You are currently viewing מחשב חדש, מינימליזים ומדי קרינה  (שיפורי קרינה בחדר העבודה – חלק 7)
עמדת המחשב החדשה, כולל טלפםונים פשוטים, מדי הקרינהאווירראדון. שימוש במסך המחשב הנייד, ויריעות מיגון על המחשב

מחשב חדש, מינימליזים ומדי קרינה (שיפורי קרינה בחדר העבודה – חלק 7)

חגיגה קטנה (מינימליסטית)

כאשר יש הצלחות בהתמודדות עם רגישות לקרינה, צריך לחגוג. חייבים. אז אני מרגיש צורך לחגוג את השיפורים בעמדת המחשב החדשה שלי, ועל הדרך לדבר ולהסביר (שוב) על הנושא.

בניית עמדת מחשב לרגישים לקרינה היא דבר מאתגר. להזכירכם, בחדר העבודה שלי, בבית בו אני גר כבר 4 שנים, אני לא מצליח לעבוד יום שלם ללא תסמינים. הסיבות הן מורכבות ורבות: החדר עם קירות ביטון מחזירים יותר כל שדה חשמלי שנוצר בפנים, על אחד מהקירות יש ארון חשמל (מהצד השני של הקיר) ומיגון לארון החשמל (המיגון בתוך החדר), מתחת לרצפה עוברים כבלי החשמל של השכנים (הכבלן שבנה את הבית חסך 4000 ש"ח, אני משלם את המחיר) ועל חלק מהרצפה (מעל הכבלים הללו) מונח מיגון לשדה מגנטי בתדר נמוך). ההחזרים , ארון החשמל, כבלי החשמל מתחת לרצפה (וגם המיגון) עושים את העבודה בחדר ללא נעימה לאורך זמן. כאשר רק עברנו לכאן הצלחתי לעבוד בחדר קצת פחות מ15 דקות עד לתסמין הראשון. היום יכולות לעבור יותר מכמה שעות עד לתסמין הראשון, ועד 5 שעות בסה"כ (אני משדל לא לעבוד יותר מ4 שעות בחדר כדי לא לסבול בכלל).

מנסה שוב ושוב, שיפור רודף שיפור

הבעיות הללו הביאו אותי לנסות כל הזמן לשפר את המצב. אני גם מצליח וגם לומד המון מזה. כל פעם אני מנסה משהו אחד, משפר משהו שני ומגלה בעיה שלישית. משיפור לשיפור אני מצליח לעבוד יותר שעות ביום עם פחות תסמינים. אני עדיין מרגיש הרבה יותר טוב כאשר אני עובד על המחשב בחצר או בשולחן האוכל, אבל לפעמים צריך את הנוחות והשקט של חדר העבודה. לכן אני עדיין מתעקש על לשפר את העמדת עבודה בחדר, ולא מרים ידים (למרות שיש אכזבות).

עמדת מחשב בחצר
עמדת מחשב בחצר – עדיין יותר כיף ופחות תסמינים

לצורך תיעוד עצמי וכן בתקווה שהכתוב יעזור לאנשים רגישים כמוני שעומדים בפני אותה בעיה, אני שמח לכתוב ולתעד את השינויים. עד היום כתבתי על כך בפרקים הקודמים של הסאגה:
חלק 6, חלק 5חלק 4חלק 3חלק 2,  חלק  ראשון.

כרגע, אחרי השלמת השינויים האחרונים שמתי לב שאני מרגיש עוד יותר טוב בחדר העבודה (עדיין לא מושלם, יותר טוב בחצר) ומגיע ליותר מחמש שעות עבודה עם מאט מאוד תסמינים. בימים האחרונים אני משלים את מקצה השיפורים הנוכחי שמילת הקוד בו היא מינימליזים.

חדר העבודה לאחר השיפורים האחרונים 10/2021
חדר העבודה לאחר השיפורים האחרונים 10/2021

פחות ציוד, יותר עבודה

במסגרת המינימליזים וויתרתי על מכשירים וספקי כוח בתוך החדר. וויתרתי על מסך גדול 2K ונוח (אבל מכאיב, עם ספק כוח חיצוני וקצת קרינה מכבל ה HDMI), על מכשירי טלפון קווים משוכללים (אבל עם ספקי כוח), על מגבר אודיו 20WX2 (עם ספק כוח חיצוני).

מחשב ראשי חדש

קניתי מחשב חדש עם רזולוציה גבוהה יותר (LENOVO LEGION 5) ועם מסך IPS (פחות מכאיב ורע לעניים), ואני משתמש בו כאשר הוא מחובר לרשת קווית , למקלדת ועכבר USB וגם לשני מדים (מספק להם מתח עבודה). למחשב החדש יש מצלמה טובה יחסית אז גם ויתרתי על מצלמה חיצונית שהייתה במחשב הישן.

בנוסף לתצורה המצומצמת והמנימליסטית המקטינה את מספר מקורות הקרינה, המחשב עצמו מחובר להארקה ומונח על המקלדת שלו בד חוסם קרינת רדיו לעצירה של חלק מה EMI הנפלט ממנו, ורדיד ME-METAL לעצירה חלקית של השדה המגנטי הנפלט ממנו.

עמדת המחשב החדשה, כולל טלפםונים פשוטים, מדי הקרינה\אוויר\ראדון. שימוש במסך המחשב הנייד, ויריעות מיגון על המחשב
עמדת המחשב החדשה, כולל טלפםונים פשוטים, מדי הקרינהאווירראדון. שימוש במסך המחשב הנייד, ויריעות מיגון על המחשב

על מדף מאחורי המחשב שלי, יש שלושה מדים שעובדים בחדר כל הזמן (לפעמים עוד ENV RD10 עובד בכיס המכנס שלי) : אחד מד קרינה CORNET ED88TPLUS על מצב RF כדי לזהות כל שידור בתוך החדר (לקח מהימים האחרונים בהם כרטיסי הבלוטות והWIFI של המחשב החלו לשדר לאחר שדרוג תוכנה של מערכת ההפעלה). מד שני הוא מד לפחמן דו חמצני – CO2 (בכל זאת חדר סגור ולא תמיד החלון פתוח. המד גם מודד חלקיקים אורגנים ופורמולייט . למרות שהוא לא מד מדויק או מקצועי או מהיר הוא כן נותן אינדיקציה בסיסית וזה חשוב לי בחדר שחלק מהזמן הוא סגור ובלי איוורור). מד שלישי הוא מד לגז ראדון (חדר עם קירות בטון בקומת קרקע). כל המדים עובדים כל הזמן ובגובה העיניים שלי. כך שאם יש מדידה בעייתית, יש יותר סיכוי שאני אראה ואשים לב מהר ככל הניתן.

מבחינת קול (הרי וייתרתי על המגבר) אני משתמש במגבר אוזניות קטן שמקבל הספקת מתח מה USB של המחשב (מעט מאוד זרם) ומגביר את הקול לרמקולים 4" קטנים. האיכות לא רעה בכלל, העוצמה מוגבלת, אבל זה מספיק ויחסית בלי כאבים.

מחשב נוסף

מחשב נוסף שנמצא בחדר, הוא LENOVO THINK PAD E590 שקניתי בזמנו בזול מאוד (200$) מאמזון. הוא היה מחודש אחרי חצי שנה של שימוש. המחשב הזה ברזולוציה של QHD ומשמש את הבנות למשחקים ולמידה. המחשב החדש מורכב בתצורה מינימליסטית (ללא מסך חיצוני), עם מקלדת ועכבר חוטיים ורמקולים שמקבלים את הספקת המתח מהUSB במחשב עצמו. גם הוא מכוסה בבד חוסם קרינה לעצירה של חלק מה EMI והשדה החשמלי, ובMEMETAL לעצירה חלקית של השדה המגנטי הנפלט ממנו. גם הוא מוארק לאדמה וספק הכוח שלו מרוחק.

טלפוניה

מכשירי הטלפון בחדר כרגע הם מכשירים פשוטים של UNIDEN AT6408. המכשירים הללו פשוטים יחסית ואין להם מיקרופון (ניתן להקשיב לשיחה ברמקול , אבל לדבר צריך דרך השפורפרת, זה לא דיבורית אמיתית). אין למכשירים אלו הרבה זכרונות אבל הצד החיובי שאני יכול לדבר עם השפרופרת שלהם בלי אוזניה ובלי כאבים יחסית הרבה זמן (כנראה יותר משעה ביום – עדיין שומר על שיחות קצרות ותכליתיות). היתרון הנוסף שלהם על פני המכשירים של פנסוניק (שכבר לפני חצי שנה בערך ויתרתי עליהם לגמרי) הוא שהמכשירים החדשים עובדים בלי ספק כוח חיצוני וגם בלי סוללות. הם ניזונים מהתח על קו הטלפון. זה אומר פחות חוטים, פחות קרינה בתדר נמוך (הם עדיין פולטים שדה חשמלי).

חדי העיין מבינכם סמו בוודאי לב לטלפון הסלולרי המונח על המדף ליד מדי הקרינה. הוא כרגע מחובר למחשב דרך חיבור USB. הסלולרי נמצא שם כי אתמול הייתי צריך לאשר כניסה לאמזון דרך הסלולרי חירום שלי (כי ניגשתי לחשבון ממחשב שהם לא ידעו שהוא שלי, למרות שהם מכרו לי אותו). בדרך כלל הוא בטעינה בחדר הכניסה לבית ולא נמצא איתי בחדר העבודה.קישורים למוצרים בתגובה הראשונה.

סרטון הסבר על בניית עמדת מחשב מינימליסטית בחצר (ובכלל)

קישור – https://youtu.be/EogK5PXNdtE

קישורים לרכישה של המוצרים בפוסט

מחשב – https://amzn.to/3Cugckk

טלפונים קווים-https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1023192

CORNET מד קרינה –https://www.4ehsbyehs.co.il/product/cornet-ed88tplus/

CO2 מד זיהום CO2 –https://www.aliexpress.com/item/1005002118987717.html

מד ראדון –https://amzn.to/3jETgr5

כתיבת תגובה