You are currently viewing הגיע הזמן להבין: קליטה בסלולרי = קרינה מהאנטנות, שימוש = חשיפה
קליטה בסלולרי = קרינה מהאנטנות, שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי = חשיפה נוספת לקרינת רדיו

הגיע הזמן להבין: קליטה בסלולרי = קרינה מהאנטנות, שימוש = חשיפה

רציתם קליטה במד"ד, בחדר השינה, במקלט, במקלחת וקיבלתם אנטנה סלולרית בחלון?
הגיע הזמן להבין, 

קליטה בסלולרי = קרינה מהאנטנות
שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי = חשיפה נוספת לקרינת רדיו
הקרינה מאנטנות סלולריות אינה זניחה!
מה שמכונה "תקני בטיחות" אינם מגנים על בריאותם!

צמצמו שימוש בסלולרי ובאלחוטי לפני שהשימוש יצמצם אתכם!

מידע נוסף

בפרסומים אחרונים משרד התקשורת מסביר לכם שעוד אנטנות יורידו את הקרינה. הוא מתכוון רק לקרינה מהניידים (טלפונים סלולריים) ומתעלם מהקרינה המגיעה מהאנטנות, אותה הוא מחשיב בטעות לזניחה. ובכן היא לא זניחה ולא בריאה וברגע שאתם משתמשים בסלולרי בחדרי הבית, בממ"ד או במקלט, אתם יוצרים ביקוש נוסף לאנטנות נוספות מול הבית שלכם וחושפים את עצמכם לקרינה מיותרת.

הפתרון שמשרד התקשורת מקדם הוא אנטנות סלולריות בכל פינה. פתרון זה יוריד לכם אולי את הקרינה מהנייד, אבל בטוח שיעלה את הקרינה הסביבתית מהאנטנות. הקרינה הסביבתית מהאנטנות משודרת ונכפת עליכם 24 שעות ביממה. הפתרון שמשרד התקשורת מקדם יביא לכך שתהיה לכם אנטנה סלולריות מול הבית.

הפתרון שמשרד התקשורת מקדם משרת את התעשיה ואת חברות הסלולר, לא משרת את בריאות הציבור, ולא את האינטרס הציבורי לחיות בבריאות ובנוחות. זאת בעוד משרדי הגנת הסביבה ובריאות משרתים את משרד התקשורת ומועלים בתפקידם להגן על בריאות הציבור.

הפתרון של ריבוי אנטנות יביא לעלייה ברמות הקרינה הסביבתיות, בתוך ומחוץ לבתים. עלייה ברמות אלו תביא עוד אנשים להפוך לרגישים לקרינה ולנפגעי קרינה (אם יש לכם כאבי ראש בעת שימוש בסלולרי ובאלחוטי, רוב הסיכויים שאתם כבר רגישים לקרינה). עלייה ברמות החשיפה הסביבתית תחמיר את הפגיעה במי שכבר רגיש לקרינה.

הפתרון הנכון הוא הפסקת שימוש בסלולרי ובאלחוטי בבית ומעבר לשימוש בציוד תקשורת חוטי -קווי, זול, מהיר, אמין , בטוח והרבה פחות מזיק בריאותית. מי שרוצה בכל זאת קליטה סלולרית בתוך הממ"ד או המקלחת (לא מומלץ) שיתקין לעצמו מגבר קליטה סלולרית ויהנה מהקליטה=הקרינה של עצמו, עם עצמו ובני משפחתו.

מהן אנטנות סלולריות

אנטנות סלולריות הן מגוון של מבנים והתקנים משדרים המשרתים ויוצרים את התשתית של הרשת הסלולרית. גדולות או קטנות, חזקות או זעירות, אנטנות סלולריות פולטות קרינת רדיו כל הזמן, עשרים וארבע שעות ביממה.

האם התקן מגן?

תקני הבטיחות לחשיפה לקרינת רדיו, הן לאנטנות סלולריות (ICNIRP) והן למכשירי קצה (SAR) אינם מגנים ואינם רלוונטים לבריאות. שניהם מבוססים על הנחת היסוד כי ההשפעה היחידה של קרינת רדיו היא חימום רקמות. תקנים אלו מאפשרים חשיפה ברמות גבוהות , עד פי אלף ויותר, מהרמות בהן נראו השפעות ביולוגיות ובריאותיות, במחקרים מהארץ והעולם. תקנים אלו מגנים על התעשיה המזהמים ולא על הציבור.

קרינת הרדיו לא נפלטת רק מאנטנות סלולריות , היא נפלטת גם מטלפונים סלולריים וציוד אלחוטי ביתי (מחשבים ניידים, טאבלטים, אוזניות בלוטות, ממירי טלוויזיה אלחוטיים, טלוויזיות אלחוטיות, מוני חשמל ומים אלחוטיים ועוד). לכן כאשר אתם עושים שימוש בהתקנים אלו, אפילו כאשר הקליטה הסלולרית טובה, אתם חושפים את עצמכם ואחרים לעוד קרינה מהציוד האלחוטי והסלולרי (וגם לעוד קרינה מהאנטנות).

גם התקנים שלפיהם נבדקים אבות טיפוס של התקנים אלחוטיים אלו, מבוססים על הנחת היסוד השגויה כי ההשפעה היחידה היא רק חימום, וגם הם מגנים על התעשיה ולא על הבריאות של הציבור. תקן ה SAR הנהוג בתחום מכשירי הסלולר והציוד האלחוטי מאפשר חשיפות גבוהות לקרינת רדיו (ואחרות) מטלפונים סלולריים וציוד אלחוטי אחר , ומספק "חותמת גומי" של "הכל בסדר".

האם ריבוי אנטנות יעזור להורדת הקרינה מהסלולרי?

כן, אבל רק אם הסלולרי שלכם מקבל שירות מאותה חברה שמפעילה את האנטנה.
כמו כן יש דרכים אחרות כדי לצמצם את הקרינה מהסלולרי שלכם בלי להתקין אנטנה מקרינה מול הבית (התקנת מגבר סלולרי בתוך הבית אם אתם מכורים, שימוש בסלולרי בצורה שיפלוט פחות קרינה פחות זמן, שימוש בבית בסלולרי מחובר לרשת קווית, שימוש במחשב חוטי בבית ובמשרד במקום הסלולרי וכו).

האם ריבוי אנטנה יעזור להורדת הקרינה מהאנטנות?

כנראה שלא, להיפך, כמו שהדברים נראים היום ריבוי אנטנות רק יגביר את החשיפה לקרינה מאנטנות.

הבעיה הראשונה היא שהאנטנות שיקימו לכם כנראה מול הבית לא באמת יהיו קטנות (נגדיר לרגע שאנטנה קטנה היא אנטנה בעוצמת שידור מתחת ל0.1W, ואנטנה גדולה היא בעוצמת שידור מעל 5W). ממה שרואים ברחבי הארץ ובארה"ב האנטנות שמותקנות מול בתי מגורים הם מותקנות פיזית (בשל יכולת למיזעור רכיבים) אבל לא בעוצמות השידור והן בדרך כלל בעוצמת שידור מעל 15W.

כמו כן כל האנטנות שיותקנו, גדולות או קטנות, או כאילו קטנות, יבדקו לפי תקן לא מגן בריאותית וכך תתאפשר התקנה של אנטנה גם אם רמות הקרינה ממנה גבוהות יחסית, כי הן עדיין מתחת לתקן הלא מגן.
ריבוי אנטנות כאילו קטנות  או גדולות יגרום לכך שיותר אנשים יגרו בקו ראשון לאנטנות וזה יוסיף להחשיפה שלהם , בכפייה, 24X7, בריבוי תדרים לקרינה רדיו. 

מה משפיע על רמות החשיפה לקרינת רדיו מהאנטנות?

  1. עוצמת השידור (ככל שהשידור מהאנטנה חזק יותר יותר קרינה תגיע אליכם)
  2. מרחק לאנטנה (ככל שאתם יותר קרובים תהיה חשיפה יותר גבוהה).
  3. האם יש קו ראיה נקי (יותר קרינה מגיעה) או ביניינים או עצים בדרך לאנטנה(פחות קרינה מגיעה)
  4. עומס על האנטנה מבחינת מספר צרכנים (יותר צרכנים = יותר קרינה מהאנטנה, כאשר המגמה היום היא להוסיף צרכנים לרשת שאינם בני אדם, למשל מכוניות, או מוני חשמל או ציוד ותשתיות אחר , מה שקרוי IOT , האינטרנט של הדברים, כלומר התשתית הסלולרית תשמש לעוד דברים מאשר הסלולר שלכם).

לכן אנטנות קרובות יותר, בקו ראיה נקי, מול בתי תושבים, תיצור מצב בו יותר אנשים יגורו בקו ראשון לאנטנות, יותר קרובות, עם פחות הפרעות בדרך, ובהנחה שהן לא באמת יהיו נמוכות עוצמה, אז תהיה יותר חשיפה ליותר אנשים. אולי הקרינה מהנייד שלהם תרד (אולי) אבל יהיה לזה מחיר של חשיפה ליותר קרינה סביבתית.

השוואה בין פריסה של אנטנה אחת מול ריבוי אנטנות
השוואה בין פריסה של אנטנה אחת מול ריבוי אנטנות

מהן ההשפעות הביולוגיות הבריאותיות של קרינת רדיו?

ההשפעות הביולוגיות של קרינת רדיו מתקבלים בתהליכים ביולוגים מורכבים ולא בתהליך ישיר של ינון. בניהן נזקים לDNA, נזקים למחסום דם מוח (BBB), יצירת רדיקלים חופשיים, נזק לעצבים והשפעות נוספות.

השפעות ונזקים בריאותיים שיכולים להיגרם כתוצאה מחשיפה לקרינה יכולים להתחיל בדבר פעוט יחסית כמו כאבי ראש, או תסמינים אחרים (הפרעות שינה, עייפות כרונית, נימולים, הפרעות בקצב הלב, ערפול מוחי, בעיות זיכרון ועוד) שיופיעו בעת או אחרי שימוש בסלולרי ובאלחוטי (אלו לפעמים סימנים ראשונים לרגישות לקרינה). בהמשך יכולים הכאבים להפוך לכרוניים ולציין מצב של רגישות לקרינה. בטווח הזמן הארוך, חשיפה לקרינת רדיו נקשרה במחקרים לסיכון לכמה סוגים של סרטן.

לאחר כמה חודשים של חשיפה כרונית לקרינת רדיו , חלק מהאנשים יפתחו רגישות מוגברת לקרינה זו. התופעה הזו נקראת "רגישות לקרינה" ובעבר נקראה גם "מחלת מיקרוגל". יותר ויותר אנשים הופכים בשנים האחרונות לרגישים לקרינה. זאת בעוד עצם כיום המחלה נדחה על ידי הFCC, ICNIRP, מדענים וגורמים אחרים מושפעי תעשייה.

לאט לאט מחלה חדשה זו מקבלת הכרה על ידי עוד ועוד גופים ומדענים, בעיקר בזכות עוד ועוד נפגעים וחולים וכן התרבות המחקר המדעי על המחלה ועל ההשפעות הביולוגיות והבריאותיות של קרינת רדיו.

מידע מדעי נוסף

מידע מדעי נוסף על השפעות ביולוגיות ובריאותיות של קרינת רדיו זמין בפרקים הבאים באתר.

אז מה עושים?

בנוסף להעלאת מודעות בנושא הקרינה הבלתי מייננת, השפעות הבריאותיות, רגישות לקרינה, אנחנו עוסקים רבות בצמצום חשיפה לקרינה. זאת ניתן לעשות בראש ובראשונה על ידי הפסקת השימוש בציוד אלחוטי ומעבר לציוד חוטי.

איך נראית ונשמעת קרינת רדיו ממספר סוגים ומקורות.

צמצום חשיפה לקרינה

צמצמו שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי – עברו חזרה לחוטי-קווי

  • בבית ובמשרד השתמשו רק בטלפון קווי-חוטי
  • כבו את כל השידורים הלא נחוצים מהסלולרי (תקשורת נתונים , WIFI, בלוטות', NFC ואחרים) כך שהסלולרי ישדר פחות זמן במשך היממה.
  • הגדירו בסלולרי שימוש ברשת דור שלוש (3G \ UMTS או WCDMA ) שברוב הארץ היא הרשת בה הסלולרי ישדר הכי פחות חזק.
  • כאשר אתם משתמשים בסלולרי לדבר, החזיקו אותו רחוק ככל הניתן מהגוף.
  • השתמשו אוזניות חוטיות בלבד.
  • במשרד ובבית השתמשו רק בתשתית רשת מחשבים חוטית.
    ההתקנה אינה מורכבת ומוסברת במאמר –
    https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/limiting-the-use-of-wireless-networks-h/

המשיכו בתהליך המעבר לחוטי וצמצום החשיפה בהתאם למדריכים ולפרקים באתר

Amir Borenstein

מנהל האתר

כתיבת תגובה