מחשבות על קורונה, קרינה, חופש בכפייה ובקרת המונים.

נגיף הקורונה – מקור ויקיפדיה (לא כל דבר שתקראו בויקיפדיה הוא נכון)

מהו הקשר בין קורונה, קרינה בלתי מייננת, 5G, ורגישות לקרינה, האם חשיפה לקרינה מחלישה את מערכת החיסון, מה אפשר ללמוד מהמשבר על מערכת הבריאות והאם צפוי שינוי?

טוב אז לכבוד כך שממחר אני (וכל הורה בישראל) אמור להיות 40 יום רצוף עם הילדים בבית (גם ככה אני די בהסגר כבר שנים בגלל רגישות לקרינה, עכשיו אני אהיה עם הילדים ולא אוכל לעבוד), אז אני מרשה לעצמי לכתוב כמה דברים על הקורונה.

אז לכולנו כבר ברור שכל הצעדים שנוקטים בארץ נועדו דבר ראשון כדי למנוע קריסה של מערכת הבריאות בגלל העומס הצפוי של נפגעי קורונה על המערכת במקרה שהמצב יתדרדר. אני חושב שבתנאים הנוכחים זה בהחלט שיקול נכון ואני רוצה לברך את המובילים את המהלכים הללו, כולל את מיודעתנו פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ומומחית בנושא קרינה וסרטן. כמגיע מגיע. באמת עושה רושם שהצלחנו לעכב את המגפה ובשלב זה למנוע קריסה של מערכת הבריאות וגם נזק בחיי אדם. אבל למה אנחנו בכלל במצב הזה? נדון בו בנקודה השנייה בהמשך. לפני זה לנקודה הראשונה.

נקודה ראשונה – הקשר בין קורונה לקרינה

ראשית, הקשר בין קורנה לקרינה – יש כל מיני תורות קונספירציה שאומרות שקורונה נגרמ\הנגרמת על ידי חשיפה לקרינה מאנטנות וציוד דור חמש.
ובכן, דבר ראשון , אני לא רופא. כל המידע הבא הוא מידע כללי ומידע בנושא קרינה והשפעותיה הבריאותיות והביולוגיות.

לדעתי הקשר היחיד שיכול להיות (בעצם שני קשרים) הוא לקרינת רדיו בכלל ולא רק לדור חמש, הוא שקרינת רדיו גורמת ליצירה של ERK (רדיקלים חופשיים) ומשבשת מערכות תקשורת בתוך התא ובסביבתו (פרידמן-זגר 2007). תופעה נוספת היא פגיעה של הקרינה בDNA (לא על ידי חימום ולא על ידי ינון) כפי שהראה הנרי לאי במחקרו ב1996 ומאז חזרו על כך כמה וכמה מחקרים כולל מחקר ה NTP ב2018. עלייה ב ERK ופגיעה נרחבת בDNA יכולות להכביד על מערכת החיסון והכבדה זו יכולה להפוך אדם ליותר רגיש לזיהומים ומחלות, לא רק קורונה (רגישים לקרינה מרגישים בדרך כלל בתחילת ההתדרדרות של מצבם רגישות גבוהה להדבקות במחלות כמו שפעת וכו). ההתחלה של הקורונה הייתה בסין. הסינים הם יותר מכורים מאיתנו לסלולרי, והיום עם כל הבקרה שם כל אדם הוא משתמש כבד. מצד שני הרשת שם הייתה ב2004 הרבה יותר נמוכת קרינה מהארץ, ואני לא יודע מה המצב של הרשת שם עכשיו, אז אני לא יודע להעריך את החשיפה של הציבור שם. באופן כללי אפשר להגיד שהם מכורים וכנראה נחשפים כרונית כבר ברמה שגורמת לאיזו שהיא בעיה במערכת החיסון, לפחות זה אפשרי באופן תיאורטי. אז הבעיה הזו היא לא ספציפית לדור חמש. היא משותפת לכל סוגי החשיפות לקרינה בלתי מייננת. ועדיין נדרש להוכיח שהחשיפה שלהם גבוהה ולהראות בבדיקות שמערכת החיסון של הנדבקים הייתה מוחלשת (ואיך). כמו כן יעזור לבדוק האם מי שנחשף יותר לקרינה היה לו סיכון גבוהה יותר לחלות בקורונה או יותר סיכוי שמצבו יסתבך. אז לסיכום, מהבחינה הזו הקשר לדור חמש ספציפית, קצת רחוק לי מידי. את הקשר לקרינה צריך לבסס, אבל הוא לפחות אפשרי מבחינה תיאורטית.

הקשר השני בין קרינה לקורונה יכול להיות כי בחשיפה לקרינה בלתי מייננת יש תופעה של היצמדות של כדוריות הדם האדומות אחת לשנייה. בכך נפגעת יכולת העברת החמצן של כדוריות הדם האדומות (ראו סרטון של פרופ' מגדה חווס על הנושא גם למטה וגם בקישור- https://youtu.be/L7E36zGHxRw) . לכן לפחות באופן תיאורטי, אם ריאותיו של אדם נפגעו מנגיף כמו קורונה, או סתם דלקת ריאות, והוא גם סובל מהיצמדות של כדוריות הדם האדומות, בהחלט אפשרי שהוא יכנס למצב של חוסר בחמצן בתאים בגוף מהר יותר מאדם שאין לו בעיה של היצמדות של כדוריות הדם האדומות. שוב לא קשר ישיר, אולי מסייע.

נקודה שנייה – שליטת המונים

הבעיה השנייה היא שהמנצח הגדול של הנגיף בסין הוא , היא , ללא ספק לדעתי, מערכת בקרת האזרחים שלהם. מצלמות אבטחה ומצלמות תרמיות בכל פינה. מסופונים לבדיקה עצמית. ברקודים בסלולרי, בצד צעדים דרסטיים של מעקב ושליטת המונים, בחלקה ממוחשבת דרך מסופים והסלולריים של האזרח עצמו, בחלקה צבאית ובחלקה אזרחית. תצוגת התכלית הזו של מערכות שמפותחות כבר שנים בסין, הוכיחה את עצמה ככלי יעיל לשליטה על ההמון ולדעתי אפשרה לממשל הסיני לבודד ולהכניס להסגר יעיל את האזורים שהיו מוקדי התחלואה. מערכות אלו אפשרו לסינים לבקר על הכניסה והיציאה של האזרחים מבתי חולים, מרכזי קניות, בתי מגורים ועוד. הן גם אפשרו להם להבין מי חולה ואיפה ולעקוב אחרי מסלולו בימים בהם היה נשא והסתובב חופשי (יחסית, בכל זאת סין). אז ברור שאפשר היה לעשות זאת גם אחרת , למשל שלטון צבאי, שימוש בטכנולוגיות אחרות, אבל הסינים השתמשו בסלולרי ובמערכת שליטת ההמונים שלהם דרך הסלולריים. ולכן אני מלא חשש שעכשיו יבואו אנשים אצלנו, ויגידו "זה מה שהציל את הסינים" ובמסווה של ביטחון לאומי-רפואי נראה מערכות כאלה כאן עוד כמה שנים. אז לא אני לא חושב שתכננו את מגפת הקורונה בשביל למכור לנו מערכות מעקב המונים במסווה של ביטחון לאומי-רפואי, אבל אני די בטוח שימצא איש יחסי הציבור הציני שיחשוב על זה כאפיק שיווק רלוונטי ומבטיח.

תקווה זהירה , אופטימיות נאיבית

אני מקווה שבמקום לרכוש עוד טכנולוגיות מזיקות כמו מערכת שליטת המונים מבוססת סלולר, יבינו בממשל כי הגיע הזמן לעשות רפומה אמיתית במערכת הבריאות, ולמנוע מצב שמגפה של אלפי נדבקים יכולה להכניס את המערכת לכאוס תפקודי. למנוע מצב שהחשש הכי גדול הוא מקריסה של המערכת בגלל שכמה מאות אנשים יסבלו מתסמינים קשים של קורונה ויזדקקו לתמיכה נשימתית. אולי כדאי, ושוב אני לא רופא ולא כלכלן במערכת הבריאות, אבל אולי כדאי לבדוק מה נחוץ ומה חיוני במערכת הבריאות שלנו כדי שמצב כזה יכול להיות מוכל על ידה ללא חשש של קריסה. האם חיוני WIFI בכל בתי החולים? האם חיוני טאבלטים ומחשבים ניידים בכל פינה? האם חיוני רפואה עודפת? האם חיוני בדיקות ואבחון עודפים? האם חיוני טיפולים קוסמטים, פלסטיים רפואיים? האם חיוני טיפולים ואבחונים שגורמים בטווח הזמן הארוך והבינוני לעוד תחלואה ולעוד הכבדה על המערכת?
אני גם מקווה שמערכת הבריאות תשים דגש גדול יותר על מניעת מחלות בגלל זיהומים סביבתיים, זיהומי מים, אוויר, קרינה, כימיקלים, מזון מתועש, זאת כדי שאנשים יהיו כרונית בריאים יותר ומערכת הבריאות תהיה מועמסת פחות.
אבל מה הסיכוי שזה יקרה? רוב הסיכויים שישתמשו בקורונה כתירוץ לרכוש עוד מערכות מקרינות, יקרות ומיותרות.

שנהיה בריאים, ושנעבור את זה בקלות.
לילה טוב. מחר הוא שחר של חופש חדש.

Amir Borenstein

מנהל האתר

כתיבת תגובה