חולקו תדרים לדור חמש בסלולרי בישראל

השבוע הסתיים המכרז לדור חמש בסלולר (השלב הראשון) והוכרזו התדרים בהם "זכתה" כל חברה. כל חברה שילמה סכומים אחרים אבל כולם קיבלו פחות או יותר את אותה דבר. שני חלונות תדר סביב700MHz , שניים סביב 2600MHz ו5 נוספים סביב 3500MHz , כאשר פרטנר מקבלת 10 סביב 3500MHz. כך יוכלו חברות הסלולר להתחיל בפריסה ובהפעלה של רשתות דור חמש בזמן הקרוב מאוד.

תוצאות מכרז דור חמש בסלולר בישראל
תוצאות מכרז דור חמש בסלולר בישראל

בסוף המכרז מיהרו החברות, להצהיר על התקדמויות בפריסה או על ניסויים והדגמות:

מסיבת העיתונאים של פלאפון –
https://www.youtube.com/watch?v=Z6o5-ubaDLM

אז מה צפוי בשנה הבאה מבחינת דור חמש?

לפי פרסום בISRAEL DEFENSE בשנה הבאה יותקנו כ 250 אנטנות דור חמש בשנה הראשונה (לכל ספק), סה"כ לפחות 750 אנטנות ישודרגו לדור חמש (או יוקמו מאפס). רוב האנטנות יותקנו להערכתי באתרים קיימים מרכזיים בהם יש דרישה גבוהה לשירות, זאת בצמוד לאנטנות מדורות קודמים, ויכבידו את החשיפה הסביבתית לקרינת רדיו באזורים אלו.

דוגמה לפריסה זו ניתן לראות בתמונה שהועלתה בקבוצת הפייסבוק של האתר בה נראים גופי שידור חדשים רחבים בצד גופי שידור צרים יותר מדורות קדמיים. אפשרי שהגופים החדשים הם דור חמש (למעשה LTE ADVANCED) . קישור לדיון בקבוצה – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3322965224434031&set=gm.687115861869479&type=3&theater&ifg=1

באדום כנראה אנטנות דור חמש LTE ADVANCE (למעשה דור 4+), בסגול כנראה אנטנות דור ארבע. השאר דור שלוש ושתיים.


איך השימוש משפיע על הפריסה? אם יהיה שימוש ואם אנשים ידרשו (על ידי שימוש) ואם יהיו רווחים הפריסה תמשך בשנים הבאות בקצב מזורז. ככל שישתמשו יותר תהיה פריסה רחבה יותר. להערכתי חברות הסלולרי יציאו פתרונות חדשים וישנים שיתבססו על רשת הסלולר בדור חמש כדי למלא את התעבורה על הרשת. למשל חברות שיש להם פעילות טלויזיונית (סלקום ואורנג בצורה עצמאית ופלאפון דרך YES) יציעו גם חבילות ומוצרים לתחום זה כדי לבסס את הנוכחות שלהם בשוק וכדי ליצור ביקוש (מדומה – כי אפשר לתת תקשורת לממיר טלוויזיה גם דרך רשת קווית ולא דרך סלולר. הרי הממיר לא הולך לשום מקום והוא נטוע בסלון, או בחדר הטלוויזיה, או בחדר השינה בצמוד לטלוויזיה).

בינתיים בשנה הבאה, יהיה לנו (קצת) זמן ללמוד את המערכות הללו, את ההשפעות, לחדד ולהעמיק את הידע ואת יכולות המדידה והמיגון , כמו גם היכולות לעזור לנפגעים הצפויים. מי שעדיין לא הפסיק שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי בבית, אנחנו כבר ב"זמן פציעות".

"צמצמו שימוש בסלולרי ובאלחוטי לפני שהשימוש יצמצם אתכם"

מה עושים?

אז איך "נלחמים" בדור חמש? מספיקים שימוש ומצמצמים חשיפה. מנצלים את הזמן ללימוד נושא הקרינה, מעבר לחוטי, מדידה ומיגון עם צריך (גילוי נאות אני מוכר מוצרי מדידה ומיגון קרינה). זאת כדי להגיע מוכנים לרגע שדור חמש בסלולרי יהיה עובדה וגם כדי לצמצם את הפריסה. איך צמצום השימוש יצמצם את הפריסה ואיך שימוש יגביר את הפריסה (ואת הקרינה)? מאוד פשוט, כל שימוש יצור צורך לעוד אנטנות ועוד קרינה סביבתית, וגם נותן לחברות הסלולר והטכנולוגיה את הכסף לפתח ולפרוס עוד טכנולוגיות ועוד רשתות. הביקוש יקבע את העתיד בתחום בשנים הקרובות.

איך להתכונן לדור חמש בסלולרי?
איך להתכונן לדור חמש בסלולרי?

למי שיש מכשיר טלפון דור 2 או 3 או 4, ומודע כבר לסכנה הבריאותית של דור חמש בסלולרי (ובכלל, ולסכנה הבריאותית בחשיפה לקרינת רדיו) אני מציע שיפסיק להשתמש במכשיר הסלולרי (ולא חשוב מאיזה דור) מכמה סיבות:
1. המשתמש מקרין על עצמו קרינת רדיו כבר היום (מהסלולרי), דומה מאוד , אם לא זהה, לקרינת דור חמש. השידור והקרינה הם לא רק בזמן דיבור או גלישה אלא רוב הזמן בגלל גישה של הסלולרי לרשת, מה שמבוצע גם אם אין בכלל שימוש כל כמה שניות.
2. כל שימוש בסלולרי, ואפילו אם הוא רק דלוק, מייצר את הצורך בעוד אנטנות סלולריות שישדרו ויקרינו על סביבתו הקרובה של המשתמש. זכרו קליטה=קרינה.
3. בכל שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי המשתמש למעשה מאדיר את קופת התעשיה הזו ומגדיל את הסיכוי שדור חמש יפרס בסביבתו הקרובה (דור חמש יפרס דבר ראשון איפה שיש דרישה לשירותים סלולריים כבר היום).
4. כל שימוש בסלולרי מכניס כסף לחברות הסלולרי ומאפשר להם להשקיע מיליונים ברשתות חדשות, טכנולוגיות וציוד חדש, למשל רשת דור חמש.

Amir Borenstein

מנהל האתר

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. שבח ברגשטיין

    שלום עמיר,הצטערתי לראות,אני אישית אין לי אינטרנט בבית ולא טמבלויזיה,אך אינני יכול לוותר על הסלולרי(כשהוא כמובן על 3g ולא על 4g – הודות לך..)
    כמו כן אני משתמש בסלולרי עם כבל usb למחשב נייד ולא נקודה חמה – הודות לעצתך הטובה, תודה לך ותמשיך לעדכן,עבודתך חשובה!

כתיבת תגובה