כבר ארבע שנים שאנחנו גרים בבית הנוכחי, ועדיין יש כמה בעיות קרינה. במחסן למשל יש קרינת רדיו שהמקורות שלה הם מכשירים אלחוטיים של השכנה שלי (אני מנחש ראוטר אלחוטי, טלוויזיה אלחוטית , ממיר לטלוויזיה אלחוטי, ואולי איזה מודם סלולרי). הקרינה חוצה שני קירות בלוקים (הנחתה של כ75%) והשארית יוצאות מהיר אל חדר האחסון שלי . הרמה המקסימלית הנמדדת על הקיר שלי היא בסביבות 3.4 מילי וואט למטר רבוע. במרכז החדר המצב פחות רע אבל אני עדיין לא יכול לשבת שם למשך יותר מכמה עשרות דקות ללא הופעת כאבי ראש.
לאחרונה קיבלתי החלטה למגן את הקיר הזה כדי לאפשר לי להשתמש במחסן גם בשביל ישיבה ועבודה על מחשב גם במחסן. זאת בעקבות פירוק עמדת העבודה בחדר העבודה שלי וכדי לאפשר עוד מקומות בבית בהם אפשר יהיה להתחבר עם מחשב נייד ולעבוד, גם אם רק לכמה שעות. למחסן יש עוד יתרון, הוא נפרד מהבית, ויש לו דלת חסינה לילדים.
באותה הזדמנות שאני כבר מנקה את מחסן כדי למגן את הקיר, החלטתי גם לסדר מחדש את המחסן ולהתקין ריהוט חדש בבנייה עצמית שיתאים לחדר עבודה פעיל. כמו כן תליית כלים על הקיר והשארת משטחי העבודה נקיים ומסודרים.
בחרתי לעשות שכבה ראשונה של מיגון על ידי הדבקת טפט חוסם קרינה. קיוויתי שזה יספיק (ספוילר, זה לא הספיק). הטפט מסוגל להוריד יותר מ95% מהקרינה (היצרן מצהיר על יותר מ99%). קיוויתי ששכבה אחת על כל הקיר, ועוד שכבה שנייה על נקודות החדירה תביא לירידה מספקת. אחרי המיגון בטפט ראיתי שעדיין יש לי רמות קרינת רדיו של כ 0.03 בדיוק במקום של נקודות החדירה על הקיר, ובשאר הקיר הרמה הייתה נמוכה מ 0.001. מכיוון שרציתי לשבת מול הקיר, החלטתי לשים שכבה נוספת של מיגון קרינת רדיו, הפעם בד S190 שמתאים מבחינת הצבע שלו ומבחינת העמידות והיכולת העצירה. את הבד חיברתי לקונסטרוקצית עץ שהיא הבסיס לכל הריהוט בחדר ולא מחוברת לקיר עם ברגים). התוצאה הסופית, אחרי שתי שכבות מיגון קרינת רדיו, היא רמת קרינת רדיו נמוכה מ 0.0005 מילי וואט למטר רבוע על כל הקיר, גם בדיוק בנקודות החדירה.
בכל שלבי העבודה ביצעתי מדידות קרינה עם מד הקרינה המומלץ שלנו , הCORNET ED88TPLUS שהוא מושלם לתהליך כזה.
עלויות
- מד קרינה 850 ש"ח + משלוח. המד משמש בכל תהליך הלמידה, צמצום החשיפה, המיגון, ההתמודדות עם הרגישות והמעבר לחוטי. לא קניתי אותו במיוחד לפרויקט הזה, אבל למי מכם שנכנסים לפרויקט כזה ועדיין אין מד, אז זו העולות שלו.
- טפט חוסם קרינת רדיו – השתמשתי כאן בכ8 מטר רץ של טפט (רחוב גליל הוא 100 ס"מ). עלות מטר רץ 200 ש"ח, עלות גליל של 20 מטר רץ 2000 ש"ח.
- פסי הארקה – השתמשתי ב2 גלילים של 5 מטר כל אחד (ונשאר קצת מהם). עלות כל גליל כ 250 ש"ח.
- בד S190 חוסם קרינה – השתמשתי בכ 4.5 מטר רץ של בד S190 ברוחב של 150 ס"מ (עם חפיפה). עלות מטר רץ של הבד היא 280 ש"ח. סה"כ עלות בד 1260 ש"ח. הבד הזה מעולה גם במיגון זמני על הקיר. בשל צבעו ויכולת העצירה שלו. ניתן לחברו לקיר או לליסטים מעץ שיחוברו לקיר, ובכך לקבל מיגון מהיר , פשוט וקל לביצוע מבחינת יכולת העצירה מוריד את קרינת הרדיו ביותר מ98% .
הדבקה של הטפט בוצעה בכמה שלבים
- מדידות קרינה מקדימות – סריקה של הקיר, מציאת נקודות החדירה, מדידה במרכז החדר.
2. הכנת הארקה על הקיר , גם אם כרגע אני לא מתכוון לחברה.
3. הדבקת שכבה של טפט.
כדי להוריד עוד יותר את הקרינה החלטתי להדביק שכבה נוספת של טפט על נקודות החדירה בה הקרינה כרגע מקסימלית
4. המתנה ליבוש הדבק
5. צביעת הטפט בצבע על בסיס מים-פלסטיק
6. מדידת קרינה חוזרת – סריקה של הקיר, מציאת נקודות החדירה ומדידה גם במרכז החדר.
7. כאן, במקרה והמיגון על ידי הטפט היה מספיק, היה צריך להוסיף שכבת צבע נוספת וסופית, ושוב לבדוק אחרי הייבוש של הצבע.
מיגון בשכבה נוספת של בד
7. החלטה על ביצוע שכבה נוספת של מיגון , הפעם עם בד חוסם קרינה S190 שמשמש גם מיגון מצויין על קירות.
את הבד פרסתי על קונסטרוקצית עץ שתשמש גם כבסיס לשולחנות העבודה והמדפים בקיר הזה. כך אני חוסך בקדיחות והחיבורים קלים.
8. מדידת קרינה סופית- סריקה של הקיר, מציאת נקודות החדירה ומדידה גם במרכז החדר.