרה הרצים – תאוריתי ולא בשלבי ישום, אין הוכחה שקשור לחיסונים
לאחר מבט קצר במחקר הטרה הרצים חששתי כי המחקר אינו רלוונטי כי אינו מדבר על קרינת בלוטות' שאנחנו בודקים בניסוי אלא על קרינת רדיו בתדרים של טרה-הרצים שאינה נעה ביעלות בתוך הגוף. בהתחלה חשבתי שחים התבלבל ובמקום להביא מאמר על טכנולוגיה ברמת ישום בתקשורת בלוטות הוא הביא מאמר לא רלוונטי על טכנולוגיה שונה בתדרים גבוהים בהרבה. לאחר קריאת רוב המחקר הבנתי כי כנראה שחיים לא התבלבל בין בלוטות' לטרה הרצים , אלא כנראה רצה להביא את המאמר כהוכחה שהטכנולוגיה של תקשורת בין ננורכיבים מהחיסון בתוך הגוף קיימת והיא פעילה ובשלבי ישום. המאמר הזה הוא לא כזה ולכן הוא עדיין לא רלוונטי. למרות שיחסתי בטעות לחיים שגיעה בסיסית יותר, עדיין חיים שגע לדעתי בדרך הבאת המאמר. ואני אסביר.
מקריאה של המאמר אני רואה שמדובר על מאמר תאורתי (בלבד) המדבר על אפשרות לישום טכנולוגי של מערכת תקשרות מרובת ננוגלאים-רכיבים וננוראוטרים בתוך הגוף. המאמר מעניין ומפחיד בו זמנית. במאמר מציינים את הקושי בעברת תקשורת בתדרים אלו בתוך הגוף ובשל כך מרחק התקשורת יהיה בדרך כלל קצר מ1 ס"מ והשידור בין רכיב לרכיב יהיה פעם בכמה עשרות דקות. המאמר הוא מ2018 ואני מניח שמאז הייתה התקדמות מחקרית. אז לא הייתה פה טעות בסיסית של חיים. אבל עדיין הרלוונטיות של המאמר בעייתית. בהיותו מאמר תאוריתי, לא תיאור ניסוי, לא הוכחת היתכנות ולא דיווח על טכנולוגיה קיימת וחדשה בשלבי ניסוי או ישום. הוא מוצג באתרו של חיים ללא הסייגים הללו ויכול להתקבל על די מי שלא מבין בתחום כסימוכין לכך שהטכנולוגיה הזו קיימת כבר ברמת הישום והיא שנבחרה לחיסונים. אני מקווה שחיים יוסיף באתרו היתיחסות לכך. המאמר מתואר באתר של חיים במילים הבאות "המאמר על הטכנולוגיה מתורגם לאנגלית מספרדית" מכך אפשר להבין שזה מאמר שמתאר את הטכנולוגיה הנמצאת במזקרים. זה אולי נכון, ואולי אכן משתמשים בזריקות בטכנולוגיה הזו או דומה לה אבל זה לא כתוב במאמר וחיים לא הביא , ככל שראתי הוכחות לכך. השערות כן, הוכחות לא.
יש אצל חיים עוד חומר שהוא פחות רלווונטי ויכול להביא אנשים שלא מבינים בנושא לחשוב שזו הוכחה ניצחת לקיום ננו רכיבים משדרים בחיסנוים היום ועכשיו. לכן לדעתי חבל שחיים לא סייג את החומרים שהביא ולא הסביר מה הם כן ומה הם לא.
הודעה לתקשרות – מערבת מעקב מחולות
כמו למשל פרסום על טכנולוגיה של מערכות איתור למכולות (המערכת בגודל דף נייר) הקוצרות אנרגיה מהאוויר ומשדרת אות מהמכולות שנקלט במסופים מתאימים ומאפשר איתור שלהם. כדאי לדעתי לציין כי מדובר בדוגמא בלבד למערכות שמשתמשות ביכולת של קצירת אנרגיה מקרינת רדיו , בממידים גדולים הרבה יותר ממה שלכאורה יש בחיסונים. במקום זאת הוא כותב "הפרסום על חברת וויליאוט הישראלית המפתחת רכיב בלוטוס ללא סוללה הנטען מגלי הרדיו "
חוזה למזרקים עם תג RFID
מאמר נוסף הנמצא באתר של חיים מדבר על חוזה בין ממשלת ארה"ב לחברה פרטית המפתחת ומייצרת מזרקים בעלי מדבקת RDIF
( " syringes with optional RFID tags to enableGPS-based mobile tracking " ).
לא מצווין בהודעה הזו לתקשורת כי רכיבי התקשורת נמצאים בתוך החיסון אלא על המזרקים עצמם בצורה של מדבקה שיכול להסרק על ידי טלפונים סלולריים או מערכות מיוחדות עם רכיב גי-פי-אס ובכך לאפשר לנהל את שרשרת ההספקה והמלאי של הרכיבים הללו בצורה טובה יותר.
גם במקרה הזה חיים לא מתאר ולא מסייג את הדברים וכותב רק
" הודעה לתקשורת של חברת אפיג'קט בה מצויינת היכולת שלה בנושא RFID" .
חייבים לסייג, אחרת משאירים מקום לאי הבנות
לדעתי צריך לעשות יותר כדי לסייג ולהסביר. שלא במקרה יבוא מישהו ויראה את המאמרים והפרסומים בקישורים כהוכחה לכך שיש בחיסנים רכיבים משדרים, גם כי הוא לא מבין וגם כי לא הייתה הסתייגות. לדעתי המידע הזה בכלל לא רלוונטי, וחבל שנכלל.
יש מקום לספק
כאמור מקווה לראות סרטונים והוכחות יותר חד משמעיות וחסרות ספק.
בנתיים מה שאני רואה ברשת זה הרבה סריקות בלוטות' של אנשים בסביבות מלאות מכשיירי ותשתיות מבוססי בלוטות שמשדרים בעצמם MAC ID.
הניסוי המוצע נראה די טוב. אך אינו לוקח בחשבון את היכולת להפעיל ולהפסיק את השידור של מספרי ה MAC מרחוק. נראה שיש גם אפשרות לתכנת אותם כך, שבאזור מסויים (כמו מעבדה שמנסה לבדוק אותם), הם ייכבו אוטומטית.
משדרים בכזה גודל (מיקרוסקופי) הם בדרך כלל ללא יכולת הפעלה מרחוק.
אם קיימים, משדרים בגודל מיקרוסקופי בדרך כלל מגיבים לסריקה, לא משדרים בעצמם ובטוח לא בעלי יכולת הפעלה מרחוק.
דבר אחד לא ברור לי, אם המספרי קוד האלו מופיעים בקרבת ציוד אלחוטי כמו ניידים של אנשים איך הם מופיעים רק בקרבת מחוסנים ונעלמים בסביבת לא מחוסנים למרות ששתי הקבוצות נושאות נייד ?
הציוד משדר אותם פעם בכמה שניות, והמכשיר הסורק מזהה את השידור.
כל הכבוד ותודה על הבדיקה הרצינית