סיכום כנס מומחים בנושא קרינה בלתי מייננת 2020 – פתיחה

בשבועיים הבאים נסכם כאן את כנס המומחים בנושא קרינה בלתי מייננת השפעות בריאותיות ומדיניות ציבורית שהתקיים ב 10-11/2/2020 באוניברסיטת תל אביב. מידי יום (נשתדל מאוד) נביא סיכום של הרצאה אחת שהתקיימה בנוסף לוידאו של ההרצאה. כך תוכלו להקשיב ולהתרשם בעצמכם.

על הכנס

בתאריכים 10/2/2020 ו 11/2/2020 התקיים במחלקה למדיניות ציבורית, באוניברסיטת תל אביב כנס מומחים בנושא קרינה בלתי מייננת ומדיניות ציבורית.
הכנס היה בהובלה של ד"ר פול בן ישי מאוניברסיטת אריאל ובאירוח של פרופ' אלון טל מאוניברסיטת תל אביב.
הכנס היה אחד משני כנסים שהיו אמורים להתקיים בנושא. כנס שני בשם "קרינה בלתי מייננת, השפעות בריאותיות, רגישות לקרינה ועוד" בוטל על ידי האוניברסיטה בטענת שווא שאינו מדעי ולא עמד בנהלים ללא כל הצדקה ונימוקים.
נעשו מאמצים כדי לבטל גם את כנס המומחים אבל בזכות עמידה איתנה של פרופ אלון טל וד"ר פול בן ישי הכנס התקיים במתכונתו המלאה.
בזכות ביטול הכנס השני, שהיה אמור להיות פתוח לציבור וחפף מבחינת הזמן לכנס המומחים, יכלתי לקחת חלק בכל כנס המומחים.

בפוסטים הבאים בסדרה, אסכם את הנקודות החשובות עבורי מכל הרצאה בכנס ואקשר לסרטון הוידאו של ההרצאה מאתר האוניברסיטה.

ברצוני להודות לד"ר פול בן ישי ולפרופ' אלון טל על קיום הכנס ועל השתתפותי בו.
קישור לכלל קטעי הוידאו באתר האוניברסיטה – http://video.tau.ac.il/events/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=1765%3A2020-expert-forum&Itemid=560&fbclid=IwAR1-xpjqJ-Dsji0Jtnr4dnav07d1whCD4xjBHdSsE2npdMjrEBk6rJJMokU

דברי פתיחה על ידי פרופ' אלון טל, וד"ר פול בן ישי

פרופ' אלון טל – הסלולרי היום הוא הדבר שאנשים פונים אליו בעת צרה. הפחד הגדול של אנשים הוא מעיבוד הקשר אל העולם. השאלה היא מה אנחנו עושים כחברה כדי לוודא שהשימוש בהם הוא בטוח. האם אנחנו עושים זאת כך הסלולרים יביאו לתרומה מקסימלית במחיר מינימלי לבריאות ולפסיכולוגיה שלנו.אנחנו יודעים איך זה שינה את התקשורת האנושית. אלו הן חלק מהשאלות הקריטיות שאני שואל את עצמי.
ד"ר פול בן ישי – הפגישה הזו היא המשך לפגישה שהתקיימה ב2017, והיא חשובה כי הנושא הפך לחלק בלתי נפרד מהחברה שלנו וגם מהיותנו בני אדם. בנוסף לכך יש אלמנט של השפעה שחייבים להעריך. כדי להתמודד עם הבעיות או ההשפעות של הסלולרי (וגם מהקרינה הנפלטת ממנו) יש לנכות בגישה מרובת דיסציפלינות. אלינו להבין מה המשמעות של המדיניות, מהיא הרגולציה, מה המדע אומר ואיך כל אלו צריכים להתחבר אחד לשני. וזהו אחד הנושאים של הכנס.
קישור – http://video.tau.ac.il/events/index.php?option=com_k2&view=item&id=10176:welcoming-message&Itemid=560

Amir Borenstein

מנהל האתר

כתיבת תגובה