שאלה – מה עדיף היום, סלולרי שעובד על תקשורת דור רביעי, שלישי, וויפי, או משהו אחר?

בעקבות שאלה ב"פרטי", חשוב לי לציין שוב שבכל המקרים יש חשיפה מיותר לקרינת רדיו מהסלולרי. חשוב לי להגיד שהחשיפה היא לא רק בזמן שיחה, אלא גם בזמן גלישה, הודעות, צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה ובעצם רוב זמן השימוש בסלולרי. כמו כן בכל מצב החשיפה לקרינת רדיו מהסלולרי תהיה גבוהה מעל הרמות שאני רואה אותן כסבירות מבחינה בריאותית. לכן אני ממליץ בבית ובמשרד לא לעשות שימוש בסלולרי אלא במחשב קווי. אם חייבים לעשות שימוש בסלולרי, אז ניתן לחברות למחשב הקוי או לרשת הקווית כדי להמשיך להשתמש בו כטאבלט, גם כאשר הוא במצב טיסה ולא משדר.

אם כבר משתמשים בסלולרי (וזוכרים שזה לא בריא ולא מומלץ) לפחות תבחרו באופציה הכי פחות רעה (אבל עדיין לא טובה). כרגע מה שרואים בשטח, במדידות של קרינה (על ידי מד קרינה ביתי מהיר) מסלולריים של אנשים שיכולים לעבוד גם בדור שלוש וגם בדור ארבע, הוא שרמות הקרינה מהסלולרי בעת שהוא מוגדר "דור שלוש בלבד" נמוכות בסדרי גודל מהרמות מאשר הוא מוגדר כ"דור ארבע".

זה חוזר זו ושוב אצל אנשים שונים באזורים שונים. מי שיש לו מד קרינה יכול למדוד ולראות בעצמו. כל השאר יכולים לדברר סיפורים שמספרים להם.

הפריסה של אנטנות דור ארבע וחמש, והשימוש במכשירים שמשדרים בדורות הללו, כרגע מעלות את החשיפה גם מהמכשיר האישי וגם הסביבתית מהאנטנות.המגמה בפריסת האנטנות היא לשים אחת כל 50 מטר, מול בתי תושבים כך שכולם יהנו מהקרינה, סליחה קליטה (קליטה בסלולרי=במתווה הזה קרינה מאנטנה) וכדי שיהיה אפשר למכור עוד שירותים סלולריים לעוד מכורים.

המחיר של קליטה במקרה הזה תהיה קרינה סביבתית, שנמצאת שם כל הזמן, ברמות גבוהות מהיום ושהחשיפה לה היא כלל גופית, בריבוי תדרים ובכפייה. לא ברור כרגע בכלל אם פריסה כזו תוריד את הקרינה מהניידים בכל מקרה. ממה שראיתי עד היום, סלולריים הפועלים ברשת דור רביעי שידרו יותר חזק מאשר הם פעלו ברשת דור שלישי, גם כאשר הייתה להם קליטה טובה מאוד בשני המקרים. כנראה משהו בשיטת השידור גורם לכך.

להלן סרטון שעשיתי ב2017. המצב הוא עדיין אותו מצב . כל שבוע אנשים בודקים עם מד הקרינה שלהם ומספרים לי כמה הם מופתעים – https://www.youtube.com/watch?v=4-yzynU6d9o

ברגע שרוצים להשתמש בסלולרי בשביל וואטסאפ , או גלישה, או צפייה , או כל פעילות רשת אחרת רציך קישוריות סלולריות (באמצעות הרשת הסלולרית-תקשורת נתונים) או אלחוטית (WIFI). בשני המצבים הסלולרי משדר רוב הזמן…הוא לא משדר רק בזמן שיחה.

יש חשיבות למרחק מהראש או מהגוף, אבל בגלל שהשימוש הוא כל כך גדול ועל פני כל כך הרבה שעות, ובגלל שהרמה של קרינת רדיו בה יש כבר השפעות ביולוגיות היא כל כך נמוכה (ביחס למה שמשודר מהמכשיר) , החשיפה בעת "גלישה\צפיה\כתיבת הודעות וקריאתן" אינה זניחה בכלל.

השפעות הראשונות של החשיפה הזו יהיו נימולים בידיים, לאחר מכן כאבי ראש והשפעות נוספות

ראו סרטון לגבי הקרינה הכמעט בעת הדלקת "תקשורת נתונים" בסלולרי – https://youtu.be/p_7SSbH4Jno

גם אם תבחרו להשתמש בWIFI בסלולרי אי אפשר להגיד שזו קרינה חלשה. גם הקרינה מהWIFI היא למעשה שידור קבוע מהמכשיר (והראוטר) ואינה זניחה כלל וכלל. למעשה בהשוואה בין WIFI לדור שלוש, יהיה קשה מאוד להבין מה יותר גרוע. בשני המקרים הקרינה מעל הרמה המשפיעה ביולוגית ובריאותי, וזאת על פי מחקרים ועל פי מה שמי שנפגע כבר מרגיש. הקרינה בעת שימוש בWIFI תהיה ברוב המקרים פחות חזקה מאשר בעת שימוש ברשת סלולרית דור רביעי, אבל כבר הסברנו שלא כדאי מבחינת קרינה להשתמש ברשת הזו.

ראו סרטון שמשווה בין WIFI ל3G , מבחינת קרינה – https://youtu.be/5ugd_OIKRZc

אם רוצים להשתמש בבית בסלולרי (מחשב עדיף ברוב המקרים) אז בחלק מהמכשירים הסלולריים אפשר לחבר לסלולרי כרטיס רשת חוטי (מתאם רשת חוטי) ואז לחבר את הכרטיס לרשת החוטית הביתית. צריך גם לכבות את תקשורת הנתונים, את הWIFI ואת הבלוטות' בסלולרי ולהכניס אותו למצב טיסה. יש לוודא עם מד קרינה שהסלולרי אכן הפסיק לשדר. בנוגע לשיחות, יש לעשות הפניית שיחות מהמספר הסלולרי למספר הביתי.

הסברים נוספים בפרק מיוחד באתר המידע –

כתיבת תגובה